Γιώργος Παπανικολάου Δήμαρχος Γλυφάδας Βιογραφικό.
Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1977 και μεγάλωσε σε μια πολύτεκνη οικογένεια –μαζί με τους γονείς του Παύλο και Σταματία και τα τρία αδέρφια του. Φοίτησε ως μαθητής στο 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Γλυφάδας και πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις την εισαγωγή του στην σχολή που ονειρευόταν από μικρός, το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου είχε την τύχη να διδαχθεί τη νομική επιστήμη από σπουδαίους διδάσκαλους.
Παράλληλα με τις σπουδές του ανέπτυξε έντονη ενασχόληση με τα κοινά, εκπροσωπώντας τους συμφοιτητές του στα όργανα συνδιοίκησης του Τμήματος Νομικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πολιτική δράση στα φοιτητικά του χρόνια ολοκληρώνεται με τη θητεία του ως γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΑΕΙ.
Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών του σπουδών έδωσε εξετάσεις και έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Αθηνών, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές του δύο χρόνια αργότερα. Από το 2004, μετά τη δεκαοκτάμηνη πρακτική άσκηση και την επιτυχή εξέταση στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ασκεί μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην οδό Βορείου Ηπείρου στη Γλυφάδα και στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μενάνδρου.
Το καλοκαίρι του 2004, σε ηλικία 27 ετών, είχε την τιμή να εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας στην Ελλάδα. Το 2007, τα μέλη της οργάνωσης, από όλη τη χώρα, τον εξέλεξαν εκ νέου στην ηγεσία της, στο συνέδριο που διεξήχθη στα Καμένα Βούρλα, με ποσοστό 96%.
Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία υπηρετώντας στο Πολεμικό Ναυτικό το χρονικό διάστημα 2006-2007.
Τον Ιούνιο του 2009 εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Η ζωή του τα τελευταία πέντε χρόνια κινήθηκε μεταξύ Γλυφάδας, Βρυξελλών και Στρασβούργου. Ως ευρωβουλευτής υπήρξε μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών «Πολιτισμού και Παιδείας» (CULT) και «Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων» (LIBE), στην οποία το 2013 εκλέχτηκε από τους συναδέλφους του ως συντονιστής για την ομάδα του ΕΛΚ. Επίσης, είναι αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε.-Χιλής και μέλος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ευρώπης-Λατινικής Αμερικής (EUROLAT).
Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων από το 2009 μέχρι σήμερα έδωσε μεγάλη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στη μετανάστευση, την αντιμετώπιση της ανεργίας (ιδίως των νέων), την εκπαίδευση, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Παράλληλα, με πλήθος κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, αναφορών και παρεμβάσεων (πάνω από 1400 αθροιστικά), έφερε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προ των ευθυνών της για καίριας σημασίας ζητήματα που μπορούν να βελτιώσουν στην πράξη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Με τις πρωτοβουλίες μου αυτές άσκησε πίεση τόσο προς την Κομισιόν, όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας μας.
Αναλυτικά στοιχεία για την κοινοβουλευτική του δράση είναι διαθέσιμα τόσο στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και στο προσωπικό του site.
Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία, επιδιώκει να εμπλουτίζει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, με χαρακτηριστικό σταθμό το καλοκαίρι του 2011 όπου παρακολούθησε επιτυχώς εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών στο πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ με τίτλο «Senior Managers in Government».
Πιστεύει βαθιά πως καινοτόμα εργαλεία, καλές πρακτικές και πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορούν να βρουν κάλλιστα πεδίο εφαρμογής στις τοπικές μας κοινωνίες, βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών. Μπορούν να δημιουργήσουν πυρήνες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας. Και η πόλη που μεγάλωσει και όπου ζει, η Γλυφάδα μας, έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτει. Χρειάζεται σχέδιο, γνώση και μεράκι.
Με αυτή την πίστη και το όραμα, σήμερα είναι υποψήφιος για το Δήμο Γλυφάδας.
Στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέχτηκε Δήμαρχος Γλυφάδας και από 1η Σεπτεμβρίου 2014 ανέλαβε Δήμαρχος Γλυφάδας.