Συνέντευξη παραχώρησε στο NotosNet ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2019. Απαντώντας σε καίριες και επίκαιρες ερωτήσεις του συνεργάτη μας κυρίου Αγγελάκη.

 1) Είστε ευχαριστημένος με την υλοποίηση των μέχρι τώρα έργων σας;Είμαι ευχαριστημένος διότι εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έχει βιώσει η χώρα και ο δήμος μας, όχι μόνο σταθήκαμε όρθιοι, αλλά στα 5 χρόνια της θητείας μας δουλέψαμε σκληρά και μεθοδικά υλοποιώντας 250 νέα έργα και παρεμβάσεις στην πόλη μας.

2) Για ποιο έργο σας είστε περήφανος και ποιο πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να το είχατε κάνει καλύτερο;
Είμαι περήφανος για όλα τα έργα που έχουμε υλοποιήσει, γιατί έγιναν μετά από μεγάλες δυσκολίες. Όμως πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Εμείς αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των δημοτών μας και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων μας. Σκοπός μας ήταν και εξακολουθεί να είναι η αναβάθμιση της πόλης μας και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μας.

3) Τι σας δυσκόλεψε το διάστημα που είστε Δήμαρχος;
Νομίζω ότι το σημαντικότερα προβλήματα ήταν η οικονομική κρίση και η αποτροπή δημιουργίας hot spot στο Ελληνικό.
Θέλαμε να παράξουμε έργο, εν μέσω μια σφοδρής οικονομικής δυσχέρειας, όπου τα κρατικά κονδύλια είχαν μειωθεί δραματικά. Τα καταφέραμε όμως, και υλοποιήσαμε 250 παρεμβάσεις και νέα έργα. Προσπαθήσαμε στην πιο δύσκολη εποχή και καταφέραμε το καλύτερο.
Για 20 μήνες σηκώσαμε μόνοι μας το βάρος της εξαθλίωσης των μεταναστών στο Ελληνικό. Δεν επιτρέψαμε με συντονισμένες ενέργειες το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού να γίνει αποθετήριο 15.000 ψυχών. Το μέλλον του Ελληνικού είναι να γίνει μία νέα πόλη πρότυπο και πόλος έλξης επισκεπτών.

Παράλληλα, αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με βανδαλισμούς από εξτρεμιστικά στοιχεία, δημοτικών κτιρίων μας, τα οποία κατεύθυναν κάποιοι τοπικοί παράγοντες.
Βρεθήκαμε τελείως απροστάτευτοι στην πρώτη χρονιά της θητείας μας απέναντι στη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τον Βύρωνα, γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν φρόντισε να μας παραδώσει καμία υποδομή δασοπροστασίας.

Σήμερα μετά τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στο περιαστικό δάσος με εγκατάσταση υδροβολών που καταβρέχουν το βουνό του καλοκαιρινούς μήνες, την εγκατάσταση υπερσύγχρονων καμερών θερμικής ανίχνευσης και την δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας, το βουνό μας είναι θωρακισμένο από πυρκαγιές.

Για το έργο μας αυτό έχουμε βραβευθεί από πολλούς οργανισμούς.

Επίσης μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε ήταν η μόλυνση των ακτών μας από μαζούτ που προκλήθηκε από τη βύθιση του "Αγία Ζώνη ΙΙ”.
Με την βοήθεια όμως των οργανωμένων εθελοντών της πόλης μας και των υπηρεσιών του δήμου καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την μεγάλη αυτή οικολογική καταστροφή.
Όταν αγαπάς την Πόλη σου, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και καμιά δυσκολία που δεν ξεπερνιέται.

4) Ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του δήμου;
Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει δύσκολο κομμάτι, θα έλεγα ότι επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην τεράστια επένδυση του Ελληνικού, έτσι ώστε η υλοποίηση της να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε η πόλη μας να γίνει πόλος έλξης, οικονομικός, πολιτιστικός και τουριστικός.

5) Μετά από τόσα χρόνια τι είναι αυτό που σας γοητεύει στο Δημαρχείο και τι αυτό που σας κουράζει;
Η κούραση είναι δημιουργική. Με γοητεύει η υλοποίηση των σχεδιασμών μας για την ανάδειξη και βελτίωση του Δήμου μας.

6) Αν βαθμολογούσατε το έργο σας με κλίμακα από το 1 έως το 10 πόσο θα βάζατε;
Το έργο του Δήμου μας είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας τόσο σε επιτελικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο εφαρμογής και υλοποίησης. Οι εργαζόμενοι στο δήμο μας, τα στελέχη μας, αλλά και οι δημότες μας, έδωσαν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους. Σε αυτό το συλλογικό και μεγάλο έργο λοιπόν, θα έβαζα 10 με τόνο. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα και πολύ δρόμο μπροστά μας για να διαμορφώσουμε την πόλη μας έτσι όπως την ονειρευόμαστε.

7) Ποιο έργο θα θέλατε να κάνετε αλλά δεν γίνεται λόγω της οικονομικής κρίσης;
Δεν υπάρχει κάτι που να λέμε εκ προοιμίου ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε επειδή δεν έχουμε χρήματα. Εάν κρίνουμε ότι χρειάζεται να γίνει κάποιο έργο, προσπαθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και συνήθως τα καταφέρνουμε. Αν συγκρίνετε τα οικονομικά μας μεγέθη με των άλλων δήμων, θα δείτε ότι είμαστε σα το μυρμήγκι που σηκώνει 100 φορές το βάρος του. Κάνουμε σημαντικό έργο δυσανάλογο των εσόδων μας.

8) Αυτά τα χρόνια που υπηρετείτε τον δήμο, έχετε την απαραίτητη στήριξη από Κυβέρνηση και Περιφέρεια;
Σε γενικές γραμμές υπάρχει αγαστή συνεργασία. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης πάντα υπάρχουν καθυστερήσεις και αναβολές. Αναφορικά με την επένδυση του Ελληνικού, οφείλω να πω ότι μέχρι σήμερα έχουμε μια πολύ καλή σχέση συνεργασίας με τα συναρμόδια υπουργεία. Με κοινές θέσεις και απόψεις προχωρήσαμε ομαλά, αλλά χρειάζονται πολλά βήματα ακόμα να γίνουν.
Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, πριν 5 χρόνια, στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και στις δημόσιες αναφορές ήταν “Δήμος παράδειγμα προς αποφυγή” λόγω της κακής διοίκησής του, και της έλλειψης οράματος. Σήμερα, μετά από σκληρή δουλειά, αποτελεί ένα δήμο πρότυπο που όχι μόνο έχει βραβευτεί πανελλαδικά για μια σειρά παρεμβάσεις και καινοτομίες, αλλά έχει βελτιώσει θεαματικά την ποιότητα ζωής των δημοτών του με μία σειρά από παρεμβάσεις στην καθημερινότητά του.

9) Είστε υπέρ της απόκτησης ιδίων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Ναι είμαι υπέρ της απόκτησης ιδίων πόρων. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να υλοποιήσουμε 250 έργα, εάν στεκόμασταν μόνο στην κρατική επιχορήγηση. Πως θα βρισκόντουσαν τόσα χρήματα όταν δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις από το κεντρικό κράτος και έσοδα. Αναζητήσαμε ιδιωτικά κεφάλαια, χορηγίες και τα καταφέραμε. Με την επένδυση του Ελληνικού θα έχουμε ικανούς οικονομικούς πόρους που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας. Μόνο από το καζίνο θα αποδίδεται στο ταμείο του δήμου μας, το 2% του συνολικού τζίρου. Αυτό μεταφράζεται σε πολλά εκατομμύρια κάθε χρόνο τα οποία και θα κατευθύνονται στις κοινωνικές δομές της πόλης μας.

10) Είστε υπέρ η κατά της αξιολόγησης του προσωπικού στον δήμο;
Βεβαίως και είμαι υπέρ διότι εάν δεν υπάρχει αξιολόγηση, είναι άδικο για τους φιλότιμους και καλούς εργαζόμενους, οι οποίοι είναι συνεπείς, εργάζονται με εντιμότητα και παράγουν έργο. Δεν μπορεί να είναι όλοι το ίδιο και αυτοί εργάζονται και αυτοί που δεν εργάζονται. Θέλω να είναι ξεκάθαρη η αξιοκρατική κρίση, απλά θεωρώ ότι δεν γίνεται στο δημόσιο και όσο δεν γίνεται, αυτό είναι εις βάρος των καλών εργαζομένων και υπέρ αυτών που θέλουν να αποφύγουν ευθύνες και έργο.

11) Σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας.. Τι έχετε να πείτε για τις ληστείες στην περιοχή σας;
Δεν είναι μόνο στην περιοχή μας, είναι ένα φαινόμενο πάρα πολύ μεγάλο που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία σε όλη την επικράτεια. Εμείς ως δήμος δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος ούτε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Όμως μπορούμε να βοηθήσουμε σε επίπεδο υποδομών. Παραχωρήσαμε χωρίς αντίτιμο ένα δημοτικό κτίριο, στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να στεγαστούν τα Α.Τ. της περιοχής μας και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους δημότες μας, καθώς με την μετακίνηση αστυνομικών υπηρεσιών θα αυξηθεί η παρουσία της ΕΛ. ΑΣ στον δήμο μας.

12) Σχετικά με τις άδειες για τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, τι είναι αυτό που σας κάνει να πείτε ΝAI;
Να εφαρμόζεται ο νόμος και να τηρείται από τους καταστηματάρχες με συνέπεια, αυτό που ζητάει ο νόμος.

13) Με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα ξανά είστε υποψήφιος κι αν ναι θα θέλατε χρίσμα κάποιου κόμματος;
Ναι θα είμαι πάλι υποψήφιος και ευελπιστώ να είμαι και στις επόμενες εκλογές. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε με ενδιαφέρει η καριέρα του επαγγελματία πολιτικού. Όμως με ενδιαφέρει ο δήμος μου και στην παρούσα φάση εμπλέκομαι με τα κοινά από μεράκι για την αυτοδιοίκηση. θεωρώ ότι το μέλλον είναι στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης. Η επένδυση του Ελληνικού θα ανεβάσει τον δήμο στην κορυφή και θα τον καταστήσει ευρωπαϊκό πρότυπο. Θέλω να είμαι εκεί, ως δήμαρχος να εγκαινιάσω αυτό το έργο και να το δω να ολοκληρώνεται.

14) Με ποιον Δήμαρχο από γειτονικό δήμο θα μπορούσατε να συνεργαστείτε καλύτερα;
Θα μπορούσα και έχω την πρόθεση, να συνεργαστώ καλά με όλους τους όμορους δήμους, στα πλαίσια πάντα του αμοιβαίου σεβασμού, της αγαστής συνεργασίας και της αναγνώρισης των αδιαμφισβήτητων δικαιωμάτων μας, ειδικά στο θέμα της επένδυσης του Ελληνικού.

15) Φλερτάρετε με την κεντρική πολιτική σκηνή;
Όχι δεν με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή, είμαι αυστηρά αυτοδιοικητικός. Έχω μεγάλο δρόμο να διανύσω ακόμα σε αυτό που φαντάζομαι ως “έργο” για την πόλη μου.

 

 

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube