Ο εσωτερικός τουρισμός αναμένεται να επηρεαστεί λένε εκπρόσωποι του κλάδου – Ερωτηματικά για το τι θα γίνει με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Οι τυμπανοκρουσίες περί των νέων –κάθε φορά– ρεκόρ αφίξεων τουριστών στη χώρα μας αποτέλεσαν τη μόνιμο επωδό της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού την τελευταία τετραετία. Ευνοημένη από την αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με κυριότερη της Τουρκίας, η Ελλάδα αποτέλεσε δημοφιλή προορισμό για τους ξένους τουρίστες, προσφέροντας ρευστότητα στους επαγγελματίες του κλάδου και, βεβαίως, έσοδα στο κράτος, που έσπευσε να τους υπερφορολογήσει.

 

Φέτος σε μία χρονιά που η εποχή της αβίαστης ανόδου, όπως λένε εκπρόσωποι του τουρισμού, μοιάζει να φθάνει στο τέλος της έρχονται να προσταθούν και οι εθνικές εκλογές, που φαίνεται να «κλειδώνουν» για τις 7 Ιουλίου.

 

«Οι εθνικές εκλογές θα επηρεάσουν την εσωτερική αγορά και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής» λέει χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής υπογραμμίζοντας πως ενδεχομένως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ο τουριστικός κλάδος να αντιμετωπίσει και τα σημαντικότερα προβλήματα.

 

Αξίζει να σημειωθεί πώς οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής αποτελούν το 20% επί του συνόλου μέσα στη χρονιά.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο η περίοδος των εκλογών θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους που συμπορεύονται με τον ξενοδοχειακό χώρο, όπως είναι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις και ο χώρος της εστίασης.

 

«Η χώρα μετά τις εκλογές θα μπει σε μία νέα τροχιά. Βρίσκεται σε μία οικονομική καμπή και η διενέργεια των εκλογών ήταν αναπόφευκτη. Σε κάθε περίπτωση οι ξένοι τουρίστες, που έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους στη χώρα μας, δεν αναμένεται να επηρεαστούν» τονίζει ο κ. Τάσιος υπογραμμίζοντας «δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα προτείνουμε πότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές. Απλώς, εάν με ρωτούσαν εμένα ως άνθρωπο του τουρισμού, θα έλεγα ότι θέλω τις εκλογές τον Οκτώβριο. Προτιμώ ένα καθαρό καλοκαίρι για πολλούς λόγους».

 

Τους  απασχολεί η επόμενη ημέρα

 

Αυτό πάντως που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο τους ανθρώπους τους τουριστικού κλάδου είναι πως θα αντιμετωπίσει το χώρο τους η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Όπως υπενθυμίζουν, μπορεί ο τουρισμός να αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, ωστόσο έχει υποστεί φορολόγηση χωρίς... έλεος.

 

Ενδεικτικό της συμβολής του τουριστικού κλάδου στην οικονομία είναι το γεγονός ότι το 2018, οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 16,11 δισ. και οι αφίξεις στα 30,12 εκατ. τουρίστες.
Επιδόσεις που δύσκολα θα συντηρηθούν φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φορέων του ελληνικού τουρισμού.

 

 

 

Την απόφαση να μην συμμετάσχει στις πρόωρες εθνικές εκλογές έλαβε το Ποτάμι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού του Συμβουλίου χτες.

 

Στην απόφασή του, το Πολιτικό Συμβούλιο εκτιμά πως η «κάθοδος του Κινήματος στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι ο Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών».

 

«Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών» τονίζει χαρακτηριστικά η απόφαση.

 

Χτες, ο Σταύρος Θεοδωράκης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία της παράταξης, «δείχνοντας» ως διάδοχό του τον αντιπρόεδρο Γιώργο Μαυρωτά.

 

Ξεκαθάρισε δε, πως δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην επόμενη Βουλή με κανένα άλλο κόμμα.

 

Η απόφαση για τον νέο επικεφαλής μετατίθεται για το επόμενο συνέδριο του Ποταμιού, το οποίο, βάσει της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο.

 

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό News 24/7, o κ. Μαυρωτάς δήλωσε πως είναι πιθανή η υποψηφιότητά του για την ηγεσία.

 

Τόνισε, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο.

 

Συγκεκριμένα, όπως διεκρινίζεται στην απόφαση του Π.Σ:

 

«Επειδή με βάση το καταστατικό, το συνέδριο για την εκλογή νέου Eπικεφαλής πρέπει να συγκληθεί υποχρεωτικά εντός τριών μηνών από την παραίτηση του απερχόμενου Eπικεφαλής, η παραίτηση του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιηθεί σε συνάρτηση με την ημερομηνία του συνεδρίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο προσδιόρισε το χρόνο του συνεδρίου για το Φθινόπωρο του 2019, ώστε να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος».

 

 

Στις 7 Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν τελικά οι πρόωρες εθνικές εκλογές.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναθεώρησε την αρχική του απόφαση για κάλπες στις 30 Ιουνίου. Αφορμή οι πανελλαδικές εξετάσεις και η αναστάτωση που θα προκαλούσαν στους μαθητές.

 

Η συντριβή στις ευρωεκλογές υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους ώστε να μην προκαλέσει περαιτέρω ζημιά στην εικόνα της κυβέρνησης και του κόμματος.

 

Αν και αρχικά η 30η Ιουνίου φάνηκε η ιδανική ημερομηνία για μια σύντομη προεκλογική περίοδο, δεν λήφθηκε υπόψη πως πρόκειται για το τελευταίο σαββατοκύριακο των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, για τις 28/6 είναι προγραμματισμένος ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, για τις 29/6 η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και για την 1/7 η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7, με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

 

Αν οι εκλογές γίνονταν στις 30 Ιουνίου τότε θα έπρεπε να αλλάξουν ημερομηνία τρία από τα μαθήματα και να επαναπρογραμματίζονταν για μετά τις 2 Ιουλίου. Αυτό όμως θα προκαλούσε μια αναστάτωση η οποία κρίθηκε σωστό να αποφευχθεί.

 

Έτσι, το ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που είχε ήδη κλειστεί για αργά το βράδυ της Κυριακής μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί μια βδομάδα μετά ώστε οι εκλογές να γίνουν την 7η Ιουλίου μετά το τέλος των πανελλαδικών αλλά και πριν το πρώτο μεγάλο κύμα αδειούχων κάτι που επίσης θέλει η κυβέρνηση να αποφύγει έτσι ώστε να περιοριστεί η αποχή. Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του το απόγευμα της Δευτέρας απέδωσε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και στην υψηλή αποχή.

 

 

Στους περισσότερους δήμους οι νέοι δήμαρχοι θα εκλεγούν στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών 2019
 
 

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, οι δήμαρχοι στις μεγάλες πόλεις που φαίνεται να εκλέγονται από τον πρώτο γύρο είναι οι εξής:

 

«Πρωταθλητής» όλων ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που λαμβάνει σχεδόν 81%, ενώ ακολουθούν οι δήμαρχοι Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, με 73,86%, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, με 72,41%, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με 71,14%, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, με 69%, Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με 67,61%, Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, με 62,08% και Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, με 61,11%.Επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή εξασφαλίζουν και οι δήμαρχοι Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με 58,96%, Φυλής, Χρήστος Παππούς, με 56,24% και Παπάγου - Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, με 54,43%.

 

 

Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη
Σήμερα έγινε το πρώτο, σημαντικό βήμα, για να κάνουμε μια νέα Αρχή στην Αττική. 
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους πολίτες της Αττικής, για τη μεγάλη στήριξη και εμπιστοσύνη τους. 
Το καθαρό προβάδισμα που μας έδωσαν, μας γεμίζει αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση , ενόψει της αναμέτρησης της επόμενης Κυριακής. 
Όμως δεν εφησυχάζουμε. Την επόμενη Κυριακή θα κάνουμε το καθοριστικό βήμα για να φέρουμε οριστικά την πολιτική αλλαγή στην Περιφέρεια. 
Για να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. 
Για να βάλουμε τέλος σε μια περίοδο απραξίας, παρακμής κι αλαζονείας. Για να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά. Ενωμένοι.
Για κάνουμε ξανά υπερήφανους τους πολίτες της Αττικής.

Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψήφιους μου για τον αγώνα τους και να τους διαβεβαιώσω ότι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα επιδιώξω μια έντιμη συνεργασία με όλους. 
Με τους πολίτες στην πρώτη γραμμή. Προχωράμε για μία Νέα Αρχή για την Αττική μας.

Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ Πατούλη 1

 Ο νυν Δήμαρχος επανεκλέγεται πανηγυρικά με ποσοστό ρεκόρ
Συντριπτική είναι η νίκη του Γιώργου Παπανικολάου στον Δήμο Γλυφάδας. Ο νυν δήμαρχος, ο οποίος προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, επανεκλέγεται από τον πρώτο γύρο με πανηγυρικό τρόπο καθώς με καταμετρημένο το 15,49% συγκεντρώνει ποσοστό 80,79%!
Ο κ. Στέλιος Θεοδοσόπουλος έρχεται δεύτερος με μόλις 5,28%, και 2 έδρες, τρίτος ο Τάσος Ταστάνης 4,29 % και 2 έδρες. Εκπροσώπηση θα έχουν με 2 έδρες ο Μάκης Φιλόπουλος και με 1 έδρα ο Αλέξης Στεφανίδης και ο Τάσος Γκουριώτης

 

Στο πρώτο μήνυμά του στα sosial media ο θριαμβευτής των εκλογών στο Δήμο Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου αναφέρει τα εξής: «Μέσα από την καρδιά μου, το πιο μεγάλο ευχαριστώ ! ! !

Το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί μοναδική έκφραση αγάπης και υποστήριξης.Μας γεμίζει με τεράστια ευθύνη να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τη ζωή μας με έργα.Με ευθύνη, με συνέπεια, με αγάπη.

Από αύριο το πρωί συνεχίζουμε» .

Νίκη του Γιώργου Πατούλη δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές για την Αττική.

Μεγάλο προβάδισμα για τον Γιώργο Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής δείχνουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 23,61% των ψήφων.

Συγκεκριμένα ο κ. Πατούλης προηγείται με 37,45%, η Ρένα Δούρου στο 19,96 % ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Σγουρός με ποσοστό 17,19%.

Αναλυτικά:
Πατούλης Γεώργιος 37,45
Δούρου Ειρήνη (Ρένα) 19,96
Σγουρός Ιωάννης 17,19
Πρωτούλης Ιωάννης 8,32
Παναγιώταρος Ηλίας 5,64
Δημητρίου Γεώργιος 2,80
Τζήμερος Γλαύκος-Αθανάσιος 2,66
Τουλγαρίδης Κωσταντίνος 1,81
Παπαδάκης Νικόλαος 1,80
Τσίχλη Μαριάνα 1,38
Κούρτης Ανδρέας 0,99

 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έχει προκαλέσει αίσθηση στη Νάξο τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για τον ξυλοδαρμό στον οποίο ενεπλάκησαν ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης και στελέχη της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» του Λεονάρδου Χατζηανδρέου.

 

Το naxostimes.gr δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό βίντεο από την στιγμή του περιστατικού, το οποίο τράβηξε ο άνδρας που συνόδευε την γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση.

 

«Ήταν πολύ βίαιος. Με άρπαξε από τα μαλλιά και με πέταξε κάτω. Εγώ προσπάθησα να βάλω τα χέρια μου να προστατευτώ για να μη χτυπήσω στο κεφάλι…. Αν δεν υπήρχε κόσμος εκεί δεν ξέρω κι εγώ τι θα γινόταν» σημειώνει η καταγγέλλουσα η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο.

 

Στη συνέχεια η γυναίκα προχώρησε σε μήνυση εναντίον του κ. Μανώλη Πολυκρέτη ο οποίος -όπως ανέφερε στο naxostimes.gr- συνοδεία του δικηγόρου του παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Στη συνέχεια πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα όπου και απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Ο αντιδήμαρχος αρνήθηκε τις κατηγορίες και απάντησε με μηνύσεις προς τους καταγγέλλοντες.

 

 

Απόσπασμα της μήνυσης:

 

 

 

 

Μεγάλες ουρές ψηφοφόρων σχηματίζονται έξω από τα εκλογικά τμήματα, λόγω της πρωτόγνωρης διαδικασίας με τις τετραπλές κάλπες.

 

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνονται ταυτόχρονα ευρωεκλογέςπεριφερειακέςδημοτικές και κοινοτικές εκλογές έχει ως αποτέλεσμα η διαδικασία να κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

 

Πρόκειται για μία εκλογική διαδικασία που δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά στην Ελλάδα, δεδομένου ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες, με τέσσερις διαφορετικές κάλπες και όλες με υποψηφίους που χρειάζονται σταυρό προτίμησης.

 

Στο 85% των εκλογικών τμημάτων υπάρχουν "Α" και "Β" εκλογικό τμήμα, προκειμένου στο πρώτο να ψηφίζουν οι πολίτες για τις ευρωεκλογές και για τις περιφερειακές εκλογές και στο δεύτερο, να καταθέτουν την ψήφο τους για τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας.

 

Στο πρόβλημα με τις καθυστερήσεις συντελεί το γεγονός ότι σε πάρα πολλά εκλογικά τμήματα δεν εμφανίσθηκαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών, με αποτέλεσμα να μην δίνονται άμεσα τα ψηφοδέλτια.

 

Όσο αυξάνεται η προσέλευση των ψηφοφόρων τις μεσημεριανές ώρες, η ταλαιπωρία εντείνεται, με την αναμονή εκτός εκλογικού τμήματος να ξεπερνάει και τη μισή ώρα σε διάφορα μέρη της χώρας.

 

 

Ηλικιωμένος, ο οποίος πήγε να ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο της Κορίνθουαισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει τη στιγμή που ψήφιζε.

 

Για αρκετή ώρα στο εκλογικό τμήμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Korinthostv.gr, επικράτησε πανικός, ενώ του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τους παρευρισκόμενους.

 

Άμεσα έφτασε ασθενοφόρο ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον ηλικιωμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

 

Οι γιατροί του νοσοκομείου έκαναν τα πάντα για να τον επαναφέρουν στη ζωή, ωστόσο ο άτυχος άνδρας δεν τα κατάφερε.

 

 


casa victoria barkizaφιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube