Δεν παίρνει πίσω ο δημοσιογράφος και ειδικός γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Φιλιππάκης την δήλωση - σοκ περί βόμβας στα πόδια του Στουρνάρα. Ο κ. Φιλιππάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ και συνεργάζεται με τη συνδικαλιστική του παράταξη στους δημοσιογράφους.

Το περασμένο Σάββατο ο Γιώργος Φιλιππάκης είχε ανεβάσει ένα σχόλιο με αφορμή την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, το οποίο κατέληγε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». Μετά τον σάλο που ξέσπασε και την καταγγελία του ίδιου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, παρενέβη η εισαγγελία και διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Το ίδιο βράδυ ο δημοσιογράφος ανέβασε στο προφίλ του την εξής φράση: «Μόλις με συνέλαβαν», κάτι που όμως διαψεύσθηκε από την αστυνομία και την εισαγγελία και το οποίο ο ίδιος αργότερα μέσω του δικηγόρου του, απέδωσε σε χάκερ - στους οποίους καταλόγισε και την «εξαφάνιση» της προηγούμενης ανάρτησης.

Το πρωί της Δευτέρας όμως, ο Γιώργος Φιλιππάκης που ως φαίνεται ανέκτησε τον έλεγχο του προφίλ του στο facebook, έκανε μια νέα ανάρτηση, με απολογητική σαφώς διάθεση αλλά χωρίς να παίρνει πίσω όσα διατύπωσε εξαρχής. Υποστηρίζει πως όσα είπε ήταν η προσωπική του άποψη και πως δεν συνιστά δημόσιο λόγο η ανάρτηση στα social media, ενώ δηλώνει πως λυπάται μόνο «εαν προκάλεσα ανησυχία σε φίλους και γνωστούς τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αμέριστη συμπαράστασή τους».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη:
Για τους φίλους , τους γνωστούς και τους απλούς πολίτες που μου συμπάραστάθηκαν.
Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η διατύπωση μιας γνώμης μιας κρίσης μιας άποψης προς φίλους στην προσωπική μου ιστοσελίδα θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί από οποιονδήποτε. Την άποψή μου αυτή δεν την εξέφρασα με την ιδιότητά μου σαν Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ αλλά σαν απλός πολίτης . Λυπάμαι βαθύτατα εαν προκάλεσα ανησυχία σε φίλους και γνωστούς τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αμέριστη συμπαράστασή τους . Επιπλέον δηλώνω ότι τα όσα εγώ διατύπωσα απευθυνόταν μόνο σε φίλους και γνωστούς μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα και κατά συνέπεια άποψή μου είναι ότι όλα όσα διατυπώνονται μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς FB κλπ δεν συνιστούν δημόσιο λόγο . Επιπλέον ξεκαθαρίζω ότι η διαδρομή μου επι δεκαετίες 'ηταν πάντοτε αγωνιστική ξεκάθαρη και έντιμη και δεν εχω μάθει να προκαλώ τα συναισθήματα των φίλων και συντρόφων μου . Τη στάση μου αυτή που τηρώ εδώ και δεκαετίες θα την τηρώ αναλλοίωτη .


Με την Δικαιοσύνη τα έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατηγορώντας τους εκπροσώπους της ότι αντέδρασαν υπερβολικά στην υπόθεση της δήλωσης - σοκ του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη πως δεν θα τον ενοχλούσε αν έσκαγε βόμβα και στα πόδια του Στουρνάρα.

«Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου», έγραψε ειρωνικά στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής ο υπουργός και παρακάτω συνέχισε: «κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)».

«Κάθε μέρα κάποιο τρόλ εδώ μέσα απειλεί εμένα, στελέχη της κυβέρνησης, τον πρωθυπουργό και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου κάνεις μας δεν κάνει μήνυση, ούτε αυτεπάγγελτα κινείται η δικαιοσύνη», γράφει ακόμα ο κύριος Πολάκης και καταλήγει: «Ψάχνω ευαίσθητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης. Πού κρυφτήκατε ζεσουίδες»;

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου !!!!!
Ο Τζήμερος καλεί σε πραξικόπημα μέσω φβ ,Χρυσαυγίτες και λοιποί καλούν σε ανοικτές βιαιοπραγίες κατα προσφύγων -μεταναστών μέσω φβ και κινητοποιεισαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)
Κάθε μερα κάποιο τρόλ εδω μεςα απειλεί εμένα ,στελέχη της κυβέρνησης ,τον πρωθυπουργό και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου κανεις μας δεν κανει μήνυση ,ουτε αυτεπάγγελτα κινείται η δικαιοσύνη !!!
Ο Κουμουτσάκος και ο Μπογδανος κατηγορούν ανοιχτά κυβερνητικά στελέχη οτι υποθάλπτουν και κατευθύνουν τους τρομοκράτες και για τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς ειναι Σάββατο!!!!
Ψάχνω ευαίσθητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης.Που κρυφτήκατε ζεσουίδες;;;;;;

 

«Δεν θα υπερασπιστώ τον κ. Φιλιππάκη» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά την ίδια στιγμή επισήμανε ότι «στα social media ακούγονται και πολύ χειρότερα». Όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε αν κάποιος έγραφε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να σκάσει μια βόμβα στα πόδια του κ. Τζανακόπουλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν παρακολουθείτε τα social media διότι ακούγονται και πολύ χειρότερα...».

«Ακούγονται καθημερινά δεκάδες ή και εκατοντάδες άθλια σχόλια ένθεν κακείθεν» υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος σε μια προφανή προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού των απειλητικών σχολίων που έκανε ο Γιώργος Φιλιππάκης εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα.

Για να καλύψει τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη στο facebook με τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε υπέρ του Γιώργου Φιλιππάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει συνεχές μεταξύ της πολιτικής σύγκρουσης και της τρομοκρατικής βίας.

 


ΝΔ: Η κυβέρνηση σιωπά και αδρανεί στα τρομοκρατικά φαινόμενα

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, η Ν.Δ. σημειώνει ότι ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή, ενώ καλεί την κυβέρνηση να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

«Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, δημοκρατίας και ασφάλειας. Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή. Όσο η κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέρα από τις «αυτονόητες δηλώσεις», η Ν.Δ. καλεί την κυβέρνηση «να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λουκά Παπαδήμο με την βοήθεια των μιντιακών της συμμάχων όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το μείζον κόμμα της συμπολίτευσης, «η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες».
Σχολιάζει ότι δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία, «αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο».

Να τονίσουεμε πως "λάδι στην φωτιά" έριξε και η ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μεταξύ άλλων έγραψε: "Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα".

Όπως ήταν φυσικό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έκανε καταγγελία στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα και για άλλα σχόλια (και απειλές) στα social media , και κυρίως για την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκη .

Ο υπουργός έστειλε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία και σχημάτισε δικογραφία την οποία υπέβαλλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας ο οποίος έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Στην παραγγελία του δεν τίθεται ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube