«Θα τα πούμε στα δικαστήρια», είναι η φράση που αποτυπώνει τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, αφού οι γιοι του Παναγιώτης και Γιώργος επιδιώκουν να τον θέσουν σε νομικό καθεστώς ολικής αδυναμίας να διαχειριστεί τις υποθέσεις του με επιχείρημα τα προβλήματα υγείας που εκείνος αντιμετωπίζει. Το ίδιο -αβάσιμο για τον ίδιο- επιχείρημα που κάποτε οδήγησε στη σφοδρή και πολυετή δικαστική διαμάχη με τον αδελφό του Θόδωρο με φόντο τη μοιρασιά της τεράστιας οικογενειακής περιουσίας. Με τον Θόδωρο σήμερα έχουν ανοίξει οι δίαυλοι επικοινωνίας, έκλεισαν όμως εκείνοι με τα παιδιά του.
Ενα ακόμα μεγάλο κεφάλαιο έρχεται να προστεθεί στο ήδη ογκώδες βιβλίο που αφορά την πολυετή ιστορία και τις περιπέτειες των μελών της δυναστείας των Αγγελόπουλων. Η διαχείριση μιας περιουσίας δισεκατομμυρίων ευρώ και μιας δαιδαλώδους αυτοκρατορίας επιχειρήσεων -με πλοκάμια εντός και εκτός Ελλάδας- βρίσκεται στο πρώτο πλάνο αυτών των ενδοοικογενειακών συγκρούσεων, που ξεκίνησαν από τη δεκαετία του ’90 μεταξύ των αδελφών Θόδωρου και Κωνσταντίνου και φτάνουν μέχρι σήμερα, αν και με διαφορετική σύνθεση μεταξύ των πρωταγωνιστών. 
«Δύο ξένοι στην ίδια οικογένεια, στην ίδια εταιρεία, στην ίδια πόλη», έλεγαν κάποτε οι κοντινοί τους περιγράφοντας σχηματικά τη σχέση των δύο αδελφών, που μετά το μοίρασμα της περιουσίας από τον πατέρα τους Παναγιώτη επιδόθηκαν σε ανελέητο δικαστικό αγώνα. Την ίδια φράση χρησιμοποιούν και σήμερα, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τους δύο γιους του, Παναγιώτη και Γιώργο, πρόεδρους εκτός των άλλων και της ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι οποίοι επιδιώκουν να τον υποβάλουν σε νομικό καθεστώς πλήρους δικαστικής συμπαράστασης θεωρώντας τον ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του. 
Στην αίτηση με ημερομηνία 19 Μαρτίου που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο μέσω των δικηγόρων τους, τα δύο αδέλφια περιγράφουν αναλυτικά μέσα σε 18 σελίδες όλο το ιατρικό ιστορικό του 73χρονου πατέρα τους, καταλήγοντας ότι είναι τέτοια η επιδείνωση των προβλημάτων υγείας του ώστε τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του. Γεγονός που, όπως επισημαίνουν, αναθέτει σε εκείνους «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του». 
Στο πλαίσιο αυτό, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 1669 ΑΚ, προτείνουν κατάλληλο πρόσωπο να τεθεί ως δικαστικός συμπαραστάτης τον Γεώργιο Σκινδήλια, δηλαδή τον διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής αλλά και αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης τους, αλλά και του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, όπως εκείνοι ισχυρίζονται. Οι φωνές που ακούγονταν όλο και συχνότερα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων τους στην οδό Δραγατσανίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου βρίσκονται τα στρατηγεία της Χαλυβουργικής και της Arcadia, έχουν πλέον σιγήσει. Την επικοινωνία των αντιμαχόμενων πλευρών έχουν αναλάβει οι δικηγόροι και το κλίμα στα δύο στρατόπεδα είναι πιο βαρύ κι από τον μπαρουτιασμένο αέρα που βγαίνει από τις τσιμινιέρες της Ελευσίνας.
Οι καβγάδες που οδήγησαν στη ρήξη
Είθισται να λέμε ότι κόντρες, διαφωνίες και διαμάχες υπάρχουν και στις καλύτερες οικογένειες. Και από αυτές υπήρχαν συχνές στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, κυρίως από τότε που τα δύο παιδιά του ανέλαβαν νευραλγικό ρόλο στην επιχείρηση-κολοσσό, από κοινού με εκείνον και ισότιμα. Ανθρωπος με ατσαλένια θέληση, όπως τον περιγράφουν, αλλά και δύσκολος χαρακτήρας, ενίοτε με παγιωμένες και άκαμπτες απόψεις, ερχόταν σε κόντρα συχνά με τις εκάστοτε επιλογές των διαδόχων του, αλλά ουδέποτε οι συγκρούσεις τους έπαιρναν τη μορφή ευθείας ρήξης. Ολα τα χρόνια άλλωστε των δικαστικών αντιπαραθέσεών του με το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου το οικογενειακό μέτωπο της δικής του πλευράς φαινόταν αρραγές. 
Αντίστοιχα και εκείνος, μετά την εμπλοκή των δύο γιων του στα διοικητικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, έδινε συμβολικά το «παρών» στο γήπεδο, ως μια κίνηση στήριξης σε κρίσιμους αγώνες της ομάδας, παρά τα κινητικά του προβλήματα, αποτέλεσμα της αγκυλωτικής σπονδυλαρθρίτιδας που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι από νεαρή ηλικία. Αλλωστε τα ποικίλα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστά σε όλους, αν και πολλοί από αυτούς μιλάνε για έναν άνθρωπο με κοφτερό μυαλό, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, με χαρακτηριστικά γερό μνημονικό, λίγες και σταράτες κουβέντες και με άποψη όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος. 
Από το 2013 που χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί δίμηνο σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο όντας σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή του, η επιβάρυνση της υγείας του έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στο εύρος των πρωτοβουλιών που αναλάμβαναν οι γιοι του στις κοινές επιχειρηματικές, ενίοτε και τραπεζικές τους υποθέσεις. Πρωτοβουλίες που δεν τον έβρισκαν πάντα σύμφωνο και που πολλές φορές τον έκαναν έξω φρενών. Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια περίπου, οι συγκρούσεις τους αυξάνονταν, κυρίως όταν ο πρεσβύτερος αντιλαμβανόταν κινήσεις που γίνονταν εν αγνοία του και για τις οποίες κατά την άποψή του, κανείς εκτός από τον ίδιο δεν θα μπορούσε να αποφασίσει. Κάποια μέρα του Δεκέμβρη του 2016, λένε οι γνωρίζοντες, οι δυνατές φωνές πατέρα και γιων που ακούγονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του ήταν αδύνατο να περάσουν απαρατήρητες από όσους βρίσκονταν στον όροφο. Τα λόγια που ειπώθηκαν μεταξύ τους ήταν σκληρά, οι εκφράσεις που αντάλλαξαν βαριές. Για πρώτη φορά υπήρχε η αίσθηση ότι δεν επρόκειτο για μία ακόμα, έστω και σκληρή, διαμάχη. 
Εναν ακόμα μεγάλο καβγά. Αλλά για μια ρήξη βαθιά που θα είχε και συνέχεια. Στην πιάτσα άρχισαν στη συνέχεια να κυκλοφορούν φήμες για την αιτία της και μία από αυτές, ανεπιβεβαίωτη πάντως, ήθελε την ανάληψη σημαντικού ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος σε ελβετική τράπεζα να μην είχε γίνει με τη συναίνεσή του αλλά εν αγνοία του. Ηταν μάλιστα τέτοια η σύγκρουσή τους ώστε όχι μόνο αμφότερες οι πλευρές κατέφυγαν στην πρόσληψη διάσημων δικηγόρων, αλλά προκλήθηκε και εσωτερικός διχασμός, με το προσωπικό της επιχείρησης να καλείται να πάρει θέση υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Προφανώς και κάποιοι πήραν. Μετά από εκείνο το θορυβώδες περιστατικό του Δεκεμβρίου, σύντομα πολλοί πια γνώστες της κατάστασης μιλούσαν με βεβαιότητα για σοβαρούς ενδοοικογενειακούς τριγμούς που καθόλου δεν άφησαν ανεπηρέαστη τη σχέση των υιών Αγγελόπουλων με τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα τους, Γέλη Παπαγιαννοπούλου. 
Τη γυναίκα που τον φρόντιζε πριν τελικά παντρευτούν το 2002 στο Λιμποβίσι Αρκαδίας, στη σκιά του Μαινάλου, παρουσία όλων των στενών συγγενών -πλην Θόδωρου- και φυσικά των παιδιών του που έδωσαν το «παρών» στη χαρά του. «Ευχαριστώ πολύ τη Γέλη που με κάνει να μην έχω τίποτα», είχε πει τότε ο ευτυχής γαμπρός στον λόγο του. Δεκαέξι χρόνια μετά και αφού η πρόσφατη αίτηση δικαστικής συμπαράστασης έφτασε στο γραφείο του, προκαλεί εντύπωση η παντελής απουσία μιας κάποιας έστω αναφοράς στην ύπαρξη μιας συζύγου που ως τέτοια προφανώς έχει λόγο και ρόλο στις υποθέσεις του άντρα της.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube