Σε πέντε κανάλια έδωσε άδεια το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία χορήγησης αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Στην οριστική του απόφαση, που ελήφθη και δημοσιεύτηκε σήμερα, το ΕΣΡ αποφάσισε να δώσει άδεια στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ, Star, Alpha, Antenna, και Epsilon, καθώς κρίθηκε ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.

Ως εκ τούτου, οι οριστικοί δικαιούχοι θα πρέπει έως τις 20 Σεπτεμβρίου να καταβάλουν την πρώτη δόση της άδειας, ύψους 3,5 εκατ. Ευρώ. Σε περίπτωση μη αποπληρωμής της πρώτης δόσης, ο δικαιούχος χάνει αυτόματα την άδεια, ενώ καταπίπτει και η εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στη διαδικασία αδειοδότησης.

Τι αναφέρει το διατακτικό της απόφασης

Στο διατακτικό της απόφασης, το ΕΣΡ «ανακηρύσσει κατά τα οριζόμενα στο σκεπτικό οριστικούς δικαιούχους άδειας παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ τους ακόλουθους:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»/

Κατά το άρθρο 13 παρ. 2 του Ν. 4339/2015 και το Σημείο 7.2. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ, οι παραπάνω οριστικοί δικαιούχοι οφείλουν να προβούν στην καταβολή της πρώτης δόσεως της αδείας τους (ύψους 3.500.000 ευρώ) εντός δεκαπέντε ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης αυτής δόσεως, ο οριστικός δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση του ΕΣΡ

Παππάς: Habemus άδειες

Με τη φράση «Habemus άδειες» και μία φωτογραφία του διατακτικού της απόφασης σχολίασε την απόφαση του ΕΣΡ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Με πανηγυρισμούς αλλά και αιχμές κατά μελών της κυβερνητικής πλειοψηφίας υποδέχθηκε ο κ. Νίκος Παππάς την απόφαση του ΕΣΡ για την ανακήρυξη των πέντε οριστικών αδειούχων τηλεοπτικών καναλιών.

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προανήγγειλε και την οριστική διακοπή της εκπομπής του Mega επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το νόμο, μετά την καταβολή της πρώτης δόσης για τις νέες άδειες, το ΕΣΡ οφείλει να ρίξει «μαύρο» σε όσους δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Επισημαίνεται ότι η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι σε 15 ημέρες αναμένεται να πέσει «μαύρο» στο Mega και να διακοπεί οριστικά η μετάδοση του προγράμματός του.

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπογράμμισε πως «έχουν περάσει 1047 ημέρες από την ψήφιση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει και νωρίτερα εάν όλοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας ήμασταν πιο αποφασιστικοί» είπε χαρακτηριστικά για να ρίξει «καρφί» προς όσους του άσκησαν κριτική όταν ο δικός του νόμος κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επέλεξε να σχολιάσει την δικαστική ακύρωση της πρώτης σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας με το «ποδοσφαιρικό ρητό»: «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς».

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τα τηλεοπτικά στην Ελλάδα, και είναι ένα μάθημα επιμονής, υπομονής και αντοχών και για την κυβερνητική πλειοψηφία και όπως λένε στο ποδόσφαιρο «επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να ξανασηκωθείς» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει « Είχαμε δύσκολες στιγμές και επιμονή σε αυτή την πορεία για να δοθούν άδειες αλλά είχαμε και το δίκιο και το Σύνταγμα με το μέρος μας. Πλέον η τηλεόραση περνάει σε νέα φάση και έχουμε πολλούς λόγους να χαμογελάμε και να είμαστε χαρούμενοι».

Παράλληλα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προειδοποίησε πως «το Σύνταγμα έχει συγκεκριμένες πρόνοιες για το τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να λειτουργεί αυτός που έχει τηλεοπτική άδεια και ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους για την ισότιμη παρουσίαση των απόψεων, για να μην αναφερθώ στο φλέγον ζήτημα των fake news που θα πυκνώσει σε 12 μήνες που θα έχουμε εθνικές εκλογές καθώς κάποιοι έχουν επιλέξει να πολιτεύονται με αυτά».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube