Πρεμιέρα έκανε σήμερα η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με ένα ακίνητο 320 τ.μ. στην Κηφισιά να κάνει «ποδαρικό» στη διαδικασία. Η τιμή εκκίνησης για την πώληση της μεζονέτας τα 698.915 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είχε οφειλές ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Η πλατφόρμα για τους e-πλειστηριασμούς μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση www.eauction.gr. Θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από το 2018.
Μεταξύ των ακινήτων που θα βγουν στο «ηλεκτρονικό σφυρί» είναι:
Η προαναφερθείσα μεζονέτα στην Κηφισιά που έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, επιφανείας τ.μ. 1.231,16. Η εγγυοδοσία που έχουν καταθέσει οι πλειοδότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό ορίζεται το 30%της τιμής της πρώτης προσφοράς, δηλαδή 209.675,00 ευρώ.
Θα τεθούν προς πώληση δύο θέσεις υπόγειου πάρκινγκ στον ίδιο χώρο. Τιμή εκκίνησης είναι οι 10.000 ευρώ για κάθε μία από τις θέσεις. Το 30% του ποσού που πρέπει να καταβάλει ο πλειοδότης είναι οι 3.000 ευρώ.
Ακόμη, υπάρχουν πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή των Βριλησσίων με τιμή εκκίνησης τα 9.500 ευρώ για την κάθε θέση. Η συνολική τιμή και για τα πέντε είναι 47.500 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι για την διαδικασία έχουν ήδη εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η νομοθεσία ορίζει πως κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να κάνει την εγγραφή δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Με την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι τράπεζες επιχειρούν ολομέτωπη επίθεση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Αν και στα συρτάρια τους έχουν ήδη αποφάσεις που τους δίνουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε περίπου 10.000 πλειστηριασμούς ακινήτων ιδιωτών και επιχειρήσεων, οι τράπεζες – εφόσον δεν υπάρξει κάποια αιφνίδια αλλαγή – σχεδιάζουν να ξεκινήσουν από ακίνητα η αξία των οποίων είναι άνω των 300.000 ευρώ. Τα ακίνητα αυτά είναι επαγγελματικά αλλά και οικιστικά.

Την ίδια ώρα, ετοιμάζονται και για πώληση νεών πακέτων «κόκκινων» δανείων, το συνολικό ύψος των οποίων εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 12,5 δισ. ευρώ το τέλος του 2019.
Πρόκειται κυρίως για δάνεια ιδιωτών χωρίς εξασφαλίσεις (κάρτες και καταναλωτικά δάνεια) αλλά και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είχαν δοθεί στην πλειονότητά τους για κεφάλαια κίνησης.
Ήδη οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες έχουν εκπονήσει σχέδια για την πώληση αυτών των δανείων, μέρος των οποίων μάλιστα έχει διαγραφεί και από τους ισολογισμούς τους, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν μπορούν να ανακτηθούν.

Η έκτακτη γενική συνέλευση του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, αποφάσισε την αναστολή της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων. Κατόπιν αυτού, 18 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξαχθούν κανονικά σήμερα Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017.

Με αυτόν τον τρόπο, οι διαδικασίες συνεχίζονται σήμερα κανονικά, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Τα δάνεια αλλάζουν χέρια μαζικά και η διαχείρισή τους περνά σε funds και εταιρείες απέναντι στις οποίες θα είναι πλέον υπόλογοι οι δανειολήπτες. Οι εξειδικευμένες εταιρείες διαθέτουν τεχνογνωσία αλλά και τα μέσα για να επιτύχουν ανάκτηση κεφαλαίων από τα προβληματικά δάνεια. Οι τράπεζες μέχρι τώρα κίνησαν τις διαδικασίες κυρίως για πώληση οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες που ήταν για αρκετά χρόνια σε κνξμαθυστέρηση. Τώρα, όμως, μεταφέρουν την έμφαση στα επιχειρηματικά δάνεια.

Πάντως, οι εξειδικευμένες εταιρείες που αγοράζουν δάνεια ή αναλαμβάνουν τη διαχείρισή τους δημιουργούν καταρχάς την απαραίτητη υποδομή για τον χειρισμό τους: Ανοίγουν γραφεία, προσλαμβάνουν προσωπικό, ξεκινούν συνεργασίες με δικηγόρους κ.λπ. Αξιολογούν την κάθε περίπτωση του προβληματικού χαρτοφυλακίου χωριστά και κρίνουν αν πρόκειται για βιώσιμες ή μη εταιρείες. Ενεργούν δε και συνδυαστικά, ενώνοντας π.χ. τρεις προβληματικές εταιρείες στην περίπτωση που μπορεί να δημιουργηθεί μία υγιής. Στις περιπτώσεις που οι κόκκινες εταιρείες κρίνονται βιώσιμες χρηματοδοτούνται απευθείας από τις εξειδικευμένες εταιρείες (κάτι που οι τράπεζες δεν μπορούν να πράξουν) ή και αναδιαρθρώνουν τον δανεισμό τους αν μπορούν να πουληθούν περιουσιακά στοιχεία τους ή οι μέτοχοί του είναι πρόθυμοι να εισφέρουν οικονομικά.

Στις περίπτωση που οι εταιρείες δεν κρίνονται βιώσιμες ρευστοποιούνται τα περιουσιακά τους στοιχεία. Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα Πειραιώς προγραμματίζει τις επόμενες εβδομάδες την πώληση του «Arctos», πακέτου μη εξασφαλισμένων καταναλωτικών δανείων και οφειλών από πιστωτικές κάρτες ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η Εθνική προετοιμάζεται να πουλήσει δύο πακέτα προβληματικών δανείων μέχρι τον Απρίλιο. Υπό την ασφυκτική πίεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του εποπτικού οργάνου της, του SSM, οι τράπεζες εντατικοποιούν τις πωλήσεις δανείων. Ο SSM έχει δεσμεύσει τις τράπεζες να πουλήσουν κόκκινα δάνεια ύψους 12,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube