Επιβεβαιώνοντας το ρητό που θέλει πίσω από κάθε ισχυρό άνδρα να βρίσκεται μια εξίσου ισχυρή γυναίκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιφύλαξε μια ξεχωριστή αναφορά στην πρώτη του δήλωση μετά το θρίαμβο της Κυριακής στη σύζυγό του Μαρέβα.

«Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στην Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης τιμώντας τη σχέση με την πολωνικής καταγωγής Μαρέβα, που αισίως ξεπέρασε τα 21 χρόνια με τα πάνω της και τα κάτω της.

Ήταν το 1995 όταν στη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ συνάντησε την όμορφη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Η Μαρέβα κάνει, τότε, επίσης το μεταπτυχιακό της στο Χάρβαρντ στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων - έχοντας ήδη πάρει το πρώτο της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στις Πολιτικές Επιστήμες και το δεύτερο από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία.


Η φαρμακοβιομηχανία του παππού Ματίας


Η Μαρέβα γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά η καταγωγή της είναι από την Αίγυπτο, έχοντας ρίζες από τη Χίο και τη Βαρσοβία. Από την πλευρά του πατέρα της, ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόφσκι, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία ενώ υπήρξε ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών. Ο πατέρας της συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες με έδρα το Λονδίνο όπου ζει μέχρι και σήμερα, ενώ στον ίδιο ανήκε και η Γκαλερί Γκραμπόφσκι στην Αγγλία. Είναι επίσης γνωστός συλλέκτης μεγάλων και σπάνιων έργων καθώς και σημαντικών νομισμάτων και γραμματοσήμων, ένα χόμπι που κληροδότησε και στην κόρη του, επίσης συλλέκτρια και λάτρη της τέχνης. Από την πλευρά της Ελληνίδας μητέρας της (μια γυναίκα που καθόρισε σημαντικά, όπως λένε, την ιδιοσυγκρασία της Μαρέβα), ο ναυπηγός παππούς της Φίλιππος ήταν 3η γενιά Ελληνας της Αλεξάνδρειας και ο πρώτος φοιτητής που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Νιούκαστλ του Λονδίνου. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1956 ενώ υπήρξε πρόεδρος του νορβηγικού νηογνώμονα Det Norske Veritas.

 

 

Η γιαγιά της, Μαίρη Ανταμς, προερχόταν από παλιά εμπορική οικογένεια της Τήνου και από Αγγλους προγόνους της Σμύρνης - εξ ου και το ξενικό όνομα. Οι γονείς της γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στην Ελβετία όπου σπούδαζαν αμφότεροι Ιατρική. Μια ενδιαφέρουσα είναι αλήθεια μείξη γονιδίων και καταγωγών που διαμόρφωσε αναλόγως και την προσωπικότητα της Μαρέβα. Ενα κορίτσι που μεγάλωσε ουσιαστικά με τη γιαγιά της μετά το διαζύγιο των γονιών της, με τον πατέρα της να ζει και να δουλεύει στο Λονδίνο και τη μητέρα της να προχωρά σε τρεις ακόμα γάμους, όπως λένε, σε έναν εκ των οποίων απέκτησε τον ετεροθαλή αδελφό της, τον Γιωργή, ο οποίος ασχολείται με τα χρηματιστηριακά. Η μητέρα της, μια γυναίκα ανεξάρτητη, η οποία δεν λογάριαζε κοινωνικά ταμπού, ήταν, όπως λένε, σκιά και φάρος ταυτόχρονα για τη Μαρέβα που ακολούθησε στη ζωή της το δικό της μονοπάτι, φροντίζοντας να θωρακιστεί με γερές σπουδές, να θέτει στόχους και κυρίως να τους πετυχαίνει. «Ημουν συγκεντρωμένη στις σπουδές. Αλλωστε ο πρώτος χρόνος απαιτεί πολλή δουλειά και δεν είχα καιρό να ασχοληθώ με τίποτε άλλο παρά μόνο με το διάβασμα και το πώς θα πετύχω. Τα χρήματα στη ζωή του ανθρώπου δεν παίζουν καθοριστικό λόγο. Σήμερα τα έχεις και αύριο κάτι συμβαίνει και τα χάνεις. Αυτό που ποτέ δεν χάνεται είναι οι σπουδές, η μόρφωση», είχε πει 12 χρόνια πριν σε μια από τις σπάνιες κοινές συνεντεύξεις που είχε δώσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιοδικό «L’Officiel», αναφερόμενη σε εκείνη την περίοδο της γνωριμίας τους. Με τον Κυριάκο συναντήθηκαν την πρώτη κιόλας ημέρα που εκείνη πάτησε το πόδι της στο Χάρβαρντ. Ενα περιβάλλον άγνωστο ακόμα σε εκείνη, οικείο όμως σε εκείνον αφού είχε ήδη προηγηθεί στο ίδιο πανεπιστήμιο το πρώτο του πτυχίο.

Ο γάμος τους θα γίνει το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα, με τη Μαρέβα εντυπωσιακή με νυφικό του οίκου Φαλιάκος και χτένισμα από τον Βαλεντίνο και τον Κυριάκο πανευτυχή στο πλάι της για να ακολουθήσει λίγους μήνες μετά η γέννηση της κόρης τους Σοφίας.

Στη διάρκεια του έγγαμου βίου τους το ζευγάρι που στο μεταξύ απέκτησε και άλλα δύο παιδιά, τον 17χρονο σήμερα Κωνσταντίνο και τη 12χρονη Δάφνη, αναπτύσσει παράλληλη και έντονη δραστηριότητα. Η Μαρέβα μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ της ανατροφής και των δραστηριοτήτων των παιδιών της αλλά και στη θέση της στο investment banking στην Deutsche Bank όπου και θα παραμείνει για 12 χρόνια.

 

Το 2007 θα ιδρύσει την MG Capital Advisors S.A., μια ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία, και το 2010 ιδρύει την Eternia Capital Advisors, μια εταιρεία asset management με ειδίκευση σε επενδύσεις hedge fund που είχε όμως ατυχή κατάληξη. Είναι επίσης συνιδρύτρια της ελληνικής εταιρείας Zeus + Dione, που δημιουργεί σύγχρονα αξεσουάρ και ρούχα, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κατασκευασμένα από άριστες πρώτες ύλες, από Ελληνες τεχνίτες με μακρά παράδοση στην τέχνη τους. Σήμερα τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε 100 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, από το Παρίσι μέχρι το Ντουμπάι, με ετήσια αύξηση του τζίρου, ενώ μόλις πρόσφατα το βρετανικό περιοδικό «Monocle» έκανε ειδική μνεία στα κομψά προϊόντα της.

Είναι επίσης αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας επιχειρήσεων Endeavor S.A. στην Αθήνα, μια εταιρεία με έδρα την Αμερική, που με δική της πρωτοβουλία κατάφερε να δημιουργήσει και το ελληνικό παράρτημα.

 

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, άφησε για λίγο τις απαιτητικές επαγγελματικές υποχρεώσεις της και στήριξε έμπρακτα τον αγαπημένο της κατά την διάρκεια της δύσκολης προεκλογικής περιόδου, με σημαντικό εργαλείο το twitter.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό κοινοποίησε όσα σχόλια στήριζαν τον γνωστό πολιτικό και φυσικά έκανε retweet αυτά του συζύγου της. Η κα Γκραμπόφσκι, δεν δίστασε να εκφράσει και δημόσια την αισιοδοξία της για τη νίκη του κ.Μητσοτάκη και επιβεβαιώθηκε.Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ, η κα Γκραμπόφσκι, βρέθηκε στην Καστοριά, όπου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον σύζυγο της.

«Ο Κυριάκος έχει πολλούς φαν στην Καστοριά. Πιστεύω ότι θα κερδίσει, γιατί είναι ο μόνος που έχει την ικανότητα να διαχειριστεί σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα την κατάσταση. ‘Έχει τις γνώσεις που απαιτούνται, έχει το πρόσωπο και το ήθος που χρειάζεται. Πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος» είχε δηλώσει.

 

Μητέρα, σύζυγος, επιχειρηματίας

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι εκτός από σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη και μητέρα τριών παιδιών (της Δάφνης, της Σοφίας και του Κωνσταντίνου) είναι και η δημιουργός του ελληνικού brand ρούχων «Zeus and Dione», που "παντρεύει" δημιουργικά την κλασική πλευρά του αρχαιοελληνικού και φολκόρ στιλ με σύγχρονα στοιχεία. Η κα Γκραμπόφσκι εμπνεύστηκε επίσης την ιδέα της Endeavor στην Ελλάδα. Η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιλέγει και στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως. Η Endeavor Greece στηρίζει τους επιχειρηματίες σε τρεις κυρίως άξονες: πρόσβαση σε αγορές, πρόσβαση σε επενδύσεις και δανεισμό, στρατηγικές συμβουλές σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, branding και επικοινωνία.

H αδυναμία του Κυριάκου στην Μαρέβα

Η αδυναμία του κ.Μητσοτάκη στην κα Γκραμπόφσκι φάνηκε και από το πρώτο μήνυμα του ως πρόεδρος της ΝΔ, καθώς έκανε ειδική αναφορά στην οικογένεια του. «Χωρίς την αγάπη και την στήριξη τους δεν θα ήμουν εδώ» τόνισε.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube