Μια διαφορετική πεντανόστιμη συνταγή από τον Ηλία Δεμιρτζόγλου
Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
-1/2 κιλό αρνάκι ψαχνό (μπούτι) σε μικρά κομμάτια
-1 κομμάτι σέλερι ψιλοκομμένο
-1 καρότο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
-1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
-1 λεμόνι ή λάιμ (τον χυμό και το ξύσμα)
-2-3 κουτ. σούπας λάδι
-1 συσκευασία noodles ρυζιού για σούπα
-μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και το τζίντζερ και αφού αλατοπιπερώσουμε το αρνάκι το βάζουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτουμε το γάλα καρύδας μαζί με τα λαχανικά.
Συμπληρώνουμε νερό μέχρι τα 3/4 της κατσαρόλας, σκεπάζουμε τη σούπα και αφήνουμε για 1 ώρα να βράσει. Προσθέτουμε τα noodles και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη να μαλακώσουν.
Τελειώνουμε με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.