Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη, η πανδημία δοκιμάζει την ετοιμότητα και τις αντοχές των υγειονομικών συστημάτων και των κοινωνικοοικονομικών δομών πρόνοιας κάθε χώρας, αλλά και τις προσωπικές αντοχές και την ευθύνη του καθενός από εμάς απέναντι στην κοινωνία. 

 

Μέσα σε αυτή την τεράστια πρόκληση, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με υπευθυνότητα, από την πρώτη στιγμή, επέδειξε τα γρήγορα αντανακλαστικά του, που έχουν ξαναδοκιμαστεί  αφού δεν είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε να λειτουργήσει και να αντιμετωπίσει καταστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης ή φτώχειας. 

 

Έτσι, από την πρώτη στιγμή, ενεργοποιήθηκε η γραμμή δημότη 15371, με 12ώρη λειτουργία ακόμη και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να είναι ο Δήμος στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Όλες αυτές τις ημέρες, άτομα της πόλης μας χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους, όπως ηλικιωμένοι, ΑμεΑ και πάσχοντα από χρόνιες ασθένειες ευάλωτα στον κορωνοϊό, καλώντας στο 15371, έχουν κάλυψη σε άμεσες ανάγκες που περιλαμβάνουν παράδοση τροφίμων και φαρμάκων ή άλλα επείγοντα ζητήματα. Τη γραμμή του δημότη πλαισίωσαν οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών του Δήμου, που με βάρδιες καλύπτουν το απαιτητικό ωράριο της λειτουργίας της. 

 

Παράλληλα, η υποστήριξη των συμπολιτών μας που υπάγονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα υπόλοιπα προγράμματα των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (κοινωνικό συσσίτιο, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο), συνεχίζεται κανονικά. Αναλυτικά: 

 

  • Καθημερινά γίνεται διανομή κατ' οίκον 130 μερίδων φαγητού (κυρίως γεύμα, σαλάτα, ψωμί, φρούτο) 
  • Διανομή κατ' οίκον των προϊόντων Κοινωνικού Παντοπωλείου σε 206 ωφελούμενες οικογένειες ενταγμένες στη δομή για τον Μάρτιο
  • Ξεκίνησε η κατ' οίκον διανομή προϊόντων Κοινωνικού Παντοπωλείου σε 275 οικογένειες για τον Απρίλιο
  • Το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι όπως πάντα διαθέσιμο να καλύψει τις ανάγκες  των ωφελούμενων ατόμων

Αξιοσημείωτη είναι και η ετοιμότητα, από την πρώτη στιγμή, των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων του Δήμου για την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής, τόσο μέσω του πενταψήφιου (για άμεση διασύνδεση), όσο και απευθείας στο τηλεφωνικό κέντρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Η διατήρηση της ψυχικής υγείας όλων, αυτές τις ημέρες της αναγκαστικής απομόνωσης είναι πάρα πολύ σημαντική. 

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κοινωνικής στήριξης και φροντίδας οι κοινωνικοί λειτουργοί και υπάλληλοι των ΚΑΠΗ ήρθαν σε επικοινωνία με όλα τα μέλη και των πέντε ΚΑΠΗ της πόλης (πάνω από 3.000), δίνοντας προτεραιότητα στα μοναχικά και ανήμπορα άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, προκειμένου να ενημερωθούν για την υγεία τους, σωματική και ψυχική, αλλά κυρίως να ρωτήσουν αν χρειάζονται οτιδήποτε αυτές τις δύσκολες ημέρες του εγκλεισμού και να τους ενημερώσουν για τις " παροχές" του Δήμου την περίοδο αυτή. Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, οι κοινωνικοί λειτουργοί των ΚΑΠΗ θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, κατά τις πρωινές ώρες.  

 

Στα Δημοτικά Ιατρεία συνεχίζεται κανονικά η συνταγογράφηση από τους ιατρούς του Δήμου, αλλά και η υποστήριξη από υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας στα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άυλη συνταγογράφηση. Επίσης, ο Δήμος έχει στήσει μηχανισμό για την εκτέλεση συνταγών και τη διανομή των φαρμάκων κατ' οίκον, από εργαζόμενους. 

 

Η επιβολή των μέτρων παραμονής μας στο σπίτι, οδήγησε πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης του Αγίου Δημητρίου στην παροχή της υπηρεσίας “παράδοσης κατ’ οίκον” των προϊόντων τους. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε σε καταγραφή και συγκέντρωσε τα καταστήματα αυτά, τα στοιχεία των οποίων αναρτήθηκαν και συνεχίζουν να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των πολιτών, αλλά και υποστήριξης της τοπικής αγοράς.  

 

 

Και στον τομέα της εκπαίδευσης όμως, ο Δήμος επέδειξε αξιοσημείωτη ετοιμότητα. Το  Κοινωνικό Φροντιστήριο συνέχισε τη λειτουργία του, αφού από πολύ νωρίς και χωρίς να χαθεί διδακτικός χρόνος, οργανώθηκε διαδικτυακά και έτσι παραδίδονται μαθήματα εξ αποστάσεως από τους εθελοντές καθηγητές προς όλους τους μαθητές και μαθήτριες, σε συνολικά 13 τμήματα, δηλαδή 103 μαθητές και μαθήτριες! 

Στη μάχη κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ήταν και θα είναι παρών ξεπερνώντας σε πολλές περιπτώσεις τις δυνάμεις του, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και προστατεύοντας την υγεία της πόλης, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά βρίσκεται σε κίνδυνο. 

Σοβαρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη υποκαταστήματος τράπεζας προκάλεσαν οι κακοποιοί που ανατίναξαν τα ξημερώματα ΑΤΜ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων  τους. 

 

Πλησίασαν το ΑΤΜ στην τράπεζα που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 266 και αφού τοποθέτησαν την εκρηκτική ύλη, ανατίναξαν το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών, χωρίς όμως τελικά να καταφέρουν να πάρουν τις κασετίνες, καθώς υπήρχε ο ειδικός μηχανισμός που χρωμάτισε αμέσως τα χαρτονομίσματα με αποτέλεσμα η συμμορία των δραστών να φύγει άπραγη.

 

Με την υπόθεση ασχολείται η ασφάλεια Αττικής και οι αξιωματικοί προσπαθούν από κάμερες ασφαλείας της περιοχής να εξακριβώσουν το αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες έφτασαν και έφυγαν από το σημείο.

 

Ναι στην παραμονή μας στο σπίτι! ? Όχι στην αποξένωση και την εγκατάλειψη! ☎️ Η γραμμή δημότη 15371 στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ‼️
 
 
Συνεχίζοντας τη μάχη κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, θα είναι παρών για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής,
που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε ανάγκη όλοi μας και πολύ περισσότερο οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
 

Στο πλαίσιο αυτό: Η υποστήριξη των πολιτών που υπάγονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα υπόλοιπα προγράμματα των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (κοινωνικό συσσίτιο, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο), συνεχίζεται κανονικά. Επιπλέον, άτομα ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους: ηλικιωμένοι, ΑμεΑ και πάσχοντα από χρόνιες ασθένειες ευάλωτα στον κορωνοϊό, καλώντας στο 15371, θα έχουν κάλυψη σε άμεσες ανάγκες που περιλαμβάνουν παράδοση τροφίμων και φαρμάκων ή άλλα επείγοντα ζητήματα. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενες/οι στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα Δημοτικά Ιατρεία και τις Κοινωνικές Δομές, έχουν εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας προκειμένου να είναι ασφαλείς στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.

? Στόχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι κανένας να μη μείνει μόνος του αυτές τις πολύ κρίσιμες μέρες και όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβασή στα βασικά αγαθά που αφορούν στη διατροφή και την υγεία τους.Είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, πολίτες που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες ή άτομα του περιβάλλοντος τους να μην απευθύνονται στο 15371, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη στα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης ☎️ 15371 θα λειτουργεί καθημερινά από ώρα 8:00 έως 20:00, ενώ μελλοντικά η λειτουργία της θα προσαρμοσθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

? Μένουμε σπίτι και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ! Ασπίδα μας η γνώση και η πιστή τήρηση των προληπτικών μέτρων ?

 

Το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», διοργανώνει διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, στο 3ο ΚΑΠΗ (Ολύμπου 36). Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, από 13:00 έως 17:30 και
 Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020, από 9:00 έως 13:00.


Με ραντεβού! ☎
Για την προστασία των αιμοδοτών/τριών αλλά και του συνεργείου αιμοληψίας, από πιθανή έκθεσή τους στον κορωνοϊό, έχουν προβλεφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσέλευση των πρώτων κατόπιν ραντεβού, που πρέπει να κλείνουν στο ? 210 9754035.☑️ Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει
☑️ Να πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση
☑️ Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα

 

Η πανδημία από τον νέο κορωνοϊό COVID-19, που βρίσκεται σε πλήρη έξαρση παγκοσμίως, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, αναμενόμενο ήταν ότι θα πλήξει και την επάρκεια αίματος.

? Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος.


 Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών, αλλά και για τα αποθέματα αίματος της χώρας, καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες και αιμοδότριες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής ❤️ προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

 

Συνεχίζεται το δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας που παρέχει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου για τις εξετάσεις στα ΤΕΦΑΑ κια στις Στρατιωτικές Σχολές.

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου, συνεχίζει το πρόγραμμα προετοιμασίας για υποψήφιες και υποψήφιους του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) και Στρατιωτικών Σχολών.

 

Οι προπονήσεις γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, από τις 16:00 έως τις 18:00, στο Δημοτικό Στάδιο.

 

 

Την Κυριακή 10 Μαΐου θα διεξαχθεί φέτος το δρομικό γεγονός της Ειρηνοδρομίας, έπειτα από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης.

 

 

Η “Ειρηνοδρομία”, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παναγούλεια» στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, που έχασε τη ζωή του δίπλα στην ομώνυμη πλατεία, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημήτριου σε συνεργασία με το σωματείο κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

 

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων 2,5χλμ, 5χλμ, 10χλμ και 1000μέτρων - διαδρομή ευαισθησίας AMEA. Ο αγώνας των 10 χλμ. είναι πιστοποιημένη διαδρομή από την AIMS και τον ΣΕΓΑΣ η οποία, ενταγμένη στο  επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, επιλέγεται τα τελευταία χρόνια από δρομείς όχι μόνο από την Αττική, αλλά και την υπόλοιπη Επικράτεια και το εξωτερικό, καθώς θεωρείται μια από τις πιο «γρήγορες» διαδρομές της Αττικής. 

 

Η “Ειρηνοδρομία” έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα δρομικά γεγονότα της Αττικής, καθώς αναδεικνύει την τοπική κοινωνία, εμπλέκει τους πολίτες και ολόκληρη τη μαθητική και αθλητική κοινότητα, προωθώντας τη συμμετοχικότητα και την αγάπη για τον αθλητισμό, έχοντας πάντοτε έντονους συμβολισμούς, όπως η ειρήνη και η αλληλεγγύη. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων, υποστηρίζουν το έργο ενός κοινωνικού φορέα. Φέτος η Ειρηνοδρομία θα υποστηρίξει την Οργάνωση «Δρομείς της Ελπίδας».   

 

 

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού καθώς και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης αλλά και οι άλλες εκδηλώσεις, που εκείνη την ημέρα θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή ειρήνης και συμμετοχής, θα βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.

 

 

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται στις 09:00, στις 10/05/2020.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.eirinodromia.gr/ και το Facebook: https://www.facebook.com/Eirinodromia/  

 

 

Δείτε τα συναρπαστικά στιγμιότυπα της Ειρηνοδρομίας 2019 εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=8ZLqDumFZB8  

 


casa victoria barkizaφιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube

 

xrisima-tel-1