Σε περισσότερες από 21 συλλήψεις έχει προχωρήσει η οικονομική αστυνομία, για υπόθεση που αφορά την παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων υψηλού κόστους. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες φαρμάκων και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες φαρμάκων και μεγάλα χρηματικά ποσά.Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κύκλωμα εμπλέκονται γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ τα ακριβά φάρμακα που διακινούσαν είναι αποκλειστικά για νοσοκομειακή χρήση.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που εμπλέκονται στο κύκλωμα φαίνεται ότι αποκτούσαν τα αντικαρκινικά φάρμακα κυρίως μέσω παράνομων και εικονικών συνταγογραφήσεων. Στη συνέχεια τα πωλούσαν παράνομα οι ίδιοι,  είτε τα έδιναν στους φαρμακοποιούς οποίοι με τη σειρά τους τα διοχέτευαν παράνομα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο βοηθοί νοσηλεύτριες του Λαϊκού Νοσοκομείου, που εργάζονταν η μία στην Κεντρική Μονάδα Διάλυσης των Κυτταροστατικών Φαρμάκων, δηλαδή των ογκολογικών, φαρμάκων, και η δεύτερη στο Ογκολογικό τμήμα του παραρτήματος του Λαϊκού, στην οδό Σεβαστουπόλεως με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας και δύο στο νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι κατά καιρούς, το Λαϊκό Νοσοκομείο βρισκόταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω της έλλειψης αντικαρκινικών και αντιρετροικών φαρμάκων που παρατηρούνταν πολύ συχνά.
Σχετική καταγγελία για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας Διάλυσης των Κυτταροστατικών Φαρμάκων είχε γίνει και από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.
Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία μετά την ολοκλήρωση της έρευνας πιθανότητα σήμερα.
Τι λένε οι εργαζόμενοι του «Λαϊκού»Ανακοίνωση για την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ των 2 νοσηλευτριών που σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται στο παράνομο κύκλωμα διακίνησης ακριβών Νοσοκομειακών Ογκολογικών Φαρμάκων, μαζί με άλλους επαγγελματίες Υγείας (Ιατρούς Φαρμακοποιούς κλπ), εξέδωσε την Παρασκευή ο Σύλλογος Εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθήνας.
Ο Σύλλογος αναφέρει ότι «καταγγέλλει απερίφραστα και με αίσθημα ευθύνης το συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός. Σε περίπτωση δε που αποδειχτεί η ενοχή τους, στην πράξη αμαυρώνουν και ακυρώνουν τον αγώνα του λιγοστού και αφυδατωμένου Νοσηλευτικού Προσωπικού, το οποίο δίνει καθημερινά την μάχη, στις δύσκολες εποχές των Μνημονίων της Υποχρηματοδότησης και της Υποστελέχωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για την προάσπιση της Ασφάλειας των Ασθενών και της Δημόσιας Υγείας».
Ο Σύλλογος Εργαζομένων »καλεί τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε βάθος την Έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση και όσοι αποδειχτούν ότι ενέχονται στο συγκεκριμένο κύκλωμα να τιμωρηθούν παραδειγματικά, όσο ψηλά και αν ίστανται. Όλα στο φως με απόλυτη διαφάνεια. Κλείνοντας κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Σύλλογος των Εργαζομένων, που πρωτοστάτησε εδώ και πολλά χρόνια στη δημιουργία Σύγχρονων Κεντρικών Μονάδων Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων και πιο πρόσφατα ανέδειξε την έλλειψη και των συγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, θα συνεχίσει τον αγώνα του στο πλευρό των Εργαζομένων και των Ασθενών του Νοσοκομείου μας, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, του Δημόσιου Συμφέροντος και της Ασφάλειας τόσο των Ασθενών όσο και των Εργαζομένων».
ΠΟΕΔΗΝ: Όλα στο φωςΗ ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της υπενθυμίζει ότι από την 1/1/2016 επιβαρύνθηκαν οι Προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων με τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων στους ασθενείς που μέχρι τότε χορηγούσε ο ΕΟΠΥΥ και εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης των Νοσοκομείων κατά περιόδους σταματάει η χορήγηση ογκολογικών φαρμάκων στους ασθενείς.
Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι τα μέλη του κυκλώματος «δεν σέβονται τον πόνο των ασθενών με καρκίνο και την ταλαιπωρία που υφίστανται να πηγαίνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο προκειμένου να βρουν τα ογκολογικά τους φάρμακα, για να κάνουν χημειοθεραπείες ή άλλες θεραπείες. Πλουτίζουν – κερδοσκοπούν σε βάρος των ασθενών με καρκίνο!!! Ντροπή».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία σημειώνει ότι «η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης δεν πρέπει να μείνει επιδερμικά. Το μαχαίρι πρέπει να φθάσει ως το κόκαλο», σημειώνοντας παράλληλα πως μεγάλη είναι η ευθύνη των Διοικητών των Νοσοκομείων κατά την περίοδο που συνέβησαν οι εν λόγω κλοπές των φαρμάκων».
«Ελπίζουμε το σκάνδαλο αυτό να μην αποδειχθεί ότι στοίχισε ζωές ασθενών με καρκίνο ή με άλλη πάθηση. Δεν δεχόμαστε την κατασυκοφάντηση των λιγοστών εναπομεινάντων εργαζόμενων που πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης, καθημερινά δίνουν μάχη να κρατάνε όρθιο το σύστημα υγείας, τα Δημόσια Νοσοκομεία», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.
Δήλωση προέδρου ΠΦΣΟ πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε σχετικά: Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube