Την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ζήτησε απόψε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό μήνυμα του και ακολούθως  επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποβάλλοντας την παραίτησή του και της κυβέρνησης. «Να πάμε το συντομότερο δυνατό σε μια εκλογική διαδικασία ώστε ο ελληνικός λαός να κρίνει πώς θα οδηγηθούμε στην έξοδο από την κρίση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο από τον οποίο ζήτησε άμεση συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης». Νωρίτερα σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο κ.Τσίπρας ζήτησε "καθαρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση", ενώ σημείωσε ότι με την συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πιστωτές, η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου εξάντλησε τα όριά της και τώρα πρέπει να πάρει εκ νέου τον λόγο ο λαός. «Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, είπε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει ποιός και πως θα εκπροσωπήσει τη χώρα , ποιός και πως θα διαπραγματευθεί το χρέος, ποιός και πως θα δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να ανακάμψει η οικονομία».

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε την συμφωνία που προσδοκούσε, ότι έγιναν υποχωρήσεις, αλλά όπως είπε είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. «Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την συμφωνία, αλλά» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας «θα δώσουμε μάχη για να περιορίσουμε τις συνέπειες»

«Δεν πρόκειται για το τέλος της δύσκολης κατάστασης που ζούμε πέντε χρόνια τώρα, αλλά έχω την πεποίθηση πως μπορεί να είναι η αρχή του τέλους» εκτίμησε. «Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα» τόνισε και πρόσθεσε «Ο λαός θα αποφανθεί ποιος θα πετύχει καλύτερα την απομείωση του χρέους. Ζητώ την ψήφο του λαού να κυβερνήσουμε πιο προσγειωμένοι, πιο έμπειροι και πιο έτοιμοι, υπογράμμισε προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι η ίδια μετά από αυτό το δύσκολο εξάμηνο». Επίσης ζήτησε από τον ελληνική λαό, να κρίνει και εκείνους από το παλιό πολιτικό σύστημα που με την σχέση τους με τα κέντρα διαπλοκής καλούσαν την κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία.

Δανειζόμενος δε, έναν στίχο του Ναζίμ Χικμέτ, διαβεβαίωσε πως «τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα» εγκλωβισμένοι στη μάχη της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άμεση συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης και κάλεσε τον κ. Παυλόπουλο να ορίσουμε ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό έναν εκ των τριών επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων.

Να είστε βέβαιος ότι θα ασκήσω στο ακέραιο τα καθήκοντά μου τηρώντας το Σύνταγμα, ώστε να μην υπάρξει διακινδύνευση ως προς τις υποχρεώσεις της συμφωνίας και ως προς την ασφαλή πορεία της χώρας εντός της Ευρωζώνης και της ΕΕ, επεσήμανε από την πλευρά του, ο κ. Παυλοπουλος.

Ταχεία αναμένεται να είναι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα αναλάβει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κα Βασιλική Θάνου.

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνέλθει στις 2 μετά το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κάλπες θα στηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.

 «Η ΝΔ είναι πανέτοιμη για την εκλογική μάχη και δεν αιφνιδιάστηκε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου επισημαίνοντας οτι η ΝΔ θα λάβει την διερευνητική εντολή , θα τη χρησιμοποιήσει και θα την αξιοποιήσει. «Τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι  ηγέτες που παραδίδουν την εντολή», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζοντας οτι ο κ. Τσίπρας πηγαίνει σε εκλογές όχι για κάποιο σοβαρό λόγο αλλά για λόγο που μπορούσε να λυθεί σε έκτακτο συνέδριο του κόμματος ή στην κεντρική επιτροπή.
Ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του κ. Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον «τακτικιστή, ψευτάκο και πονηρούλη» λέγοντας χαρακτηριστικά οτι «δραπετεύει και το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του».

Ποτέ κανείς πρωθυπουργός δεν προκάλεσε μόνος του τρεις εκλογικές διαδικασίες, δήλωσε ο κ. Μειμαράκης εκτιμώντας οτι αυτή η κίνηση- την οποία χαρακτήρισε τυχοδιωκτική -πιθανόν να οδηγήσει την χώρα σε νέο μνημόνιο. Μας φέσωσε με πολλά δισ. και έφερε την πιο επώδυνη συμφωνία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι πολύ πιθανόν, απ’ τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε τις ψήφους της ΧΑ και συμπορεύτηκε μαζί τους σε πάρα πολλές μάχες, και εφόσον εκφράζουν ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, θα συζητήσω με τα όργανα της ΝΔ να έχω μια συνάντηση με την ΧΑ, το ΚΚΕ και τον κ. Λαφαζάνη ως αρχηγό της νέας κομματικής ομάδας και ίσως με τον κ. Καμμένο».

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει προεκλογικά η ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε πως «με τις διαδικασίες εξπρές δεν προλαβαίνουμε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα δίναμε στην ΔΕΘ». Ωστόσο, στις εκλογές η ΝΔ κατεβαίνει με όπλο της «τη συνέπεια, τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα. Ζητάμε από τους πολίτες να πούνε όχι στην αστάθεια, στην ακυβερνησία, στην ασυνέπεια, στην απειρία, στην ανεπάρκεια, στην ανικανότητα που μας έχει οδηγήσει στα γνωστά αποτελέσματα».

«Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας, γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «Όχι» του δημοψηφίσματος», αναφέρει η Αριστερή Πλατφόρμα σε δήλωση που εξέδωσε, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, και με την οποία ανακοινώνει ουσιαστικά τη συγκρότηση κόμματος-μετώπου «αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού, που θα κατέλθει στις εκλογές, «για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων».

Η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας με το διάγγελμα του «εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο, σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ». Επιπλέον, η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει ότι η ίδια «πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «Όχι» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση» και αναγγέλλει ότι «θα συμβάλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων...».

«Οι δυνάμεις του "όχι" του δημοψηφίσματος θα βρουν τρόπο να εκφραστούν πολιτικά μέσα από ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο» δήλωσε νωρίτερα ο Δημήτρης Στρατούλης, θέτοντας ως στόχο την ακύρωση και των τριών μνημονίων και την αντικατάστασή τους από μία αναπτυξιακή πολιτική. «Σε μεγάλα τμήματα της Αριστεράς και του λαού έχει διαμορφωθεί μία ισχυρή συνείδηση ότι το "όχι" δεν έχει ηττηθεί και θα νικήσει» τόνισε

Εξάλλου, η ιστοσελίδα iskra φιλοξενεί άρθρο, με τίτλο "Άρον-άρον εκλογές; Γιατί", με το οποίο στέλνει σαφές μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. "Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε το "ΟΧΙ". Δεν είναι διατεθειμένος να ζει εξανδραποδισμένος σε μια χώρα που ζει κάτω από τη μπότα ενός νεοαποικιακού καθεστώτος. Το "ΟΧΙ" δεν ηττήθηκε. Θα έχει πολιτική έκφραση και θα νικήσει", αναφέρεται στο άρθρο.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube