Αρνητικά απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στο αίτημα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για κατ' ιδίαν συνάντηση. «Εάν η παρούσα Βουλή μπορούσε να αναδείξει κυβέρνηση ενότητας, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχε παραδώσει αμέσως τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι αδύνατο να πετύχουν προγραμματική σύγκλιση και ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Μειμάρακη», απαντούν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζει την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

«Εδώ και έναν μήνα ο κ. Τσiπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές που έχουν στόχο εκτός των άλλων και στην εκτόνωση και της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές», τονίζει η ΝΔ κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης.

 

Τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, καθώς η προσπάθειά του απέβη άκαρπη, παρέδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Τη σκυτάλη της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης παίρνει στις 13.00 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η τρίτη τη τάξη, πλέον, πολιτική δύναμη της χώρας, η Λαϊκή Ενότητα, δια του προέδρου της, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο διάλογο που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες ανέφερε ότι η ΝΔ έκανε χρήση της εντολής όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και επιβάλλεται γιατί, τόνισε, η εθνική συνεννόηση έχει προβάδισμα για να επιλύσουμε τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι το Δεκέμβριο του 2014 "όταν δεν ακούσαμε το Σύνταγμα να συνεννοηθούμε με ευθύνη του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγηθήκαμε στην καταστροφή".

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε πως το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυπικές και φιλικές συναντήσεις αλλά θεσμική συνεννόηση.

"Δυστυχώς η χώρα οδηγείται σε καταστροφική πορεία με ευθύνη του Τσίπρα που θα μπορούσε να αποφευχθεί", συνέχισε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα "να συναντηθεί μαζί μας ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια πορεία".

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε ότι το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ πλανάται ακόμα.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του να οδηγηθούμε σε απόλυτο αδιέξοδο και επειδή, είπε, όπως φαίνεται οδεύουμε σε εκλογές πρέπει να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός.

"Θα συμβούν και εντάσεις, όμως υπάρχει η δυνατότητα μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού να ξανασυνεννοηθούμε", συμπλήρωσε και επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παίζει καθοριστικό ρόλο σαν σύμβολο ενότητας του λαού.

"Εχουμε ακόμη το χρόνο και στη συνεδρίαση υπό την προεδρία σας να πρυτανεύσει η εθνική συνεννόηση. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι υπάρχουν αναγκαία μέτρα λόγω των εκλογών που προκάλεσε.

Με αυτές τις σκέψεις προσήλθα και είμαι έτοιμος να συμβάλω", πρόσθεσε.

"Ιδίως υπό αυτές τις συνθήκες η τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος κατά γράμμα και κατά πνεύμα είναι πολύ σημαντικό πράγμα όπως και ο ρόλος των κομμάτων που είτε έλαβαν είτε όχι τη διερευνητική εντολή, για τη συνεννόηση", είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε πράγματα.

"Βεβαίως δεν θα μείνουν μυστικά για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Ο πολιτικός πολιτισμός αναγκαίος. Δίνουμε εξετάσεις εντός και εκτός Ελλάδος", επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Eξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό τυχοδιωκτισμό, που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα επώδυνα μέτρα .

Παράλληλα ο κος Μειμαράκης απήθυνε ύστατη έκκληση για νέα κυβέρνηση από την υπάρχουσα Βουλή ενώ αναρωτήθηκε πως γίνεται μετά την στήριξη που του παρείχε η ΝΔ, ο κος Τσίπρας να μην δεν θέλει να συνεργαστεί.

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την κόντρα μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας και της προέδρου της Βουλής τόνισαν πως ο κος Τσίπρας μπορεί να διορθώσει το λάθος του άμεσα καταθέτοντας ακόμη και σήμερα πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει η εκλογική επιτροπή του κόμματος.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube