Μια συνταγή που δεν χρειάζεται κόπο. Ξεροτήγανα με μέλι. Απολαυστικά και τραγανά. Δοκιμάστε τα.

Ένας διαφορικός τρόπος για να μαγειρέψετε το κοτόπουλου που σίγουρα θα σας έκπληξη η νοστιμιά του.

Yλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα κοτόπουλο (μπουτάκια ή στήθος κομμένα στα δύο)
20 κρεμμυδάκια ξερά για στιφάδο καθαρισμένα
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
50 γρ. βούτυρο
750 ml λευκό ξηρό κρασί
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο να πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια συνεχίζοντας για λίγο ακόμη το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30-35 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το κρατάμε ζεστό σε πιατέλα. Σε περίπτωση που έχει μείνει αρκετός ζωμός, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε να ελαττωθεί.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στην πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως ενώ ταιριάζει απολυτά με λευκό ρύζι.

Για την παρακάτω απίθανη κοτόσουπα αυγολέμονο με ανοιξιάτικα λαχανικά και άγριο ρύζι θα χρειαστείτε


Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε 6 κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
2 φύλλα δάφνης
2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό)
100 ml ελαιόλαδο
2 καρότα, ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
100 γρ. άγριο ρύζι
2 αυγά
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία
Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό. Ζεσταίνουμε και όταν πάρει βράση, ξαφρίζουμε για μερικά λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το κομμένο στη μέση κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος.

 

Μόλις κρυώσει λίγο το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε καλά την κατσαρόλα και σε αυτή σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο μισό λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με τον ζωμό και τη ρίγανη, βράζουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι.

 

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για όσα λεπτά αναγράφονται στη συσκευασία του ρυζιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν. Χωρίς να σταματήσουμε, ρίχνουμε σταδιακά περίπου το 1/4 από τον ζωμό της κατσαρόλας και στη συνέχεια τον χυμό λεμονιού.

 

Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά για να ενσωματωθεί στη σούπα.

 

Η πρώτη σούπα μετά το τέλος της Σαρακοστής για τους Ορθόδοξους και μια συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής κουζίνας. Η μαγειρίτσα και πως θα την ετοιμάσετε.

 

Πρόκειται για το πρώτο πιάτο μετά τη νηστεία για όσους ακολουθούν την ορθόδοξη παράδοση και ένα από τα πιο παραδοσιακή πιάτα της ελληνικής κουζίνας για τις ημέρες του Πάσχα. Καθώς το αρνί ήταν ήδη έτοιμο για τη σούβλα, τα νοικοκυριά έπαιρναν τη συκωταριά για μια σούπα που σερβίρεται ως και σήμερα μετά την Ανάσταση.

 

Υλικά


1 συκωταριά περίπου ενός κιλού
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μεγάλα μαρούλια κομμένα για σαλάτα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών)
2 μεγάλα λεμόνια
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ζεματάμε σε αυτό τη συκωταριά ολόκληρη, να χάσει το χρώμα της (περίπου 3’ λεπτά). Αποσύρουμε και ψιλοκόβουμε τη συκωταριά

 

Στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε τη μαγειρίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σωτάρουμε πρώτα τη συκωταριά να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί.

 

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μαρούλια, γυρίζοντας να μαραθούν, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα άνηθο. Συμπληρώνουμε τον ζωμό, που πρέπει να είναι χλιαρός, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 40’ λεπτά.

 

Ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε για 10’ λεπτά ακόμη το βράσιμο, προσθέτοντας και τον υπόλοιπο άνηθο.

 

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Παίρνουμε λίγο, λίγο από τη σούπα και χτυπώντας με σύρμα τα αυγά, προσθέτουμε με συνεχή ροή ώστε να πάρουν θερμοκρασία. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές ακόμη.

Γυρίζουμε το αυγολέμονο στη σούπα, δοκιμάζουμε για το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε.

Προετοιμασία: 35΄, Ψήσιμο: 30΄-40΄

 

Υλικά (για περίπου 2 κιλά)
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κακάο
  • 500 γρ. μαργαρίνη
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 300 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

 

 

Σιρόπι

  • 300 γρ. μέλι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • φλούδα από λεμόνι ακέρωτο  

 

 


Διαδικασία

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.



Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το μείγμα του αλευριού.



Ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις δημιουργηθεί μια ζύμη που να πλάθεται, σταματάμε το χτύπημα.



Πλάθουμε τα μελομακάρονά μας σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας. Φροντίζουμε απλώς να είναι σχετικά ισομεγέθη για να ψηθούν ομοιόμορφα.



Τα ψήνουμε για 30–40 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

 

Οταν πάρει βράση, αποσύρουμε και το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να ψηθούν τα μελομακαρόνα.



Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο, βουτώντας τα στο σιρόπι μέχρι να μελώσουν όσο θέλουμε.

 

 

 

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις βραδινές λιγούρες της μαγείρισσας Μόνικας Μπουντούρη

 

ΥΛΙΚΑ

 

2 με 3 πακέτα μπισκότα Παπαδόπουλου( τα κλασικά) 

 

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

 

2 κουτιά έτοιμη σαντιγη

 

περίπου μισό λίτρο γάλα 

 

2 κουταλιές του γλυκού nescafe

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα με τον καφέ (ένα ένα τα μπισκότα)

 

Χτυπάμε τη σαντιγη με το ζαχαρούχο μαζί

 

Στην συνέχεια απλώνουμε τα μπισκότα στη βάση και στα πλαϊνά μίας φόρμας και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας

 

Απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω

 

Αφήνουμε το γλυκό 2 με 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να δέσουν τα υλικά

 

Προαιρετικά ρίχνουμε σκόνη σοκολάταςκαι τριμμένο μπιρσκότο για διακόσμηση και το γλυκό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί!

 

 


casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

xrisima-tel-1