Με τις ερωτήσεις των επερωτώντων βουλευτών ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η συζήτηση στη Βουλή για την πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Στην αντεπίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας πέρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κάμμενος, υπεραμυνόμενος της απόφασης για πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Το παραμύθι τελειώνει εδώ, ένα παραμύθι ψεύδους, κατασυκοφάντησης, λασπολογίας, κύριοι της Ν.Δ., είπε, επιτιθέμενος με σφοδρότητα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και κατά φερόμενων δημοσιογράφων, όπως είπε, «υπαλλήλων της συμμορίας υπόπτων για εμπορία ναρκωτικών». Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας, και για «πωλητές βιβλίων των ναζί και γιλέκων», τους οποίους, όπως είπε, θα τους αντιμετωπίσει στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, τόνισε ότι πρόκειται για μια καθ’ όλα νόμιμη διακρατική συμφωνία και πως δεν υπάρχει κανένας μεσάζοντας. «Έγινε μια προσφορά για πυρομαχικά που θα πληρώναμε για να τα καταστρέφαμε και τη δέχθηκα» πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε πως μετά από ανώνυμη απειλή κατά της οικογένειας του, ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Ο καλών όπως αποκάλειψε ο κ. Καμμένος ήταν ο κ. Πατεράκης έμπορος όπλων. Αυτός που έστησε όλη την υπόθεση Σάφα και τα υποβρύχια σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε «μέλος της συμμορίας των συμφερόντων που εξυπηρετείται σήμερα εσείς . Μην ψάχνεται Τσοχατζόπουλους σε εμάς, σκιές δεν έχουμε»

Δεν υπάρχει μεσάζον. Τα χρήματα από τη Σαουδική Αραβία θα πήγαιναν απευθείας σε λογαριασμό του υπουργείο Οικονομικών. Πρώτη φορά βλέπω διαφθορά σε πώληση όπλων, τόνισε. Αναρωτήθηκε γιατί δεν ζητήθηκε σύγκλιση της Επιτροπής της Βουλής.

Ως υπουργός επέλεξα να φέρω 66 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Αμυνας και έδωσα πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα.

Θα αποδειχθεί σύντομα ποιοι ήθελαν να χαλάσουν τη δουλειά τόνισε ο υπουργός Άμυνας και σημείωσε πως το ποινικό μητρώο του Παπαδόπουλου ελέγχθηκε και είχε τις απαιτούμενες άδειες, ενώ αποκάλυψε πως τον κ. Παπαδόπουλο τον γνώρισε από τον κ. Μητσοτάκη.

Όπως είπε έλαβε πληροφορίες από το υπ. Εξωτερικών ότι ο κος Κων/νος Μητσοτάκης (πατέρας του σημερινού αρχηγού της ΝΔ) το 1991 είχε αποφασίσει να δώσει δάνειο για να αποπληρωθούν έλληνες εξαγωγείς που δεν είχαν εισπράξει τα χρήματα που τους όφειλε η τότε Σοβιετική Ενωση και είχε πάει αποστολή με 40 επιχειρηματίες αποστολή στη Ρωσία. Είχαν δοθεί 67 εκατ. δραχμές για να πληρωθεί ο κος Παπαδόπουλος και ο γιος του, κατήγγειλε. Ο δε δικηγόρος του κου Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε και ζήτησε να αποκαλυφθεί. Όπως δε συμπλήρωσε στις 17 Φεβρουαρίου 2014 η κα Γεννηματά πήγε τον κ. Παπαδόπουλο στο υπ. Αμυνας σε υπόθεση που αφορούσε προμήθεια σφαιρών. Εμένα δεν με αφορά ποιος είναι εκπρόσωπος της άλλης πλευράς. Εμένα με ενδιαφέρει να μπαίνουν τα λεφτά στο κράτος. Σε λίγο θα αποκαλυφθεί ποιος ήθελε να μην γίνει η δουλειά, συμπλήρωσε. Αν υπάρξει πάντως πολιτική συμφωνία να μην δοθούν τα όπλα στη Σαουδική Αραβία, όπως ζήτησε ο Ν. Φίλης, είπε ότι θα συμφωνήσει.

Ο πρώτος εκ των επερωτώντων βουλευτών Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι η ΝΔ θεωρεί ότι η συμφωνία για την εκποίηση στρατιωτικού υλικού δεν βασίστηκε σε διακρατική συμφωνία όπως ψευδώς διαβεβαίωσε την Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αλλά υπεγράφη με μεσάζοντα, κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο.

«Είναι μια υπόθεση θλιβερή, σκοτεινή, δυσάρεστη, που δείχνει ότι όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν δε μας έχουν διδάξει τίποτα», σημείωσε ο κ. Τασούλας και κατέληξε λέγοντας ότι είναι μία συμφωνία «αίσχος για την Ελλάδα», «αίσχος για τον κ. Καμμένο».

Θ.Δαβάκης: Πέφτει βαριά στους ώμους η ευθύνη
«Η ΝΔ ελέγχει τον υπουργό Άμυνας για τον τρόπο που χειρίστηκε τον φάκελο διάθεσης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία» είπε ο Θανάσης Δαβάκης για να συνεχίσει: «Εγείρονται ζητήματα, πράξεις και παραλήψεις. Η επιστολή του αξιωματικού της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει πρωτόκολλο. Είναι προσωπική αλληλογραφία του κ. Καμμένου με τον σμήναρχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για την επιστολή που θέτει ως επίσημο εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας τον Βασίλη Παπαδόπουλο. Μήπως το έγγραφο αφορά βόμβες και όχι βλήματα;» Ο κ. Δαβάκης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Πέφτει βαριά στους ώμους σας η ευθύνη. Όλα όσα συνθέτουν την ιδέα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν συνάδουν με όσα διαχειρίζεστε εσείς στο υπουργείο».

Άδ. Γεωργιάδης: Να δούμε αν ο κ. Καμμένος ή πήγε να τα αρπάξει χοντρά
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην υπόθεση επικαλέστηκε, αφενός τα όσα κατήγγειλε η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή ότι ίδιος ο κ. Καμμένος είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στον πράκτορα της ΚΥΠ τον οποίο σήμερα θεωρεί ως υπεύθυνο για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων και αφετέρου όσα δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης ότι: πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση μίζας. Απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το ερώτημα που προκύπτει είναι «εάν μας παραπλανήσατε εξ’ αμελείας ή για εκ δόλου για να τα αρπάξετε».

Βαρύτατες βολές εξαπέλυσε εναντίον του Νίκου Φίλη που μετέχει στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής λέγοντας ότι μόνο ο κ. Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ έβαλε μέσα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών ζήτημα για τον πόλεμο στην Υεμένη. «Ουδείς άλλος κύριοι ευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς και της Προόδου» είπε. «Εσείς κύριε Φίλη μια χαρά ψηφίσατε» είπε δηκτικά.

Γ. Κουμουτσάκος: Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα Άμυνας και Ασφάλειας
Για υπόθεση παρακμής και διασυρμού της χώρας έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος σημείωσε πως «η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα Άμυνας και Ασφάλειας». Όπως τόνισε, το πρόβλημα είναι σοβαρότερο και ξεπερνά το θέμα του σκανδάλου. Η χώρα έχει δεχτεί 3.000 παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και η πολιτική ηγεσία του υπ. Αμυνας βυθίζεται σε κατάσταση ανυποληψίας.

Αν. Δημοσχάκης: Πολλά τα ερωτήματα
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανστάσιος Δημοσχάκης κατήγγειλε ότι ο Πάνος Καμμένος έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει ακόμα και νόμο της επταετίας για να εκποιήσει στρατιωτικό υλικό. Κατηγόρησε ότι υπονομεύεται η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ αναρωτήθηκε αν ενεργοποιήθηκε η Στρατιωτική Δικαιοσύνη για το θέμα της πώλησης των όπλων στην Σαουδική Αραβία. Εκανε λόγο για πολλά ερωτήματα, όπως πώς επιλέχθηκε η χώρα και αν τελικά το πολεμικό υλικό θα κατέληγε στη Σαουδική Αραβία ή αλλου.

Σ. Κεδίκογλου: Πολλά τα ερωτήματα
Για προσπάθεια παραμονής «πάση θυσία» στην εξουσία μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου και όπως είπε για τους Ελληνες οι μεσάζοντες ταυτίζονται με τη μίζα. Αναρωτήθηκε «γιατί ήταν απαραίτητος ο μεσάζοντας όταν η συναλλαγή αφορούσε δυο χώρες. Είναι μείζον ερώτημα γιατί έπρεπε να είναι ο συγκεκριμένος. Τι το ιδιαίτερο είχε ο κος Παπαδόπουλος που έπρεπε πάση θυσία να πάρει τη δουλειά;» Επιπρόσθετα κάλεσε να δοθούν απαντήσεις για το πώς θα μεταφέρονταν τα πυρομαχικά αλλά και αν ελέγχθηκε το κατά πόσο ο κος Παπαδόπουλος είχε προβλήματα με το νόμο.

Κώστας Τσιάρας: Ο πρωθυπουργός θα αναζητήσει το χειροκρότημα
Είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κερδίσει το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αντί να συζητήσουμε για την ουσία θα συζητήσουμε για οτιδήποτε άλλο, εκτίμησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.Το εάν κάτι είναι νόμιμο ή ηθικό αποδεικνύεται από τα βήματα που ακολουθήθηκαν. Τόνισε ότι σε μια υπόθεση που υπάρχουν ενδείξεις για σκοτεινές διαδρομές πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα.

Ν. Φίλης: Να μην γίνει η πώληση όπλων
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο επί προσωπικού μετά τις αναφορές του Αδωνι Γεωργιάδη και δήλωσε ότι είναι ανάξια μια συζήτηση που περιορίζει μιας τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη σε μικροπολιτική συζήτηση. Είπε ότι δεν ήταν μέλος της επιτροπής εξοπλιστικών που εισηγήθηκε την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία αλλά τώρα που υπάρχουν αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου πρέπει να μην γίνει η πώληση.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube