Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, που άφησε πίσω της 39 νεκρούς και 64 τραυματίες στο οποίο περίπου 700 άνθρωποι γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους. Ο ένοπλος φορούσε στολή Αη Βασίλη και αφού σκότωσε έξω από το κλαμπ έναν αστυνομικό και έναν πολίτη, εισέβαλε πυροβολώντας αδιακρίτως, σύμφωνα με μαρτυρίες. Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίμπ Σαχίν. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη.

Σε ανακοίνωσή του ο ISIS αναφέρει πως η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έγινε από έναν «στρατιώτη» του και στόχευε Χριστιανούς που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά και τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν «αποστάτες»: «Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος κατά του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου έπληξε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα, όπου γιόρταζαν (για την Πρωτοχρονιά) χριστιανοί», αναφέρει χαρακτηριστικά η τζιχαντιστική οργάνωση.

 

Δεν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι ούτε ομογενείς ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών και από την έως τώρα ταυτοποίηση των 21 εκ των 39 νεκρών.

Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση και για την ταυτότητα όλων των τραυματιών που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης. Κλιμάκια του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος βρίσκονται ήδη στα νοσοκομεία για να βεβαιωθούν ότι μεταξύ των τραυματιών δεν υπάρχουν Έλληνες.

Την επίθεση καταδίκασε η διεθνής κοινότητα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στη Χαβάη, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και έδωσε εντολή στην ομάδα του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Για φρικιστική τρομοκρατική ενέργεια κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης Γιώργος Γεννηματάς διαβίβασε το πρωί προς τον εδώ Πρέσβη της Τουρκίας Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού προς τον τουρκικό Λαό και τα θερμά συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων καθώς και τις ειλικρινείς ευχές του για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες.

Tα συλλυπητήριά της για την επίθεση εξέφρασε και η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία τόνισε ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις αρχές και στον λαό της Τουρκίας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. «Τραγική αρχή για το 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όσους τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον ανθρώπων που γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους και στον τουρκικό λαό», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Tragic start to 2017 in . My thoughts are w/ those affected by the attack on people celebrating New Year and w/ the Turkish people.

Όπως μεταδίδει το BBC και το Euronews, όσοι κατάφεραν να ξεφύγουν, είτε έπεσαν στον Βόσπορο για να σωθούν, είτε έπεσαν στο έδαφος προσποιούμενοι τους νεκρούς.

05.33 Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπει στη κλαμπ Reina, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι της Κωνσταντινούπολης,στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, γύρω στις 01:30 τοπική ώρα και ανοίξει πυρ αδιακρίτως. Από τα πυρά του έπεσενα νεκροί 35 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο αστυνομικός που πυροβόλησε πρώτα.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούόλης έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφορία για το ποιος ακριβώς μπορεί να βρίσκεται πίσω από το μακελειό.

xtipima isis konstantinoupoli1

Σύμφωνα με τον Σαχίν, την επίθεση διέπραξε μόνο ένας ένοπλος. Το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι πολλοί θαμώνες του νυχτερινού κέντρου πηδούσαν στον Βόσπορο για να σωθούν από τα πυρά του δράστη της επίθεσης, που φορούσε στολή Άγιου Βασίλη. Στο παρακάτω βίντεο, μάλιστα, από κάμερα ασφαλείας, εικάζεται ότι απεικονίζεται ο, ντυμένος Αι Βασίλης, ένοπλος.

xtipima isis konstantinoupoli2

Μέσα στη ντισκοτέκ Reina την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το κλαμπ Reina είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα της Κωνσταντινούπολης και σε αυτό συχνάζουν σταρ και τουρίστες, ενώ απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον χώρο όπου λάμβαναν χώρα οι επίσημοι εορτασμοί για την έλευση της νέας χρονιάς, πλάι στον Βόσπορο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο δράστης κατά τη διάρκεια της επίθεσης άναψε καπνογόνο, με ηρεμία ξαναγέμισε το καλάσνικοφ που κουβαλούσε και συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως το πλήθος που γιόρταζε τον ερχομό του νέου έτους.

xtipima isis konstantinoupoli3

Οπως κάνουν πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι τουρκικές αρχές έχουν σταματήσει τελείως την παροχή πληροφοριών για την επίθεση υποστηρίζοντας ότι η ενημέρωση τέτοιες ώρες μπορεί να προκαλέσει φόβο στο κοινό, πανικό και ταραχή που μπορεί να εξυπηρετήσουν τους στόχους των τρομοκρατών.

Ηδη ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί στις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο ένοπλος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης είχε ανακοινώσει προ ημερών την ανάπτυξη 25.000 ανδρών για την προστασία των εορτασμών για τη νέα χρονιά.

Η επίθεση εναντίον της ντισκοτέκ, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ακολουθεί μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων στην πόλη το 2016.

xtipima isis konstantinoupoli4

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε μια κουρδική αυτονομιστική οργάνωση στοίχισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αστυνομικούς, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

xtipima isis konstantinoupoli5

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως υπήρχαν σχέδια για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μεμέτ Κοτζαρσλάν, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Reina.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας. Επιβλήθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας εδώ 7-10 μέρες πριν. Και λοιπόν; Έγινε», είπε ο Κοτζαρσλάν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube