Συνέντευξη παραχώρησε στο NotosNet ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2019. Απαντώντας σε καίριες και επίκαιρες ερωτήσεις του συνεργάτη μας κυρίου Αγγελάκη

 1. Είστε ευχαριστημένος με την υλοποίηση των μέχρι τώρα έργων σας;

Πραγματώσαμε φιλοδοξίες και σχέδια. Παλέψαμε σκληρά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, τα βάλαμε με χρόνιες παθογένειες, με σκουριασμένες νοοτροπίες, συγκρουστήκαμε με το βόλεμα και την αδράνεια. Και καταφέραμε να λένε σήμερα οι κάτοικοι της πόλης μας, αλλά και οι περαστικοί απ’ αυτήν ότι κάτι άλλαξε στον Άλιμο. Αυτό ασφαλώς δίνει μια ευχαρίστηση, μια πίστη στον αγώνα, μια ενίσχυση για να συνεχίσουμε με θάρρος ό,τι ονειρευτήκαμε για μια πόλη με ποιότητα στην καθημερινότητά της.

2. Για ποιο έργο σας είστε περήφανος και ποιο πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να το είχατε κάνει καλύτερο;

Καθαριότητα, Οικονομικά και Πολιτισμός ήταν οι τομείς που αναμφισβήτητα προχώρησαν μπροστά.
Κατ’ αρχάς ο Δήμος μας δεν είναι πια παραμελημένος και αφρόντιστος. Είναι μια πόλη καθαρή και νοικοκυρεμένη, με πολλές καινοτομίες στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Όσον αφορά στα Οικονομικά, το 2014 παραλάβαμε ένα χρέος περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ και ένα ταμειακό απόθεμα των 3,5 εκατομμυρίων. Σήμερα έχουμε μειώσει το χρέος κάτω από τα 20 εκατομμύρια ευρώ και έχουμε αυξήσει το απόθεμά μας στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψυχαγωγία και την κουλτούρα. Οι δημότες μας πλέον έχουν το δικό τους θερινό σινεμά, το «Cine Άλιμος», στην παραλία μας, αλλά και τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου που για πρώτη φορά λειτουργήσαμε στον Άλιμο. Έχουμε διοργανώσει 6 Εικαστικές Εκθέσεις, έχουμε τοποθετήσει γλυπτά σε 4 σημεία της πόλης μας και προχωρούμε στην ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης. Επίσης, ξεκινήσαμε τη λειτουργία διαδικτυακού ραδιοφώνου με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών.
Εκεί που προσπαθήσαμε, αλλά δεν είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ο τομέας της συγκοινωνίας. Στις επανειλημμένες κρούσεις μας στον ΟΑΣΑ η απάντηση ήταν κάθε φορά αρνητική με βασικό επιχείρημα τις περικοπές λόγω κρίσης, που δεν άφηναν περιθώριο για περισσότερα οχήματα και οδηγούς. Έτσι, για αυτό το σοβαρό πρόβλημα προχωράμε στο αμέσως επόμενο διάστημα την ίδρυση και τη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

3. Τι σας δυσκόλεψε το διάστημα που είστε Δήμαρχος;

Η Αυτοδιοίκηση ασφυκτιά μέσα σ’ ένα καθεστώς δύσκαμπτο και βραδυκίνητο. Από τη μια η τραγική μείωση των χρημάτων για τους Δήμους (ΚΑΠ και ΣΑΤΑ) κι από την άλλη η πολυνομία, η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις των Υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου γίνονται τροχοπέδη στην παραγωγή δημοτικού έργου. Αυτή είναι η μεγάλη δυσκολία για κάθε δήμαρχο. Να έχει στα σχέδια τις αποτελεσματικές λύσεις για τα προβλήματα των δημοτών και τα πράγματα να «κολλάνε» στο δρόμο για την τελική έγκριση από το Κράτος!

4. Ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του δήμου;

Το πιο δύσκολο κομμάτι του Δήμου ήταν η νοοτροπία που είχε δημιουργηθεί στα πολλά χρόνια που προηγήθηκαν, χρόνια απογοήτευσης, απαξίωσης και αδιαφορίας. Οι περισσότεροι πολίτες είχαν διαψευστεί κι είχαν κλειστεί ο καθένας στον δικό του κόσμο αρνούμενοι να συνεργαστούν για το καλό της πόλης τους, αρνούμενοι να «μετέχουν». Το πρώτο στοίχημα ήταν να κάνουμε αυτή την άρνηση να καμφθεί, να κερδίσουμε ως δημοτική αρχή τη χαμένη εμπιστοσύνη, γιατί χωρίς τη συνεργασία των κατοίκων κάθε αλλαγή θα ήταν καταδικασμένη. Για παράδειγμα, ποια η ωφέλεια από τους κάδους Ανακύκλωσης, αν κανείς δεν ρίχνει εκεί τα ανακυκλώσιμά του;
Σήμερα φαίνεται να είμαστε σε καλό δρόμο. Όλο και περισσότεροι φροντίζουν να καθαρίζουν ό,τι αφήνει στο πεζοδρόμιο το σκυλάκι τους, με μεγάλη προθυμία σπεύδουν να πάρουν τους οικιακούς κάδους ανακύκλωσης και κομποστοποίησης που διανέμουμε δωρεάν, έχει δημιουργηθεί ένα πλήθος εθελοντών που βοηθά, όπου υπάρχει ανάγκη.
Βελτιωνόμαστε και μας αρέσει!

5. Μετά από τόσα χρόνια τι είναι αυτό που σας γοητεύει στο Δημαρχείο και τι αυτό που σας κουράζει;

Με γοητεύει η πρωτοπορία, η πρόοδος, η αποτελεσματικότητα, να συνεργάζομαι με ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες, θέληση κι εντιμότητα. Με στενοχωρεί και με κουράζει η στενομυαλιά, η προσκόλληση σε παλιά συντηρητικά μοντέλα, το «έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα τ’ αφήσουμε».

6. Αν βαθμολογούσατε το έργο σας με κλίμακα από το 1 έως το 10 πόσο θα βάζατε;

«Κρίνουμε τους εαυτούς μας από αυτά που αισθανόμαστε ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε, ενώ οι άλλοι μας κρίνουν από αυτά που έχουμε κάνει», λέει ένας Αμερικανός ποιητής. Γι΄ αυτό, καλύτερα, ας αφήσουμε να κριθώ τον Μάϊο από τους δημότες…

7. Είστε υπέρ της απόκτησης ιδίων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Να σταματήσουμε να «επαιτούμε». Σε πολλές χώρες του εξωτερικού οι Δήμοι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά εισπράττουν (αντί για το Κράτος) τον φόρο από τα ακίνητα που υπάρχουν μέσα στα διοικητικά τους όρια. Έτσι εξασφαλίζεται η αυτοτέλεια των Δήμων και η οικονομική τους ανεξαρτησία, η ανταποδοτικότητα της φορολογίας, αλλά κι ο έλεγχος από τις τοπικές κοινωνίες για το πώς αξιοποιούνται τα χρήματα των πολιτών.

8. Είστε υπέρ ή κατά της αξιολόγησης του προσωπικού στον δήμο;

Ασφαλώς, χρειάζεται η αξιολόγηση. Να μη μας διαφεύγει ότι οι ορθές αξιοκρατικές διαδικασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εγγυώνται την καλύτερη λειτουργία των Δήμων, επομένως και την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

9. Με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα ξανά είστε υποψήφιος κι αν ναι θα θέλατε χρίσμα κάποιου κόμματος;

Ναι, η παράταξή μας «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ» θα διεκδικήσει ξανά στις εκλογές του Μαΐου τη Δημοτική Αρχή. Κατορθώσαμε να φέρουμε ποιότητα στην καθημερινή ζωή του πολίτη του Αλίμου, θέλουμε αυτή την ποιότητα να την κάνουμε συνήθεια, μόνιμη κατάσταση για την πόλη.
Όσο για τα κομματικά χρίσματα… έχουν περάσει ανεπιστρεπτί κι ας μην το έχουν καταλάβει κάποιοι. Οι περισσότεροι Έλληνες πλέον ψηφίζουν για τους Δήμους τους χωρίς κομματικές παρωπίδες, με κριτήριο το καλό και την προκοπή της πόλης τους, που συνεπάγεται και το δικό τους καλό και τη δική τους προκοπή!

10. Με ποιον Δήμαρχο από γειτονικό δήμο θα μπορούσατε να συνεργαστείτε καλύτερα;

Με τους Δήμους Αγίου Δημητρίου και Ηλιουπόλεως έχουμε συνεργαστεί με επιτυχία, με τη Γλυφάδα επίσης συνεργαζόμαστε στενά για τις διεκδικήσεις μας εν όψει του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά, με το Παλαιό Φάληρο και την Καλλιθέα δημιουργήσαμε τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής... Είμαστε ζεστοί και φιλικοί άνθρωποι εμείς στα Νότια κι αυτό αποτυπώνεται και στις σχέσεις των επικεφαλής των δήμων τους.

11. Φλερτάρετε με την κεντρική πολιτική σκηνή;

Προς το παρόν είμαι πολύ απασχολημένος με τα του Δήμου μου και δεν μου περισσεύει καθόλου χρόνος για φλερτάρισμα…

 

Συνέντευξη Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη στο NotosNet

Δείτε ακόμα: Ανδρέας Κονδύλης Δήμαρχος Αλίμου Βιογραφικό

 diafimistite edo 700x100

  



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube