Χρέη, ερήμωση αλλά και χαμόγελα για την νέα εποχή που ξημερώνει στο Γηροκομείο Αθηνών αντίκρισε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης στην επίσκεψη στον ιστορικό Ίδρυμα της πρωτεύουσας το οποίο εδώ και δύο αιώνες προσφέρει θαλπωρή και προστασία στην τρίτη ηλικία.
Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από την ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει της οποίας κηρύχτηκε έκπτωτη η προηγούμενη διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών με σωρεία αποκαλύψεων για κακοδιοίκηση του Ιδρύματος. Τα χρέη αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ. Στην εφορία 6,5 στο ΙΚΑ 12 και 7.5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους.
«Το άλλοτε κραταιό ίδρυμα που κάποτε αποτελούσε για την Αθήνα βασική δομή στήριξης των ηλικιωμένων, εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης καταρρέει και σήμερα φιλοξενεί μόνο 105 υπερηλίκους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος , μαζί με δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, ξεναγήθηκε στους χώρους του Γηροκομείου Αθηνών, στην Λ. Κηφισίας .

Δυόμιση μήνες μετά την απόφαση του δήμου Αθηναίων να κηρύξει έκπτωση την προηγούμενη διοίκηση υπό τον αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο βρέθηκε μπροστά σε μία κατάσταση τραγική: μόνο τρεις από τις δώδεκα πτέρυγες του Γηροκομείου Αθηνών βρίσκονται σε λειτουργία, οι τρόφιμοι υποσιτίζονταν, το προσωπικό φυλλορροεί απλήρωτο εδώ και πολλούς μήνες, πετρέλαιο θέρμανσης δεν υπήρχε, ενώ τα χρέη και οι συνολικές οφειλές του ιδρύματος αγγίζουν τα 30 εκ. ευρώ. Και όλα αυτά την στιγμή που το Γηροκομείο έχει ακίνητη περιουσία που ξεπερνά το 1 δις ευρώ καθώς έχει στην κατοχή του 850 ακίνητα εκ των οποίων περίπου 550 διαμερίσματα. Μισθώνει 192 ακίνητα αλλά δυστυχώς γι αυτό μόνο από το 30% των μισθωμένων ακινήτων ,μέχρι σήμερα, εισπράττει τα ενοίκια
Τα μέτρα ανασυγκρότησης
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα, ο κ. Καμίνης παρουσίασε σειρά στοιχείων από τα οποία προκύπτει αδιαφανής και επιλήψιμος τρόπος διοίκησης κατά παράβαση του νόμου και του καταστατικού του ιδρύματος, που είχε ως αποτέλεσμα πέρα από τη δεινή οικονομική κατάσταση που περιήλθε το Γηροκομείο Αθηνών –παρ ότι ήταν ένα υγιές και εύρωστο ίδρυμα- να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των τροφίμων από τις κακές συνθήκες υγιεινής, σίτισης και περίθαλψης.

Πάντως μέσα στο διάστημα των 2,5 μηνών της προσωρινής διοίκησης λειτούργησαν, μετά από τρία χρόνια, τα μαγειρεία για τη ετοιμασία του βραδινού φαγητού, ενώ με ενέργειες της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίας Θεανώς Φωτίου υπήρξε χορηγία για την μεσημεριανή σίτιση των ηλικιωμένων για τους μήνες Δεκέμβριο 2016 και Ιανουάριο 2017. Παράλληλα θερμάνθηκαν οι χώροι φιλοξενίας των ηλικιωμένων που δεν είχαν θερμανθεί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ καλυτέρευσε η καθημερινότητά τους με δράσεις ψυχαγωγίας.

Επιπλέον από την εξάμηνη προσωρινή διοίκηση και εποπτεία προέκυψαν και νέα επιλήψιμα στοιχεία τα οποία έχουν πάρει τη νομική οδό διερεύνησης, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες. Σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση του Γηροκομείου Αθηνών από την προσωρινή διοίκηση:
*Τη νομική οδό παίρνουν ενοικιαζόμενα ακίνητα του ιδρύματος, που ήταν παρανόμως κατειλημμένα και οι ενοικιαστές τους δεν απέδιδαν τα μισθώματα. Πολλά εξ αυτών είναι στην αγορά ακινήτων διαθέσιμα προς ενοικίαση με νέους όρους και μισθώματα.
*Ορθή διαχείριση των εισπράξεων του ιδρύματος με ίση κατανομή των πόρων και έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας στο προσωπικό του Γηροκομείου.
*Κατακόρυφη αύξηση των εισπράξεων των παγκαριών των δύο εκκλησιών. Σε δύο μήνες συγκεντρώνονται δωρεές, που δηλώνονταν ότι συγκεντρώνονταν σε ένα έτος! Όπως είπε η πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης κ. Μελίνα Δασκαλάκη σε δύο μήνες συγκεντρώθηκαν 5.000 ευρώ από τα δύο παγκάρια ενώ από την προηγούμενη διοίκηση το ποσό αυτό δηλωνόταν ως ετήσιο έσοδο.
* Ενίσχυση των χορηγιών και των συνδρομών προς το ίδρυμα από ιδιώτες, οργανώσεις αλλά και την ομογένεια.
Σε ότι αφορά το μέλλον ο κ. Καμίνης τόνισε ότι στόχος είναι μόλις αποκατασταθεί η τάξη στο Γηροκομείο να γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη κανονικής διοίκησης η οποία θα έχει τη στήριξη του Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube