Στην τελική ευθεία μπαίνει το προσοδοφόρο πρότζεκτ των 120 εκατ. ευρώ που θα επενδύσει ο Ρώσος κροίσος στον Σκορπιό μετά το πράσινο φως που πήρε από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο νέος Σκορπιός παίρνει λοιπόν σάρκα και οστά μετά την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, υπό τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου που άναψε το πράσινο φως στα φιλόδοξα σχέδια του Ρώσου κροίσου. Τα νέα της πολυπόθητης από την κυβέρνηση έγκρισης βρήκαν τον Ριμπολόβλεφ στο Μονακό, τη μέρα των 51ων γενεθλίων του, και φυσικά του έδωσαν ακόμα έναν λόγο να τα γιορτάσει με κάθε μεγαλοπρέπεια.  
Ηδη από τον Ιούνιο του 2015 το όραμα του επιχειρηματία να κάνει τον Σκορπιό ένα πολυτελές θέρετρο για ισχυρούς και jet setters είχαν αναλάβει να υλοποιήσουν αρχιτέκτονες του διεθνούς οίκου Denniston International Architects & Planners, που εκπόνησαν τα σχέδια για τη μεταμόρφωσή του. 

Οπως έχει γίνει γνωστό, το έργο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018, ενώ γενικός επιθεωρητής θα είναι ο Ρώσος μηχανικός Σεργκέι Τσερνέτσιν -τυγχάνει να έχει σχεδόν το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον σύμβουλο και στενό συνεργάτη του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ Σεργκέι Τσερνίτσιν-, ο οποίος μίλησε στο «ΘΕΜΑ» για το project που θα αλλάξει την εικόνα του Σκορπιού. Ο κ. Τσερνέτσιν είναι ο άνθρωπος που θα επιβλέπει το εργατικό προσωπικό και τις εταιρείες που θα επιλεχθούν για την ολοκλήρωση του έργου. 

Οπως επισήμανε, ο «νέος» Σκορπιός βασίζεται στην ιδέα της ήπιας και οικολογικής ανάπτυξης, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί σε βάθος τετραετίας: «Η βασική ιδέα της ανάπτυξης είναι η δημιουργία ενός οικολογικού νησιού με τη μέγιστη δυνατή χρήση του υπάρχοντος τοπίου και της δομής αλλά και της απαράμιλλης ομορφιάς. Ο Σκορπιός αναμένεται να παραμείνει πράσινος όπως είναι τώρα». 

Οι εργάτες που θα απασχοληθούν στο έργο θα είναι στην πλειονότητά τους Ελληνες από τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές, ενώ και για τη στελέχωση των νέων υποδομών θα προτιμηθούν ντόπιοι με γνώσεις στα τουριστικά αλλά και στις ξένες γλώσσες. «Το έργο υπολογίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2018. Αυτή τη στιγμή το έργο βρίσκεται στο στάδιο του τελικού σχεδιασμού και ανάπτυξης προσφορών. Επίσης αναμένουμε σημαντική αύξηση των τοπικών υπαλλήλων κατά την ολοκλήρωση του project». Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη που η εταιρεία Μυκήναι Α.Ε., ιδιοκτήτρια του Σκορπιού, κατέθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Λευκάδας, το έργο περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο χωρητικότητας 48 κλινών με πολυτελείς βίλες και luxury σουίτες. 

Μικρό μουσείο για τη «χρυσή εποχή του Ωνάση»

Το φημισμένο Ροζ Σπίτι, που κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 και είχε ανακαινιστεί, θα παραμείνει ως έχει. Η ανακαίνιση περιελάμβανε καινούρια ξύλινα πατώματα, νέες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, κουφώματα αλλά και έπιπλα. Και ένα μεγάλο δωμάτιο μεταμορφωμένο σε μικρό μουσείο με αντικείμενα και φωτογραφίες της οικογένειας Ωνάση. Ρετρό τηλεφωνικές συσκευές, τηλεφωνικός κατάλογος, φωτιστικά, καρέκλες και ζαρντινιέρες κοσμούν αυτό το μεγάλο δωμάτιο, μια συμβολική αναπαράσταση ενός ένδοξου παρελθόντος που έμεινε στην Ιστορία ως «χρυσή εποχή του Ωνάση». 

Οσον αφορά το ξενοδοχείο, οι μελετητές έχουν προτείνει τη δημιουργία ενός μικρού συγκροτήματος σε στυλ οικισμού, με συμμετρικές κατασκευές σε λευκό χρώμα και δίρριχτες στέγες από μπεζ κεραμίδια. Για την προστασία από τον ήλιο προτείνονται εκτεταμένες πέργκολες, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις θα ακολουθούν τη μορφή των στεγών και θα λειτουργούν ως προέκτασή τους στην ύπαιθρο. Κυρίαρχα στοιχεία θα είναι το ξύλο και η πέτρα, ενώ οι πισίνες θα καλύπτονται με πλακίδια σκούρου χρώματος. 

Πιο συγκεκριμένα, το κεντρικό ξενοδοχείο θα αποτελείται από μια μεγάλη βίλα τεσσάρων δωματίων, με ιδιωτική πισίνα, δύο σουίτες χωρητικότητας έως πέντε ατόμων, δύο σουίτες τεσσάρων ατόμων αλλά και δυο βίλες στις οποίες θα μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε άτομα. Και φυσικά ένα κτίριο με κοινόχρηστους χώρους και χώρους για το προσωπικό. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστούν ακόμη δύο βίλες των τεσσάρων ατόμων. Αυτά που θα ξεχωρίζουν στο πολυτελές θέρετρο θα είναι η υπερυψωμένη πισίνα αλλά και το κέντρο ευεξίας για τους απαιτητικούς πελάτες. Για τις νέες κατασκευές έχει προταθεί στους υπεύθυνους η κατεδάφιση κάποιων και εγκαταστάσεων, ενώ τα νέα κτίρια θα έχουν επιφάνεια 9.700 τ.μ. 

Στην ανατολική παραλία, εκεί που ήδη υπάρχουν κάποια μπανγκαλόου, θα δημιουργηθεί πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ενώ στα σχέδια του ανακαινισμένου Σκορπιού είναι η κατασκευή γηπέδων βόλεϊ και μίνι ποδοσφαίρου, αλλά και πίστα ιππασίας συνολικής επιφάνειας 2.600 τ.μ., που θα κατασκευαστεί στα νοτιοδυτικά του νησιού και θα είναι στρωμένο με ειδικό μείγμα χώματος ώστε να δημιουργεί την κατάλληλη επιφάνεια για τα άλογα. 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube