Κι όμως υπάρχει τρόπος για να βράσεις τα αβγά σου χωρίς ατυχήματα.
Ήρθε εκείνη η στιγμή του χρόνου όπου τα αβγά βράζονται και κατά το έθιμο βάφονται στη συνέχεια κόκκινα ή ό, τι άλλο χρώμα θέλεις. Έλα όμως που παρά το γεγονός ότι είσαι η καλύτερη νοικοκυρά του κόσμου, για κάποιο λόγο τα αβγά σου εξακολουθούν να σπάνε… Μη στενοχωριέσαι και σου έχω την καλύτερη λύση. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα έχεις απόλυτη επιτυχία!!!
1. Βάλε με απαλές κινήσεις τα αβγά σε ένα άδειο κατσαρολάκι.
2. Ρίξε κρύο νερό γύρω τους και όχι κατευθείαν πάνω τους. Όταν εκθέτουμε αμέσως τα αβγά σε ζεστό ή καυτό νερό, τα «σοκάρουμε» και δημιουργούν ρωγμές.
3. Πρόσθεσε στο νερό από 1κ.γ. ξίδι για κάθε αβγό που έχεις στο κατσαρολάκι και έπειτα άνοιξε το μάτι. Το ξίδι βοηθά τις πρωτεΐνες στο ασπράδι του αβγού να σχηματιστούν πιο γρήγορα και να «δέσουν» τις ρωγμές στο κέλυφος πριν ανοίξουν. Άφησε τα αβγά να βράσουν για 8 λεπτά ώστε να γίνουν σφιχτά.