Χειρόγραφο σημειωματάριο, με αναλυτικά σχέδια δράσης της ομάδας Πετρακάκου, εντόπισαν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι- αποθήκη στο Μαραθώνα, που είχε ενοικιαστεί πριν από δύο χρόνια από τον σύντροφό του Σπύρο Δραβίλα.

Οι έρευνες στο σπίτι - αποθήκη στην περιοχή του Μαραθώνα συνεχίζονται και σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική βρέθηκε σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία ατόμων, τα οποία αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών.

Παράλληλα, βρέθηκαν αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών απαγωγών.

Η μονοκατοικία στη λεωφόρο Μαραθώνος , αποτελούσε το κέντρο της ομάδας για τις «αποστολές» στην Αττική. Το σπίτι είχε ενοικιασθεί στις αρχές του 2014 με πλαστή ταυτότητα από τον Σπύρο Δραβίλλα. Φέρεται να είχε ισχυρισθεί στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ότι θα το χρησιμοποιούσε για αποθήκευση σκαφών αναψυχής. Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στη μονοκατοικία από την ταυτότητα που είχε βρει μέσα σε σπίτι στην Ανάβυσσο που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο και είχε ενοικιασθεί και πάλι από τον Δραβίλλα.

 

Από τις μέχρι τώρα έρευνες τις αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στον υπαίθριο χώρο της αγροικίας στον Μώλο Φθιώτιδας, έχουν βρεθεί συνολικά: 6 Καλάσνικοφ, 2 Ούζι, 7 γεμιστήρες, 2 σιγαστήρες, ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κ.λπ.), ζελατοδυναμίτιδα, 1 RPG, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Οι Αρχές «τρόμαξαν» με τη μάσκα και τα ομοιώματα χεριών από σιλικόνη, που εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνταν για να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά αυτών που τα φορούσαν, το ρουκετοβόλο RPG, τα έξι καλάσνικοφ και τα δύο ούζι, που ανακάλυψαν στη «γιάφκα», καθώς ο οπλισμός που εντοπίστηκε ανεβάζει το επίπεδο «σοβαρότητας» της δράσης του Πετρακάκου και των συνεργών του.

Στον κήπο βρέθηκαν ακόμα θαμμένα, 25 κάρτες μνήμης και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπίσει και έναν φάρο περιπολικού.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην ΕΛ.ΑΣ είναι το είδος των όπλων, το οποίο καταδεικνύει σύμφωνα με τους ειδικούς της αστυνομίας ότι δεν πρόκειται για μια απλή περίπτωση οπλοκατοχής, αλλά για μια καλά στημένη οργάνωση με υψηλούς στόχους. Όπλα όπως τα Ούζι είναι εξαιρετικά προχωρημένα για τα ελληνικά δεδομένα και χρησιμοποιούνται από πολύ καλά εκπαιδευμένους χρήστες και ειδικές δυνάμεις αρκετών χωρών όπως το Ισραήλ για μάχες εκ του συστάδην.

Η ύπαρξη δε RPG δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό, καθώς το αντιαρματικό ρουκετοβόλο, αν και έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην χώρα μας, το βέβαιο είναι ότι απαιτεί χειριστή με γνώσεις και εξοικείωση πάνω στο συγκεκριμένο όπλο.

Το γεγονός αυτό προσθέτει έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς αναζητά πλέον αν κάποιοι από τους συνεργάτες του Γιώργου Πετρακάκου είχαν εκπαιδευτεί στην χρήση του κατά την διάρκεια της θητείας τους στο Στρατό.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη, τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι τα όπλα είναι «καθαρά», ωστόσο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία είχε αναλάβει τις επιθέσεις με ρουκετοβόλο στα γραφεία της ΝΔ και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούν σπίτι-«γιάφκα»της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Αττική, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη τα καλάσνικοφ που έχουν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες της ΟΛΑ.

 

Την ίδια ώρα η αστυνομία δημοσιεύει πλαστές ταυτότητες και πλαστή άδεια οδήγησης που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική δράση τους, ενώ δημοσιοποιούνται και  φωτογραφίες από οπλισμό και οχήματα, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής σε αποθήκη στον Μαραθώνα Αττικής, και  στο Μώλο Φθιώτιδας.

 

- Πετρακάκο Γεώργιο, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. την 08-05-1979.

petra2

- Θεοφίλου Μαρία του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, γεν. την 06-02-1979.
petra6

- Ασημακόπουλο Θεμιστοκλή του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεν. 25-01-1988.
petra10

Σε βάρος των παραπάνω ατόμων ασκήθηκε ποινική δίωξη:

- για τα κακουργήματα των τρομοκρατικών πράξεων παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, όπλων και πυρομαχικών από κοινού και κατά μόνας κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ εξακολούθηση από δράστες ενεργούντες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και ενωθέντες για την τέλεση κλοπών και ληστειών και

- τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση, της παράνομης κατοχής όπλων από κοινού και κατά μόνας, της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και μη, της υπόθαλψης εγκληματία από κοινού και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδια αποκλειστικά χρήση.

Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., παρακαλείται από τις Αρχές να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

 

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube