Στη διαβεβαίωση πως δεν θα μπει την Παρασκευή στην Αθήνα κανένα τρακτέρ με αγρότες προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, αμέσως μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

Αντίθετα η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα επιμείνει στον διάλογο που έχει προτείνει στον αγροτικό κόσμο, ένας διάλογος που όπως υπογραμμίζεται δεν μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική βάση.

«Η κυβέρνηση έχει πρόταση και δεν θα μπορούσε να μην έχει πρόταση», σημειώνεται, ενώ καθίσταται σαφές πως «ο διάλογος δεν μπορεί να γίνεται με τελεσίγραφα».

Ειδικότερα, η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να συζητήσει εναλλακτικά στο τραπέζι του διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάτες του πρωθυπουργού σχολιάζουν πως οι αγρότες είναι εκείνοι που έχουν αρνηθεί τον διάλογο. Όπως επισημαίνεται από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση έχει προτείνει στους αγρότες συζήτηση είτε με τον πρωθυπουργό, είτε διακομματικά στη Βουλή.

 

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες αν δεν αποσύρει η κυβέρνηση το προσχέδιο τόσο του ασφαλιστικού όσο και του φορολογικού. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής στο μπλόκο της Νίκαιας Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος τόνισε κατηγορηματικά ότι θα γίνει το συλλαλητήριο την Παρασκευή και θα παραμείνουν τουλάχιστον για δύο ημέρες οι αγρότες στην Αθήνα.

Στις 14.00 ο κ. Μπούτας θα συναντήσει τον δήμαρχο Αθηναίων κ.Γιώργο Καμίνη προκειμένου να του γνωστοποιήσει την κάθοδο των αγροτών στο Σύνταγμα και να ζητήσει διευκολύνσεις και τις σχετικές άδειες τόσο για την τοποθέτηση εξέδρας στην πλατεία όσο και να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες και σκηνές.

Επιπλέον ο κ. Μπούτας δήλωσε ότι θα περιμένει σήμερα απάντηση από την κυβέρνηση στο αίτημα που υπέβαλε για να επιτραπεί η κάθοδος συμβολικού αριθμού τρακτέρ στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, για σχέδιο συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα των αγροτών, καταγγέλλει την κυβέρνηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη μετάβαση των αγροτών την Παρασκευή στην Αθήνα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κάποιος, μάλιστα, από τους δικούς της παρομοίασε τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς! Παράλληλα, μας απειλεί ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα». Εφαρμόζουν την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», εξωθώντας στον «κοινωνικό αυτοματισμό». Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν»

Τη συμμετοχή της στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και το Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων γνωστοποίησαν την συνέχιση έως και την Παρασκευή 19 του μηνός της αποχής των δημοσίων υπαλλήλων από τα συμβούλια και τις επιτροπές του δημοσίου, ως αντίδραση στα μέτρα που προωθούνται για το ασφαλιστικό.

 

Σε συναγερμό βρίσκονται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ. ΑΣ στο ενδεχόμενο καθόδου των αγροτών στο Σύνταγμα. Οι συσκέψεις και συνεννοήσεις έχουν πάρει φωτιά, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα βασικό πλάνο αλλά και εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης της προσέγγισης των αγροτών με τρακτέρ στη Βουλή, ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των αγροτών που πιθανότατα θα ανακοινωθούν σήμερα.

Τρεις ζώνες ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ
Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, με στόχο να αποκλειστεί κάθε περίπτωση πρόσβασης των τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι στα μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα και στην Πάχη Μεγάρων και στο λιμάνι του Πειραιά. Η δεύτερη ζώνη ελέγχου θα είναι περιμετρικά της Αθήνας και η τελευταία στο κέντρο των Αθηνών και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν προς το Σύνταγμα. Στο μεταξύ αστυνομικές περιφερειακές διευθύνσεις θα ελέγχουν την κίνηση των τρακτέρ, που θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν στην Αττική, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των εθνικών δρόμων.

Σημειώνεται ότι οι εντολές προς τα σώματα ασφαλείας είναι να κρατούν αμυντική στάση και αποφυγή συγκρούσεων. Για το λόγο αυτό στην πρώτη ζώνη θα έχει τον κύριο λόγο η Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή, περισσότερο πλησίον στο κέντρο.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube