Ξεπερνά τις 5 μονάδες η διαφορά της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ήττα του Ευάγγελου Μειμαράκη.

Όπως όλα δείχνουν ο Κυριάκος Μητστοτάκης είναι ο 9ος πρόεδρος της ΝΔ , καθώς όσο ενσωματώνονται τμήματα από την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, η εικόνα ξεκαθαρίζει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενδεικτικό ότι ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει ακόμη και την Α' και Β' Θεσσαλονίκης, με πιο χαρακτηριστικό το εκλογικό κέντρο του Βελλίδειου και τις Σέρρες.

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη λένε ότι το αποτέλεσμα θα κλείσει από το 53%-47% μέχρι το 55%-45%. Η συμμετοχή πλησίασε τους 325.000 ψηφοφόρους, ξεπερνώντας το 80% του πρώτου γύρου.

Από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έκαναν νωρίτερα λόγο για επικράτησή του με ποσοστό 53,2% έναντι 46,8% του κ. Μεϊμαράκη, ενώ, αντίθετα, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη μιλούσαν για νίκη του δικού τους υποψήφιου με ποσοστό 50,4% έναντι 49,6%, ρίχνοντας ωστόσο συνέχεια τις εκτιμήσεις τους και καταγράφοντας επίσης το ρεύμα νίκης του κ. Μητσοτάκη.

 

Ο ενθουσιασμός δίνει τη θέση του στην αρχική αυτοσυγκράτηση του επιτελείου Κυριάκου Μητσοτάκη, καθόσον εξελίσσεται η διαδικασία συγκέντρωσης των τελικών αποτελεσμάτων. Καθώς η εικόνα αρχίζει να ξεκαθαρίζει από λεπτό σε λεπτό, η επικράτηση του κ. Μητσοτάκη φαίνεται όλο και πιο βέβαιη.

Αντιθέτως, στο αρχηγείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τα χαμόγελα λιγοστεύουν και μια κάποια κατήφεια διαδίδεται στα πηγαδάκια των συγκεντρωμένων συνεργατών του πρώην προέδρου.

Προηγουμένως, εάν εξαιρεθεί το πυκνό σύννεφο κάπνας από τους θεριακλήδες υποστηρικτές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πανομοιότυπη ατμόσφαιρα και διάθεση, το ίδιο πνεύμα αισιοδοξίας, ανάμικτη, βεβαίως με αγωνία, διέπνεε αμφότερα τα “στρατόπεδα” των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ.

Φαίνεται όμως ότι η συνέχεια της βραδιάς ανήκει στον διαφαινόμενο νικητή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο στρατηγείο του, στην οδό Χαλκοκονδύλη, κυριαρχούν τα χαμόγελα και η πίστη ότι η νίκη δεν αργεί -και θα είναι πειστική ως προς τη διαφορά.

Τα τελικά αποτελέσματα από όλη την Ελλάδα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι επικαλούνταν άτυπες σφυγμομετρήσεις που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ανταποκρίσεις από διάφορες περιφέρειες της Επικράτειας και επιτόπιες δειγματοληψίες ως προς τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, όπως και ο αντίπαλός του, ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους στα αντίστοιχα αρχηγεία τους, κάτι που αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Αντίστοιχα, η πλευρά Μεϊμαράκη βασίζει την αισιοδοξία της, τόσο στην “περιοδεία” που έκαναν συνεργάτες του υποψήφιου αρχηγού εχθές και σήμερα σε μεγάλες περιφέρειες, όπως πχ το Περιστέρι, όσο και στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Στο αρχηγείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη βρίσκονται φίλα προσκείμενα πολιτικά πρόσωπα, όπως οι κ.κ. Νικήτας Κακλαμάνης, Θανάσης Μπούρας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Κώστας Μίχαλος, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Βρούτσης, Φάνη-Πάλλη Πετραλιά, Σπύρος Ταλιαδούρος κ.α.

 

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 52,7%, στις 21:00 ο κ. Μητσοτάκης είχε περάσει μπροστά με 50,2%, έναντι 49,8% του κ. Μεϊμαράκη, σηματοδοτώντας και επισήμως τη «στροφή» των αποτελεσμάτων.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έκαναν λόγο για «καθαρή νίκη» του κ. Μητσοτάκη, με προβάδισμα ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Κρήτη. Ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα αναμένεται να υπάρξει μετά τις 10 το βράδυ.

Τα πρώτα επιμέρους αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Σε σύνολο 1.777 ψηφισάντων σε τρεις δήμους του νομού Θεσπρωτίας, με επτά άκυρα/λευκά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 1.010 ψήφους και ποσοστό 57,06%, έναντι 760 και 42,94%, αντιστοίχως, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η διαφορά υπέρ του κ. Μητσοτάκη είναι 14,12%.

Μειωμένη, σε ποσοστό περίπου 20%, σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών, στις 20 Δεκεμβρίου, υπολογίζεται ότι ήταν η συμμετοχή στο σημερινό β' γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου οι επιτελείς της Συγγρού.

Το ποσοστό αυτό θεωρείται, λίγο-πολύ, αναμενόμενο, καθώς οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται ο β' γύρος είναι διαφορετικές, σε σχέση με εκείνες του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο βροχερός καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ενώ εκείνη την Κυριακή ήταν ανοιχτά και τα εμπορικά καταστήματα, για τα ψώνια των Χριστουγέννων.


Ακόμη, αξίζει να επισημανθεί ότι τη φορά αυτή οι υποψήφιοι είναι μόλις δύο -οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης- έναντι τεσσάρων στον πρώτο γύρο. Έτσι, στη ΝΔ υπολογίζουν ότι στις κάλπες προσήλθαν, συνολικά, μέχρι τις 7 το απόγευμα, περίπου 325.000 ψηφοφόροι, ήτοι ποσοστό περί το 20% μειωμένο, σε σχέση με τους 404.000 ψηφοφόρους της 20ής Δεκεμβρίου. Εκτιμούν, δηλαδή, ότι το ποσοστό συμμετοχής θα ανέλθει στο 80%.

Λόγω πάντως της αυξημένης προσέλευσης σε κάποια εκλογικά τμήματα τις τελευταίες ώρες, δόθηκε εντολή η ψηφοφορία να παραταθεί για μισή ώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του ζήτησε να δοθεί παράταση μιας ώρας, στα εκλογικά τμήματα όπου εντοπίζονταν ουρές.

Στις δηλώσεις τους, τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Μητσοτάκης μίλησαν για την ενότητα της παράταξης και την αλλαγή σελίδας που σηματοδοτεί η σημερινή διαδικασία, ενώ και στα δύο επιτελεία υπάρχει αισιοδοξία για τη νίκη.

Κύκλοι του κ. Μητσοτάκη, μάλιστα, ανέφεραν, περίπου δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες: «Μέχρι τώρα έχουμε ενδείξεις πως υπάρχει ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά υπέρ του Κυριακού Μητσοτάκη».

Πάντως, ο προεδρεύων στην ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, σχολίασε σχετικά: «Όσα γράφονται και λέγονται με προβλέψεις για το αποτέλεσμα δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες είναι ανυπόστατα και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Ταυτόχρονα, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των πολιτών, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube