Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρώτη τους κοινοβουλευτική αναμέτρηση να επιλέγουν την κατά μέτωπο αντιπαράθεση και να υιοθετούν μια προεκλογική ρητορική με έντονα τα χαρακτηριστικά της πόλωσης και των διλημμάτων κύλησε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό, που διεξήχθη με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η πορεία της οικονομίας και κυρίως το θέμα των κομματικών διορισμών στο δημόσιο, αποτέλεσαν ένα ευρύ πεδίο αντιπαράθεσης που προσέλαβε διατάσεις ανοιχτής σύγκρουσης κατά την δευτερολογία των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη.
Σε δραματικούς τόνους, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει, και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβερνητική πρόταση κατατέθηκε ανοιχτά στην κοινωνία και δεν συζητήθηκε με τους θεσμούς σε κλειστά δωμάτια και τόνισε ότι είναι δίκαιο και ηθικό να δοθεί η μάχη για να μην μειωθούν οι τρέχουσες συντάξεις.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε  τη ΝΔ ότι οι απόψεις της είναι ταυτόσημες με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιαλατζί – μεταρρυθμιστή.  Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση για κομματικό κράτος που είχε στήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ήταν στην εξουσία, διπλασιάζοντας τους μετακλητούς υπαλλήλους και τοποθετώντας ημετέρους.
Όπως τόνισε, τον Ιανουάριο του 2015, ήταν διορισμένοι 1197 μετακλητοί υπάλληλοι, οι οποίοι σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 640, και μάλιστα κατηγόρησε τον κ Μητσοτάκη ότι είχε 51 μετακλητούς ενώ ο διάδοχος του Χ. Βερναρδάκης έχει μόλις δύο, ρωτώντας τη ΝΔ για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάει.  
Παράλληλα, άφησε αιχμές εναντίον των αγροτών που αρνούνται να προσέλθουν στον διάλογο, λέγοντας ότι «εάν δεν υπάρξει διάλογος οι διεκδικήσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα».
« Το τρίτο μνημόνιο μας ήταν αχρείαστο, εσείς μας το φορέσατε.    “Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας», τόνισε ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ , Κυριάκος Μητσοτάκης, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για τα όσα έχει πει κατά καιρός ο Γιάννης Βαρουφάκης.
« Δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ, εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ μέχρι που πήγατε με το ΔΝΤ» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες ότι εξελέγη χάρη στα βόρεια προάστια θύμισε ότι με σταυρό προτίμησης εξελέγη 5 φορές στη Β Αθηνών και μάλιστα 3 φορές, πρώτος βουλευτής, όταν ο κ Τσιπρας στα 33 του πήρε το δαχτυλίδι από τον κ Αλαβάνο και μετά εγκρίθηκε από ένα συνέδριο 800 ατόμων.
Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πάντως ότι και η ΝΔ έκανε διορισμούς με κομματικά κριτήρια αλλά τουλάχιστον – όπως είπε -  η κυβέρνηση αφού κάνει τα ίδια και χειρότερα να μην επικαλείται ηθικό πλεονέκτημα.
Αποδομώντας το σχέδιο Κατρούγκαλου, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση «καταλύει την αλληλεγγύη των γενεών και δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων», ενώ πρότεινε την ακύρωση των μισθολογικών αυξήσεων ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στο Δημόσιο.
« Δεν συναινούμε, δεν αποδεχόμαστε το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό που οδηγεί σε φτωχοποίηση του λαού, πάρτε το πίσω τώρα» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο δυσμενών παρεμβάσεων και κάθε δύο τρία χρόνια θα επιστρέφουμε με ακόμη χειρότερα μέτρα.
Η κ Γεννηματά υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στη συνεννόηση και τώρα μας προτείνει δήθεν διάλογο, ενώ χαρακτήρισε καλοδεχούμενο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε το σχέδιο Λοβέρδου για το ασφαλιστικό, θυμίζοντας ωστόσο ότι η ΝΔ το είχε καταψηφίσει και είχε καταθέσει πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας.  
«Όταν εμείς κάναμε πράξεις τις μεταρρύθμισες η ΝΔ ήταν με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες», τόνισε η κ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι τα αντιμνημονιακά μπλοκ δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.
 « Πριν από ένα χρόνο δεσμευθήκατε ότι θα δώσει την 13η σύνταξη από τότε το μόνο που μεσολαβησε είναι η δική σας διακυβέρνηση, μήπως σήμερα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί δεν μπορείτε να την δώσετε» τόνισε η κ Γεννηματά και κατέληξε  «βαλτέ τις προτάσεις  σας στο καλάθι των αχρήστων και ξεκινήστε το διάλογο». 
Διμέτωπη επίθεση στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, τις οποίες  κατηγόρησε ότι στήνουν ένα νέο ψεύτικο, κάλπικο δίπολο με σχήματα δεξιά – αριστερά, Τσίπρας – Μητσοτάκης, νεοφιλελεύθεροι- λαϊκιστές, άσκησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Όπως υποστήριξε ο κ Κουτσούμπας με τον τρόπο αυτό κουκουλώνεται η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που από την πλευρά τους ξεπλένονται από την αντιλαϊκή πολιτική, που άσκησαν με το επιχείρημα ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια κάνει.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε ότι με τις προτάσεις της κυβέρνησης ο νέος άνθρωπος καταδικάζεται εφ όρου ζωής στην ανέχεια, ενώ η «κοινωνική δικαιοσύνη» για την οποία μιλάει η κυβέρνηση είναι εξομοίωση προς τα κάτω, με τον φτωχό να πληρώνει για τον φτωχότερο και το κεφάλαιο να μένει αλώβητο. 
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ οτι κάνει ένα εισπρακτικό ντου στο ασφαλιστικό με σοφιστείες και τεχνάσματα, αλλά και σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας τους ότι υπερασπίστηκαν μαζί ένα  πελατειακό αδιάφανο σύστημα και  πολέμησαν τις λίγες δειλές προσπάθειες μεταρρύθμισης τους.
«Στις αντιδράσεις πρωτοστατούσαν πάντα οι συντεχνίες, οι πελάτες των κομμάτων. Κοινός τους στόχος: Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξουμε σήμερα και άσε τις επόμενες γενεές να ψάχνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν μαζί στις διαδηλώσεις εναντίον της πρότασης Γιαννίτση.
Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη από τους αγρότες, να τους πει την αλήθεια  και να πάψει να τους κοροϊδεύει, διότι -όπως είπε- έχουν κατάλαβαν ότι τους χρησιμοποιούσε για να πάρετε την εξουσία. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την κοινωνική δικαιοσύνη σαν να μην έχει σημασία πόσο χαμηλά θα πέσει το βιοτικό επίπεδο κάποιου, αρκεί να πέσει όλων και να πάει όλη η κοινωνία προς τα κάτω
Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης άσκησε έντονη κριτική για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, καλώντας την κυβέρνηση να φέρει μια τροπολογία στο ασφαλιστικό που θα καταργεί τις στρατιές των συμβούλων και θα δίνει ένα νέο μήνυμα θυσία στο ασφαλιστικό το κομματικό κράτος.
 «Στη συζήτηση για το ασφαλιστικό πρέπει όλοι να πούμε την αλήθεια και να βρεθούμε όλοι οι αρχηγοί στο τραπέζι του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για να βρούμε μία κοινή συνισταμένη», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Μάλιστα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όσους διέλυσαν τα ταμεία, λέγοντας ότι κάποιοι δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητοι.
Σε επίπεδο προτάσεων για το ασφαλιστικό, ο κ. Καμμένος εισηγήθηκε στον αρμόδιο υπουργό το ενδεχόμενο επιβολής κρατήσεων ενός έως 1,5% στις τραπεζικές συναλλαγές ανεξαρτήτως ποσού, ως ισοδύναμου που θα αποδώσει ένα δις ευρώ και θα βοηθήσει, ώστε να μην αυξηθούν οι εισφορές των αγροτών.
Για ταχυδακτυλουργίες της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης υποστηρίζοντας ότι μόνο ένας ζογκλέρ μπορεί να λέει πως θέλει να δίνει τις ίδιες συντάξεις με λιγότερα χρήματα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάλεσε τον πρωθυπουργό να υποβάλει την παραίτηση του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης λέγοντας ότι, όσο ο κ. Τσίπρας έχει 153 βουλευτές δεν θα τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψη οι ξένοι.
« Οι συντάξεις για τα χαμηλότερα στρώματα είναι καλύτερες, το νέο ασφαλιστικό επιβαρύνει κάπως τις συντάξεις των μεσαίων και των ανώτερων στρωμάτων αλλά δεν γίνεται διαφορετικά» τόνισε ο Υπουργός ΕργασίαςΓιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα δίνει ελπίδα ότι και ο σημερινός εργαζόμενος θα πάρει σύνταξη, αλλά και ότι ο νυν συνταξιούχος δεν θα υποστεί και νέα περικοπή.
 
Την άποψη ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί τη γλώσσα των Αμερικανών ρεπουμπλικάνων που λένε ότι η αναδιανομή είναι ταξικό μίσος, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σχολιάζοντας τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό, ο κύριος Τσακαλώτος ανέφερε ότι έχει στα χέρια του έκθεση του ΔΝΤ του Ιουνίου του 2014, που λέει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να σκεφθούν νέα μέτρα και μάλιστα η τότε κυβέρνηση είχε δώσει την υπόσχεση ότι θα τα φέρει.


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube