«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα. Μια σημαντική μέρα γιατί η παρένθεση Βενιζέλου- Σαμαρά τελείωσε. Το δίδυμο αυτό που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας, το δίδυμο που δέχθηκε να κυβερνάται η χώρα μέσω e-mail και με εντολές από την τρόικα, αποχωρεί πλέον με την ψήφο των Ελλήνων βουλευτών, από την κυβέρνηση», ανέφερε μετά το τέλος της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Από εδώ και πέρα οι Έλληνες πρέπει να ενωθούν, οι θεωρίες των δύο άκρων, οι μηχανισμοί προβοκάτσιας, η διασπορά ειδήσεων, οι εκβιασμοί κλείσανε. Η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει ενωμένη προκειμένου να επανακτήσει την εθνική της κυριαρχία άμεσα», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, ζητώντας «να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και η Δημοκρατία, να γίνουν εκλογές σε ήρεμο κλίμα και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία δεν θα εκτελεί εντολές ξένων, αλλά τις εντολές του ελληνικού λαού».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήμασταν οι ρυθμιστές, και αύριο θα είμαστε οι εγγυητές για τη δημιουργία αυτής της κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος των ΑνΕλ.

H «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ» μετά την ανακοίνωση του εκλογοδικείου, το οποίο απεφάνθη υπέρ του κ. Κωνσταντέλλου και όρισε τη παράταξη «ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ» ως νέα Δημοτική Αρχή, ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Τα συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα των εκλογών προς τη παράταξη «ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ».
Τη στήριξη κάθε απόφασης μέσα στο πλαίσιο της κοινής λογικής και των Αρχών μας, πάντα υπέρ των συμφερόντων του Δήμου μας και των κατοίκων του.
Το πνεύμα συνεργασίας της παράταξης μας με σκοπό την αναβάθμιση του τόπου μας, την ανάδειξη αλλά και επίλυση των πολλών και σημαντικών προβλημάτων.

Εν τω μεταξύ , ο Δημοσθένης Δ. Δόγκας ως επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης έθεσε υποψηφιότητα σε όσα Δημοτικά Όργανα ανασχηματίστηκαν με την νέα Δημοτική αρχή και εξελέγη στις ανάλογες θέσεις προκειμένου τα επόμενα 5 χρόνια η Δημοτική λειτουργία να αποδώσει τα βέλτιστα, τιμώντας όλους τους κατοίκους και δη τους Δημότες που εμπιστεύτηκαν τη Δημοτική Βούληση για να τους εκπροσωπεί.

Σας παραθέτουμε τις θέσεις στις οποίες έχει εκλεγεί ο Δημοσθένης Δ. Δόγκας:

  • Μόνιμο μέλος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
  • Μόνιμο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.
  • Μόνιμο μέλος της επιτροπής προσδιορισμού τιμήματος εκμετάλλευσης ακινήτων του ΟΑΠΠΑ.
  • Μόνιμο μέλος του Δ.Σ του ΟΑΠΠΑ και συμμετέχει και στις αντίστοιχες εισηγητικές ομάδες εργασίας Αθλητισμού και Πολιτισμού.
  • Άκομα είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκεί όπου διακυβεύεται και το μέλλον του τόπου μας.ΔΗΜΟΤΙΚΗ,ΒΟΥΛΗΣΗ,συνδυασμός,Δημοτική, Βούληση,Βάρη,Βούλα,Βουλιαγμένης,Δημοσθένη,Δόγκα,ΠΟΛΗ,ΓΙΑ,ΝΑ,ΖΕΙΣ,

Με μόλις 8 ψήφους διαφορά βγήκε το αποτέλεσμα του Εκλογοδικείου για τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με τους δικαστές η διαφορά μειώθηκε κατά 4 ψήφους και η απόδαση δεν μεταβάλλεται.

  • Το Εκλογοδικείο δέχτηκε ένα μικρό μέρος των ισχυρισμών της ένστασης Πανά και της αντένστασης Κωνσταντέλλου και όχι τις πολυσέλιδες παρατηρήσεις και των 2 πλευρών ως προς τα άκυρα τους καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των σχετικών παρατηρήσεων απορρίφθηκαν ως αβάσιμες.
  • Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκριναν ως προς την ένσταση Πανά ότι η Ανεξάρτητη Κίνηση λαμβάνει 11.842 ψήφους και η Πόλη για να ζεις 11.830. 
  • Ωστόσο μετά την εξέταση της αντένστασης Κωνσταντέλλου, το Εκλογοδικείο έκρινε ότι η Πόλη για να ζεις λαμβάνει 11.830 ψήφους και η Ανεξάρτητη Κίνηση 11.842
  • Αυτο όμως το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα είναι τα 10 ψηφοδέλτια που δεν βρέθηκαν στον εκλογικό σάκο, αλλά τα είχε προσμετρήσει η δικαστική αντιπρόσωπος, με την πλευρά Πανά να υποστηρίζει ότι αυτά ποτέ δεν μπήκαν σε φάκελο, ενώ η πλευρά Κωνσταντέλλου δήλωνε ότι εκλάπησαν.
  • Την ίδια ώρα σε αναμένα κάρβουνα βρίσκεται η Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ως προς το αποτέλεσμα με τον Σπύρο Πανά να μελετά το ενδεχόμενο προσφυγής με αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εκλογοδικείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς όπως λένε υπάρχουν υποψίες για μια ευνοϊκή μεταχείριση για την κατάληξη. Αυριο εξάλλου αναμένεται να συναντηθούν τα στελέχη της ΑΚιΒΒΒ.

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών ενημερώνουν το επιβατικό κοινό, ότι από τη Δευτέρα 10/11/2014, θα εφαρμοστούν οι παρακάτω τροποποιήσεις σε γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δικτύου των επιφανειακών Μέσων Μεταφοράς, με στόχο τη καλύτερη συνεργασία τους με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, καθώς  και την αύξηση της λειτουργικής απόδοσης των γραμμών.

Α. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΛΛΕΥ

•Οι γραμμές τρόλεϊ 3 και 13 ενοποιούνται σε μία νέα γραμμή με αριθμό και ονομασία 3 «Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ-Ν.ΨΥΧΙΚΟ».

•Η διαδρομή της γραμμής τρόλεϊ 14 επεκτείνεται από την Πλ. Παπαδιαμάντη έως την Λαμπρινή (κοινή Αφετηρία με την γραμμή τρόλεϊ 5). Η γραμμή μετονομάζεται σε 14 «ΛΑΜΠΡΙΝΗ-ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ».

•Το επιβατικό κοινό που εξυπηρετείτο από την γραμμή 13, θα μπορεί να εξυπηρετείται από την νέα γραμμή τρόλεϊ 3 στην περιοχή του Νέου Ψυχικού και από τις γραμμές τρόλεϊ 5 και 14 στην περιοχή της Λαμπρινής.

Β. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Η γραμμή Ε22 μετατρέπεται σε κανονική γραμμή από Express και μετονομάζεται σε 122 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ». Η αφετηρία και το τέρμα της γραμμής παραμένουν ως έχουν. Πραγματοποιούνται όλες οι στάσεις κατά μήκος της διαδρομής της, ενώ η σύνδεση με το σταθμό μετρό «Ελληνικό» από τη Γλυφάδα πραγματοποιείται μέσω των οδών Γρ. Λαμπράκη και Βουλιαγμένης.

Η γραμμή 155 μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στην Ηλιούπολη, το οποίο εξυπηρετείται από τις γραμμές 201 και 206. Η ονομασία της θα είναι 155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και η διαδρομή της η εξής: Αμαξοστάσιο Ελληνικού, Ανώνυμη Οδός, Αεροπορίας, Λαμίας, Τιτάνων, Ιπποκράτους, Φιλελλήνων, Μεγ. Αλεξάνδρου, Καραϊσκάκη, Βουλιαγμένης, Εθν. Αντιστάσεως, ειδικά διαμορφωμένος χώρος του σταθμού Μετρό «ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», Υψηλάντου, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Αεροπορίας, Ανώνυμη Οδός, Αμαξοστάσιο Ελληνικού.

Σημείωση: Θα εκτελούνται δυο δρομολόγια από τη σημερινή διαδρομή της γραμμής 155 για την εξυπηρέτηση των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στη συμβολή των λεωφόρων Εθν. Μακαρίου και Βουλιαγμένης.

•Η γραμμή 101 μετονομάζεται σε 101 «ΑΛΙΜΟΣ–ΕΛΛΗΝΙΚΟ». Η Αφετηρία της χωροθετείται στη Μαρίνα Αλίμου και το Τέρμα της επί της οδού Θράκης στο Ελληνικό. Η νέα διαδρομή της γραμμής θα είναι η εξής:

α) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:

Θράκης, Πλαπούτα, Ιασωνίδου, Ριζούντος, Καισαρείας, Γερουλάνου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Γερουλάνου, Βουλιαγμένης, Δωδεκανήσου, Ησιόδου, Ιωνίας, Κυθηρίων, Μυρτιδιώτισσας, Ιωνίας, Θεομήτορος, Καλαμακίου, Ποσειδώνος, Μαρίνα Αλίμου μέσω του φωτεινού σηματοδότη που βρίσκεται στο ύψος της οδού Έλλης (Αφετηρία).

β) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:

Έλλης, Βασ. Αμαλίας, Αναπήρων Πολέμου, Ελευθερίας, Ποσειδώνος, Καλαμακίου, Θεομήτορος, Ιωνίας, Μυρτιδιώτισσας, Κυθηρίων, Ιωνίας, Ησιόδου, Δωδεκανήσου, Βουλιαγμένης, Γερουλάνου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Γερουλάνου, Αβέρωφ, Κρώμνης, Τριπόλεως, Ιασωνίδου, Γούναρη, Θράκης, Ελ. Βενιζέλου, Τριπόλεως, Θράκης.

•Η γραμμή 109 μετονομάζεται σε 109 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ» και επεκτείνεται έως τον χώρο του πρώην Δυτικού Αερολιμένα στο Ελληνικό.Η διαδρομή της θα είναι η εξής:

α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:

Υψηλάντου, Βουλιαγμένης, Δωδεκανήσου, Ησιόδου, Ιωνίας, Θεομήτορος, Ευβοίας, Αρκαδίου, Παπανδρέου, Αγ. Δημητρίου, Επτανήσου, Αλίμου, Ποσειδώνος.

β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:

Ποσειδώνος, Αλίμου, Βαλλιάνου, Ανθηρού, Καρναβία, Αγ. Δημητρίου, Παπανδρέου, Αρκαδίου, Ευβοίας, Μπιζανίου, Θεομήτορος, Ιωνίας, Ησιόδου, Δωδεκανήσου, Βουλιαγμένης, Εθν. Αντιστάσεως.

•Η γραμμή 201 μετονομάζεται σε 201 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στους σταθμούς Μετρό «Ηλιούπολη» και «Αγ. Δημήτριος». Η νέα διαδρομή της θα είναι η εξής:

α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:

 Υψηλάντου, Βουλιαγμένης, παράδρομο Βουλιαγμένης, Σοφ. Βενιζέλου, Ηρώς Κωνσταντοπούλου, πλατεία Παλ. Πατρών Γερμανού, Κοτζιά, πλατεία 25ης Μαρτίου, Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία Εθν. Αντιστάσεως, Ηρ. Πολυτεχνείου, Αργυρουπόλεως, Αλεξιουπόλεως, πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου, Γερουλάνου, Αβέρωφ, Μ. Ασίας.

β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:

Μ. Ασίας, Κομνηνών, Γερουλάνου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Αλεξιουπόλεως, Αργυρουπόλεως, Ηρώων Πολυτεχνείου, Μ. Αντύπα, Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία 25ης Μαρτίου, Κοτζιά, πλατεία Παλ. Πατρών Γερμανού, Ηρώς Κωνσταντοπούλου, Σοφ. Βενιζέλου, Πύρρωνος, Βουλιαγμένης, Εθν. Αντιστάσεως.

•Η γραμμή Α4 μετονομάζεται σε 164 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-Κ.ΗΛ/ΠΟΛΗ-ΑΡΓ/ΠΟΛΗ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Αγ. Δημήτριος».Η Αφετηρία της ορίζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ». Η νέα διαδρομή της θα είναι η εξής:

α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:

Υψηλάντου,Βουλιαγμένης, παράδρομο λεωφόρου Βουλιαγμένης, αριστερά Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία 25ης Μαρτίου, Κυπρίων Ηρώων, Γ. Παπανδρέου, πλατεία Ανεξαρτησίας, Γ. Παπανδρέου, Κύπρου, Γ. Γεννηματά, Κων. Αθανάτου, Αγ. Νεκταρίου, Πριγκιποννήσων, Κων. Αθανάτου.

β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:

Κων. Αθανάτου, Γ. Γεννηματά, Κύπρου, Γ. Παπανδρέου, πλατεία Ανεξαρτησίας, Γ. Παπανδρέου, Κυπρίων Ηρώων, πλατεία 25ης Μαρτίου, Σοφ. Βενιζέλου, Πύρρωνος, Βουλιαγμένης, Εθν. Αντιστάσεως.

•Η γραμμή 154 μετονομάζεται σε 154 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ(ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Ελληνικό». Η νέα διαδρομή της θα είναι η εξής:

α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:

Βουλιαγμένης, Ιασωνίδου, Γούναρη, Δερβενακίων, Απόλλωνος, Πειραιώς, Ζακύνθου, Προόδου, Απόλλωνος, Δερβενακίων, Γούναρη.

β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:

 Γούναρη, Ιασωνίδου, Ελ. Βενιζέλου.

•Η γραμμή 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ» συγχωνεύεται με τη γραμμή 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ», η οποία θα λειτουργεί από τον Πειραιά μέχρι το σταθμό Μετρό «Δάφνη» στη σημερινή διαδρομή και μετονομάζεται σε 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ».

•Στη γραμμή 237 «ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ» πυκνώνουν τα δρομολόγια και παράλληλα ορίζεται αφετηρία στο σταθμό Μετρό Δάφνης, ώστε να είναι τακτές οι ώρες αναχώρησης. Η νέα ονομασία της γραμμής είναι 237 «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

•Η γραμμή 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ» τροποποιείται και στις δυο κατευθύνσεις, ώστε να εξυπηρετεί την περιοχή Ευρυάλης. Η νέα διαδρομή της θα είναι η εξής:

α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:

 Αλεξ. Παναγούλη, Καράγιωργα, Διαδόχου Παύλου, Αύρας, παράδρομος Ποσειδώνος, Ναπ. Ζέρβα, Ζέππου, παράδρομος Βουλιαγμένης, Ροδόπης, Χαρ. Τρικούπη, Ελ. Βενιζέλου, Βουλιαγμένης, Ιασωνίδου, Γούναρη, Μυκάλης, Βορ. Ηπείρου, Λευκωσίας.

β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:

Λευκωσίας, Αιγύπτου, Κριμαίας, Ελευθέρου Ανθρώπου, Κων. Αθανάτου, Γούναρη, Ιασωνίδου, Βουλιαγμένης, Ελ. Βενιζέλου, Περγάμου, Ροδόπης, παράδρομο Βουλιαγμένης, Σακ. Καράγιωργα, Αλεξ. Παναγούλη, Κων. Καραμανλή

•Η γραμμή Β3 συγχωνεύεται με τη γραμμή Α3  η οποία δε θα διέρχεται από την περιοχή Ευρυάλης στη Γλυφάδα και μετονομάζεται σε Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(μέσω λ. Βουλιαγμένης.)».

•Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 163 «ΒΟΥΛΑ-ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ» λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης.

•Οι λεωφορειακές γραμμές 114 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΚΑΒΟΥΡΙ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ», 149 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΒΑΡΚΙΖΑ» και 170 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ-ΒΑΡΗ» συγχωνεύονται σε μια νέα γραμμή με ονομασία 117 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΒΑΡΗ», με Αφετηρία στη Γλυφάδα και Τέρμα στη πλατεία Αθ. Διάκου στο Κόρμπι. Η διαδρομή της νέας γραμμής είναι η εξής:

α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:

Παναγούλη, Καράγιωργα, Ποσειδώνος, Κων. Καραμανλή, Αθηνάς, Καβουρίου, Λητούς, Απόλλωνος, Ποσειδώνος,  Βασ. Κωνσταντίνου, Βάκχου, Δυρραχίου, Αθ. Διάκου.

β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:

Πλατεία Αθ. Διάκου, Αιγαίου, Τριπτολέμου, Άττιδος, Δυρραχίου, Ηφαίστου, πλατεία Ηρώων, Βάκχου, Βασ. Κων/νου, Ποσειδώνος, Απόλλωνος, Λητούς, Καβουρίου, Αθηνάς, Κων. Καραμανλή, Ποσειδώνος, Κων. Καραμανλή.

•Τροποποιείται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 116 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ». Η νέα της διαδρομή θα είναι η εξής:

α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:

 Παναγούλη, Καράγιωργα, Διαδόχου Παύλου, παράδρομο της Ποσειδώνος, Ζέρβα, Αγ. Νικολάου, Γρ. Λαμπράκη, Βουλιαγμένης, Καλύμνου, Βάρης-Κορωπίου, Κίτσι (Τέρμα).

β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:

 Ηρακλέους, Θήτι, Άνδρου, Βάρης-Κορωπίου, 25ης Μαρτίου, Μαραθωνομάχων, 28ης Οκτωβρίου, 25ης Μαρτίου, Μερσίνης, Βάρης-Κορωπίου, Καλύμνου, Βουλιαγμένης, Λαμπράκη, Ποσειδώνος, Καραμανλή.

Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 125 «ΣΤ.ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-ΠΑΙΑΝΙΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ» δεδομένου ότι η διαδρομή της καλύπτεται από τις υπάρχουσες γραμμές 120 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ(ΠΗΓ/ΚΙΑ)-ΠΡΟΑΣΤ.ΣΤ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ» και 308 «ΣΤ.NOMIΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-ΠΑΙΑΝΙΑ-ΚΟΡΩΠΙ».

•Η γραμμή 207 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ» συγχωνεύεται με την κυκλική γραμμή 128 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ». Η νέα διαδρομή της γραμμής 128 θα είναι η εξής:

Παναγούλη, Καράγιωργα, Διαδόχου Παύλου, Αύρας, παράδρομο Ποσειδώνος, Ζέρβα, Αγ. Νικολάου, Ζαμάνου, Πριγκ. Πέτρου, Γούναρη, Εμμ. Δημελά, Ρήγα Φεραίου, Γούναρη, Ανθέων, Βουλιαγμένης, Αν. Παπανδρέου, Γούναρη, Κων. Αθανάτου, Ελ. Ανθρώπου, Ήβης, Λευκωσίας, Μ. Ασίας, Γ. Γεννηματά, Κων. Αθανάτου, Δ. Γούναρη, Αν. Παπανδρέου, Βουλιαγμένης, Ανθέων, Γούναρη, Πριγκ. Πέτρου, Ζαμάνου, Φοίβης, Θεμιστοκλέους, Αγ. Νικολάου, Γρ. Λαμπράκη, Ποσειδώνος, παράδρομο Ποσειδώνος, Ποσειδώνος, πλατεία Φλέμινγκ, Κων. Καραμανλή.

Στην περίπτωση που οι επιβάτες επιθυμούν πρόσθετες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr) και το τηλεφωνικό κέντρο 11185.

 

To Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε την ένσταση 122 σελίδων του Σπύρου Πανά με αποτέλεσμα να παραμένει στη θέση Δημάρχου ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, όπως επιβεβαίωσαν στο NotosNet στελέχη από το πολιτικό γραφείο του κ Κωνσταντέλλου.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαφορά στις ψήφους αυξήθηκε με αποτέλεσμα η εισηγήτρια της υπόθεσης να έχει απορριπτική πρόταση για την υπόθεση Πανά και πλέον ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την επόμενη πενταετία θα έχει για δήμαρχο τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.


Ο κ Κωνσταντέλλος θεωρεί ότι δικαιώνεται με αυτή την δικαστική απόφαση καθώς έχει ήδη δρομολογήσει σπουδαία έργα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και δεν θέλει να καταδιώκεται από σκιές....

Επίσης ο κ Κωνσταντέλλος σε επικοινωνία που είχε το NotosNet κατα τη διάρκεια αναμονής της απόφασης, ήταν απόλυτα σίγουρος για το αποτέλεσμα του δικαστηρίου.


Η επίσημη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά για τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναμένεται να αναρτηθεί έως την Παρασκευή όπως επίσης και οι επίσημες ανακοινώσεις των συνδυασμών.

 

 

Ένα ζήτημα που απασχολεί περισσότερο από 40 χρόνια την Ελληνική Πολιτεία και ένα μεγάλο μέρος των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων επιλύουν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος. Ο λόγος για τη Ζώνη Αστικού Αναδασμού Πικερμίου – Ραφήνας, όπου περίπου 2.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορέσουν πλέον να αξιοποιήσουν οικιστικά τις εκτάσεις που κατέχουν στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

Με την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης του ΑΟΟΑ θα δημιουργηθεί ένας νέος οικισμός στο Πικέρμι με σύγχρονη πολεοδομική οργάνωση και υψηλή περιβαλλοντική προστασία, ικανοποιώντας το πολύχρονο αίτημα των μελών του οργανισμού για στεγαστική αποκατάσταση.

Οριστική λύση στο μείζον ζήτημα αξιοποίησης 6.120 στρεμμ. των οικοδομικών συνεταιρισμών Πικερμίου, επιχειρεί να δώσει, μετά από τέσσερις δεκαετίες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, πολεοδομώντας οριστικά περί τα 2.200 στρεμμ.

Σε πρώτη φάση, αναμένεται εντός εξαμήνου η διαδικασία της πολεοδομικής μελέτης, δίδοντας οριστικά σε βάθος διετίας το «πράσινο φως» στους μεριδιούχους για την αναβάθμιση της περιοχής. Βασικός «μέτοχος» της περιοχής είναι ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) με περίπου 2.500 στρέμματα, ενώ με μεγάλο ποσοστό συμμετέχει ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός προσωπικού του ΟΤΕ (με 1.108 στρέμμ.), της Ολυμπιακής Στέγης (με 206 στρέμμ.), του Ελληνικού Φοίνικα (με 195 στρέμμ.) και περίπου 1.000 ιδιώτες που κατέχουν περίπου την ίδια έκταση με τον ΑΟΟΑ (συνολικά 2.015 στρέμμ.).

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, σε έκταση 3.150 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου που θα καλύπτουν τις ανάγκες και των όμορων οικισμών, όπως «Ο Παν», «Καλλιτεχνούπολη», «Άγιος Σπυρίδων ? Διώνη», που είναι ενταγμένοι ως περιοχές α' κατοικίας από τη δεκαετία του 1970, και λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες κοινωφελείς υποδομές. Ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), που εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει τον οικισμό «Παπάγου», αντίστοιχους οικισμούς στην Καλαμαριά και Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει κατασκευάσει κατοικίες (διαμερίσματα), στις Σέρρες, στα Ιωάννινα, στην Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κόρινθο και στην Αθήνα στις περιοχές Παγκρατίου και Κάτω Πατησίων (οδός Αχαρνών).

 

Η περίπτωση Πικερμίου 


Στην περιοχή Πικερμίου, ο ΑΟΟΑ αγόρασε το 1972 έκταση 3.300 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 800 στρέμματα ήταν ενταγμένα στο σχέδιο πόλεως (Δεσαμάρι - Αγιος Σπυρίδων) και τα διέθεσε σε 800 μέλη του κατά την τριετία 1987-1989, δημιουργώντας έτσι τον οικισμό «Διώνη». Τα υπόλοιπα, δηλαδή περίπου 2.500 στρέμματα, παραμένουν εκτός σχεδίου πόλεως και αναξιοποίητα. Σε αυτά εστιάζεται η νέα προοπτική, που δίνεται από τον νόμο 4280/2014 για την περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση. Η έκταση του οργανισμού δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά αποτελεί τμήμα συνολικής έκτασης περίπου 6.120 στρεμμάτων, που ανήκει πλην του ΑΟΟΑ, σε τρείς οικοδομικούς συνεταιρισμούς και πάνω από 1.000 ιδιώτες.

Δεσμεύσεις 


Αρχικά, ο ΑΟΟΑ και οι συνεταιρισμοί είχαν λάβει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις μέχρι το 1980, στη συνέχεια όμως, η πολιτεία επέβαλε σειρά δεσμεύσεων, δηλαδή χαρακτήρισε ως δασικές ορισμένες εκτάσεις (τα έτη 1973 και 1983), κήρυξε ευρεία περιοχή, ως ιδιαιτέρου κάλλους και αρχαιολογική (το έτος 1984) και επιπλέον περιέλαβε σημαντικές εκτάσεις στο Προεδρικό Διάταγμα «Περί Προστασίας του Όρους Πεντέλη» (το έτος 1988).

Στο παρελθόν έγιναν τρεις προσπάθειες για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλεως. Η πρώτη, την περίοδο 1978 -1981, που παρέμεινε ημιτελής. Στη συνέχεια και αφού η περιοχή είχε κηρυχθεί ως Ζώνη Αστικού Αναδασμού (ΖΑΑ) το 1988, έγιναν δύο νέες προσπάθειες το 2000 και το 2004. Και τα δύο σχέδια διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος, κρίθηκαν μη σύννομα από το Συμβούλιο της Επικρατείας (με τα Πρακτικά Επεξεργασίας 246/2000 και 104/2006), κάθε φορά με διαφορετική αιτιολογία και επιβολή νέων δεσμεύσεων, που κατέστησαν δυσχερέστερη την ένταξη σε σχέδιο πόλεως και την αξιοποίηση της έκτασης.

Πολυπλοκότητα 
Με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο που εισηγήθηκε ο Νίκος Ταγαράς για την «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση», δίνεται η δυνατότητα να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα, που κρατούν την έκταση του Πικερμίου αναξιοποίητη.

Παράλληλα, η εφαρμογή του νόμου, θα αποτελέσει οδηγό και για τους λοιπούς συνεταιρισμούς, αφού στην έκταση του Πικερμίου εντοπίζονται τα πλέον πολύπλοκα προβλήματα λόγω των δεσμεύσεων και της ιδιοκτησιακής μορφής. Με τον νέο νόμο μεταβάλλεται ριζικά η πολεοδομική νομοθεσία και δίνεται η δυνατότητα πολεοδόμησης, υπό νέα αντίληψη. Συγκεκριμένα:

 

A. Επιβάλλεται η παραχώρηση στο Δημόσιο του 50% της εκτάσεως των ενδιαφερομένων, με σκοπό την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, επιτρέποντας έτσι να πολεοδομηθεί μόνο το υπόλοιπο 50%. Ειδικότερα στην περίπτωση της ΖΑΑ Πικερμίου παραχωρείται στο Δημόσιο το σύνολο των δεσμευμένων εκτάσεων (άνω του 50%).

β. Πολεοδομείται το υπόλοιπο, μη δεσμευμένο, με χαμηλό συντελεστή και δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας νέος οικισμός, με σύγχρονη πολεοδομική οργάνωση, σεβασμό στις δεσμεύσεις προστασίας και με υψηλή περιβαλλοντική ευαισθησία. Παράλληλα θα εξυπηρετήσει σημαντικό αριθμό μελών του οργανισμού και των λοιπών συνεταιρισμών και ιδιωτών, που αναμένουν επί δεκαετίες τη στεγαστική τους αποκατάσταση.

Διονύσης Χατζηδάκης Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Βιογραφικό

Ο Διονύσης Χατζηδάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης.


Το 1965 εισάγεται κατόπιν εξετάσεων στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Αθλητής του στίβου (400 μέτρα με εμπόδια ), ρέκορντμαν και πανελληνιονίκης. Ακολουθούν 27 χρόνια σταδιοδρομίας στο Πολεμικό Ναυτικό.
Κυβερνήτης 3 πολεμικών πλοίων (της Ναρκοθέτιδος Αμβρακία, του Αρματαγωγού Ικαρία και Αντιτορπιλικού Αετός).


Υπασπιστής δύο υπουργών Εθνικής Αμύνης (των κ.κ. Τζανή Τζανετάκη και Ιωάννη Βαρβιτσιώτη).
Από το 1991 ως το 1994 διετέλεσε Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Παρίσι όπου συμμετείχε στην επαναδιαπραγμάτευση των Μιράζ, στους χειρισμούς για την παραμονή των Κυανόκρανων του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο και στις διαπραγματεύσεις για την εγκατάσταση βλημάτων ΕΧΟSET στην Κύπρο.


Από τον Μάϊο του 1994 και για εννιά έτη διετέλεσε γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού και Επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη.


Το 1998 κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος και με ποσοστό 48% αναλαμβάνει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.


Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Δήμαρχος στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό που άγγιξε το 55%.
Τον Φεβρουάριο του 2003 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α (τέως Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.), θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 2007 και το 2011


Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε Δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 52%.
Στις δημοτικές εκλογές του 2010 επανεκλέχθηκε Δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 61,5% πετυχαίνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά.


Είναι παντρεμένος με την Λένα Χατζηδάκη και έχει μια κόρη την Χριστιάνα Χατζηδάκη.
Τον Δεκέμβριο του 2012 επιλέχθηκε μεταξύ 350 Ευρωπαίων αιρετών και αξιωματούχων για την αυτοδιοικητική του πορεία μέσα στους 6 καλύτερους αυτοδιοικητικούς και του απενεμήθη ο τίτλος LOCAL LEADER OF THE YEAR από την Eπιτροπή Περειφερειών της Ε.Ε.


Στις δημοτικές εκλογές του 2014 επανεκλέχθηκε Δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 65,84% πετυχαίνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά.

 

Γιάννης Κ. Κωνσταντάτος  Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

O Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη. Κατάγεται από την Κεφαλονιά και είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Βασιλοπούλου με την οποία έχουν δύο γιούς.
Το 1993 υπήρξε Δευτεραθλητής Ελλάδας του ΑΝΟ Γλυφάδας στα 4X200 μ. ελεύθερης κολύμβησης στη κατηγορία Νέων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων.
Την περίοδο 2002-2006 διετέλεσε Πρόεδρος του «Συλλόγου Κεφαλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων» .
Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αργυρούπολης.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αργυρούπολης.
Το 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκοβόστη το πρώτο του πολιτικό μυθιστόρημα, «Η Τελευταία Ευκαιρία» , ενώ ήδη κυκλοφορεί και το δεύτερο με τίτλο « Απέναντι στο Πεπρωμένο» από τις εκδόσεις Ιβίσκος
Την περίοδο 2007-2008 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού , όπου, μεταξύ άλλων, δημιούργησε και καθιέρωσε τον πολύ επιτυχημένο ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του τριήμερου «Φεστιβάλ των Νέων (Youth Festival)».
Το 2010 ιδρύει την παράταξη  «Αγώνας για το Μέλλον» με την συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και καταλαμβάνει τη 2η θέση στις δημοτικές εκλογές του ιδίου έτους. Εκτοτε, ασκεί με συνέπεια τα καθήκοντά του, ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το 2012 εκλέγεται  ομόφωνα Πρόεδρος της «Ενωμένης Πόλης», της νέας μεγάλης ανεξάρτητης παράταξης που γεννήθηκε από την ενοποίηση των πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση»
Το 2014 εκλέγεται με μεγάλη πλειοψηφία Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης.
ΣΠΟΥΔΕΣ
Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε),
Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (Master) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Administration) από το Πανεπιστήμιο University of Durham της Μεγ. Βρετανίας.
EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ
Εχει εργαστεί ως στέλεχος και σύμβουλος σε μεγάλες Εταιρίες και Οργανισμούς, όπως το «Βρετανικό Συμβούλιο» Αθήνας (1995-1998), η Γενική Μεταλλουργική Βιομηχανία «ΛΑΡΚΟ» (2003) κ.α. Διετέλεσε συνεργάτης και σύμβουλος πολλών πολιτικών προσώπων, εταιριών κ.α. Υπήρξε ειδικός αρθρογράφος σε έντυπα και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.

Στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και από 1η Σεπτεμβρίου 2014 ανέλαβε Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Γιώργος Παπανικολάου Δήμαρχος Γλυφάδας Βιογραφικό.

Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1977 και μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη οικογένεια –μαζί με τους γονείς του Παύλο και Σταματία και τα τρία αδέρφια του. Φοίτησε ως μαθητής στο 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Γλυφάδας και πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή του στην σχολή που ονειρευόταν από μικρός, το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου είχε την τύχη να διδαχθεί τη νομική επιστήμη από σπουδαίους διδάσκαλους.

 Παράλληλα με τις σπουδές του ανέπτυξε έντονη ενασχόληση με τα κοινά, εκπροσωπώντας τους συμφοιτητές του στα όργανα συνδιοίκησης του Τμήματος Νομικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πολιτική δράση στα φοιτητικά του χρόνια ολοκληρώνεται με τη θητεία του ως γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ.

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών του σπουδών έδωσε εξετάσεις και έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Αθηνών, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές του δύο χρόνια αργότερα. Από το 2004, μετά τη δεκαοκτάμηνη πρακτική άσκηση και την επιτυχή εξέταση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ασκεί μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην οδό Βορείου Ηπείρου στη Γλυφάδα και στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μενάνδρου.

Το καλοκαίρι του 2004, σε ηλικία 27 ετών, είχε την τιμή να εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας στην Ελλάδα. Το 2007, τα μέλη της οργάνωσης, από όλη τη χώρα, τον εξέλεξαν εκ νέου στην ηγεσία της, στο συνέδριο που διεξήχθη στα Καμένα Βούρλα, με ποσοστό 96%.

Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία υπηρετώντας στο Πολεμικό Ναυτικό το χρονικό διάστημα 2006-2007.

Τον Ιούνιο του 2009 εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Η ζωή του τα τελευταία πέντε χρόνια κινήθηκε μεταξύ Γλυφάδας, Βρυξελλών και Στρασβούργου. Ως ευρωβουλευτής υπήρξε μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών «Πολιτισμού και Παιδείας» (CULT) και «Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE), στην οποία το 2013 εκλέχτηκε από τους συναδέλφους του ως συντονιστής για την ομάδα του ΕΛΚ. Επίσης, είναι αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.-Χιλής και μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής (EUROLAT).

Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων από το 2009 μέχρι σήμερα έδωσε μεγάλη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στη μετανάστευση, την αντιμετώπιση της ανεργίας (ιδίως των νέων), την εκπαίδευση, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Παράλληλα, με πλήθος κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, αναφορών και παρεμβάσεων (πάνω από 1400 αθροιστικά), έφερε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προ των ευθυνών της για καίριας σημασίας ζητήματα που μπορούν να βελτιώσουν στην πράξη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Με τις πρωτοβουλίες μου αυτές άσκησε πίεση τόσο προς την Κομισιόν, όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας μας.

Αναλυτικά στοιχεία για την κοινοβουλευτική του δράση είναι διαθέσιμα τόσο στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και στο προσωπικό του site.

Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία, επιδιώκει να εμπλουτίζει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, με χαρακτηριστικό σταθμό το καλοκαίρι του 2011 όπου παρακολούθησε επιτυχώς εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών στο πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ με τίτλο «Senior Managers in Government».

Πιστεύει βαθιά πως καινοτόμα εργαλεία, καλές πρακτικές και πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορούν να βρουν κάλλιστα πεδίο εφαρμογής στις τοπικές μας κοινωνίες, βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών. Μπορούν να δημιουργήσουν πυρήνες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας. Και η πόλη που μεγάλωσει και όπου ζει, η Γλυφάδα μας, έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει. Χρειάζεται σχέδιο, γνώση και μεράκι.

Με αυτή την πίστη και το όραμα, σήμερα είναι υποψήφιος για το Δήμο Γλυφάδας.

Στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Δήμαρχος Γλυφάδας και από 1η Σεπτεμβρίου 2014 ανέλαβε Δήμαρχος Γλυφάδας.

 

 

Ανδρέας Κονδύλης Δήμαρχος Αλίμου Βιογραφικό

Ο Ανδρέας Κονδύλης είναι δικηγόρος. Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου από το 2003 εως και το 2014 εχει διατελέση Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2007 – 2008), Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (2009 – 2010) και Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών (2011-2013). Είναι 36 χρόνων.(σήμερα το 2014)

 

Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στο Παρίσι. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) στο Αστικό Δίκαιο των Νέων Τεχνολογιών, με εξειδίκευση στα νομικά θέματα που προκύπτουν από τη σύγχρονη Τεχνολογία, όπως Γενετικά Πειράματα, Κλωνοποίηση, Internet, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων κ.τ.λ.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

 

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τα δημοτικά προβλήματα. Από το 1996 ήταν ενεργό μέλος του Συλλόγου Αμπελακίων, έλαβε μέρος στις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής για τη διάσωση της παραλίας του Αλίμου και στην πρωτοβουλία διαμαρτυρίας για την «τσιμεντοποίηση» του παλαιού αεροδρομίου. Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Α.Λ.Φ.Α. (2007 – 2008).

 

Αναπληρωτής του Δημάρχου ως Πρόεδρος στη Δημαρχιακή Επιτροπή, μέλος του Δ.Σ. στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας (2007 – 2010), Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου (2003 – 2006), Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών (2003 – 2010) και εκπρόσωπος του Δήμου μας στο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης (2007 – 2009). Εργάστηκε επίσης για την ίδρυση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Αλίμου, τη μείωση των Δημοτικών Τελών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άποροι, άτομα με αναπηρία), τη λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού στην οδό Κοτζιά, τη δημιουργία του νέου Γ΄ ΚΑΠΗ (περιοχή Γκρώμαν), την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη νεολαία, τη μεταστέγαση του ΚΔΑΠ Άνω Καλαμακίου, την αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων, την ανέγερση του νέου Παιδικού Σταθμού στα Αμπελάκια (οδός Μανδηλαρά και Λεωφόρο Καλαμακίου), τη δημιουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Γραφείου Εθελοντισμού, το Κίνημα των Προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και άλλες κοινωνικές δράσεις και δομές που λειτούργησαν για πρώτη φορά στον Άλιμο.

 

Το 2013, πεπεισμένος πια ότι τα παλιά σχήματα δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στο τέλμα, αρχίζει το δικό του, ανεξάρτητο αγώνα, με τη συμπαράσταση άξιων συνεργατών. Παραιτείται από Αντιδήμαρχος και δημιουργεί την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Αγαπώ τον Άλιμο», η οποία παρουσιάζεται στους Αλιμιώτες στις 9 Νοεμβρίου 2013.

 

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Δήμαρχος Αλίμου και από 1η Σεπτεμβρίου 2014 ανέλαβε Δήμαρχος Αλίμου.


casa victoria barkizaφιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube