Σε μία απίστευτη δήλωση προέβη σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος ανέφερε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από τουρκική βραχονησίδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.
Σε ομιλία του σήμερα, ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα στις ενέργειες να προκληθεί ένταση: «Είμαστε ενήμεροι για κάποιες ενέργειες του γείτονά μας της Ελλάδας, η οποία προκαλεί την αύξηση της έντασης, από καιρού εις καιρόν στο Αιγαίο. Αυξήσεις σε αυτές τις εντάσεις πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα ειδικά στα θέματα ιδιοκτησίας. Πάλι βλέπουμε ενέργειες που μοιάζουν με αυτές που γίνονται στα Καρντάκ (σ.σ. τα Ίμια) και πάλι στα νησάκια ανοιχτά του Ντιντίμ, έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ο Γιλντιρίμ μιλώντας για τα νησάκια στο Ντιντίμ, αναφέρθηκε σε δύο βραχονησίδες, στα ανοιχτά της πόλης Ντιντίμ, στην επαρχία του Αϊδινίου.
Από την άλλη, παρατίθεται ρεπορτάζ του nTV στο οποίο λέγερται ότι το περιστατικό έγινε την Παρασκευή, στα Hurşit Ada, ορολογία με την οποία οι Τούρκοι αναφέρονται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων.


Το χρονικό

 Την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικροί Ανθρωποφάγοι» φέρεται να ύψωσαν πριν από τρεις ημέρες τρεις νεαροί από τους Φούρνους. Τις σχετικές φωτογραφίες μεταδίδει η εφημερίδα Χουριέτ και άλλα τουρκικά μέσα και προέρχεται από το samos24.gr. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα τρεις νεαροί έφτασαν στη νησίδα την περασμένη Παρασκευή με ιδιωτικό σκάφος.
Στη συνέχεια ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα.
Οι μικροί Ανθρωποφάγοι είναι μια ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας.
Η εν λόγω βραχονησίδα περιλαμβάνεται στη λίτα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τα «αμφισβητούμενα» ελληνικά νησιά και νησίδες.
Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Ο Δήμαρχος Φούρνων Ιωαννης Μαρούσης διαψεύδει τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως λέει στο protothema.gr ο κ. Μαρούσης, «Οι νεαροί αυτοί ήρθαν εδώ για διακοπές το Πάσχα και τώρα έχουν φύγει. Πήγαν σε βραχονησίδες του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων. Δεν ξέρω σε ποια αναφέρεται ο κ. Γιλντιρίμ.
Τι δουλειά έχει η τουρκική νησίδα στο σύμπλεγμα των Φούρνων; Τα παιδία πήγαν σε τρεις βραχονησίδες στη νότια πλευρά του νησιού και μία στη βόρεια και τοποθετησαν σημαίες. Σε αυτά τα τέσσερα σημεία κυματίζουν οι σημαίες που έβαλαν. Δεν υπήρχαν πριν σημαίες. Αν είναι τόσο εύκολο να έρθουν όπως λέει ο κ. Γιλντιρίμ και να κατεβάσουν τις σημαίες , θα διαφωνήσω».

Δεν επιβεβαιώνεται κανέα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλιντιρίμ ότι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα.
«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο ΠΘ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όσον αφορά τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού τη χαρακτήρισε «προκλητική και καταδικαστέα». «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Από τη δική μας θέση δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να υπενθυμίζουμε ότι η εδαφική κυριαρχια της χώρας είναι αδιαμφισβήτητη και να καλούμε τη Τουρκία να σεβαστεί τις συνθήκες που και ίδια έχει υπογράψει» πρόσθεσε για το θέμα. 
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση φοβάται κλιμάκωση και αν πρόκειται για περιστατικό τύπου Ιμίων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι «ο κ. Γλιντριμ θα έπρεπε να είναι προσεκτικός όταν μιλά για προκλητικότητα» κατηγορώντας την τουρκική πλευρά ότι «οξύνει την αντιπαράθεση». «Δεν θεωρώ ότι η όξυνση που επιλέγει η Τουρκία βοηθά, πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για αποκλιμάκωση» πρόσθεσε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube