Με άκαρπες συναντήσεις και κλίμα έντασης συνεχίζεται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα διαβεί στις 10.30πμ ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης προκειμένου να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τα αποτέλεσμα της διερευνητικής εντολής που έλαβε την περασμένη Παρασκευή. Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προκάλεσε η άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης, αφού ο πρωθυπουργός κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης.

Η ΝΔ έκανε λόγο για «καθεστωτική αντίληψη» τονίζοντας ότι οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης και δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες».

Απαντώντας συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν πως «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την 'εκτόνωσή' της. Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί 'καθεστωτική αντίληψη' την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

«Η αλαζονεία τυφλώνει» αντέτειναν κύκλοι της Συγγρού και υπογράμμιζαν: «Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξης. Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν μόνο πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας με ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Νωρίτερα και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε επικοινωνία με τον κ. Μεϊμαράκη επανέλαβε τη θέση ότι το ΚΚΕ δε συμμετέχει στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και δε στηρίζει καμία κυβέρνηση αστικής αντιλαϊκής διαχείρισης. Επίσης, τόνισε ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει κανένα νόημα κι αντικείμενο, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα ή πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης, με βάση τους σημερινούς συσχετισμούς στη βουλή. Πλέον τη διερευνητική εντολή αναμένεται να πάρει η νεοσυσταθείσα "Λαϊκή Ενότητα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

"Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτή να είναι η 20η Σεπτεμβρίου", επανέλαβε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη.

Δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και εξηγεί ότι «αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές».

Αντίθετα, λέει, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε εποικοδομητική και πιθανά θα επαναληφθεί, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος. Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να περιληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όσοι βουλευτές ψήφισαν "παρών" στις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει στις 12.00 το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μισά σχεδόν μέλη της μετά την αποχώρηση των διαφωνούντων, για τον σχεδιασμό της στρατηγικής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος. Κεντρική Επιτροπή πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, για την εκλογική τακτική, θέματα το νέο πρόγραμμα και την νέα διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, την κατ' αρχήν συμφωνία τους για συμπόρευση ανακοίνωσαν ο επικεφαλής της "Λαϊκής Ενότητας", Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο επικεφαλής του "Σχεδίου Β'", Αλέκος Αλαβάνος.

«Όποιο κόμμα και να κερδίσει δεν θα είναι ικανό να νικήσει τα προβλήματα. Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συνεργασίες. Και από μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία. Δεν μπορεί ένα 30% να αλλάξει την Ελλάδα», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή. Πρόσθεσε πάντως: "Δεν θα μετέχω σε μια κυβέρνηση στην οποία ο καθένας θα πάρει 3-4 υπουργεία, χωρίς σχέδιο και κεντρική κατεύθυνση».

Κάλεσμα από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε συσπείρωση δυνάμεων και συστράτευση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις και πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου. Χαιρετίζει ο Γιώργος Παπανδρέου του ΚΙΔΗΣΟ, τονίζοντας ότι "η συνεννόηση και συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι επιτακτική και εθνική ανάγκη".

Ανοιχτός σε συνεργασίες δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube