Ο γάμος του Βασιλέως Κωνσταντίνου και της Βασίλισσας Άννας-Μαρίας πραγματοποιήθηκε στις 18/09/1964 και έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους ομορφότερους και λαμπρότερους βασιλικούς γάμους στην Ελλάδα, σε συνδυασμο με τον εντυπωσιακό στολισμό απο το ιστορικό ανθοπωλείο Βιντζηλαιος.

Ο γάμος τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χρυσόστομο Β΄. Παράνυμφος στον γάμο ήταν η Βασιλομήτωρ Φρειδερίκη, ενώ τον γάμο παρακολούθησαν πλήθος επισήμων καλεσμένων και μέλη Βασιλικών οικογενειών.

Την ημέρα των γάμων οι δρόμοι της Αθήνας είχαν στολιστεί με σημαίες της Δανίας και της Ελλάδος ενώ από πολύ νωρίς το πλήθος συνέρεε στα πεζοδρόμια κατά μήκος της πομπής από τοΤατόι μέχρι το Ιερό Ναό της ΜητρόποληςΑθηνών.

Από την οικία του Τατοΐου πρώτοι αναχώρησαν με ανοιχτή άμαξα ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ και η Βασιλομήτωρ Φρειδερίκη, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η άμαξα στην οποία επέβαιναν η Πριγκίπισσα Άννα-Μαρία και ο Βασιλιάς Φρειδερίκος Θ.

2

Το τέως βασιλικό ζευγάρι θα ανανεώσει τους όρκους αγάπης και αιώνιας πίστης που αντάλλαξε 50 χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964. Και ενώ πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή τους -έζησαν ως βασιλιάδες, αγαπήθηκαν και μισήθηκαν γι’ αυτό τους το αξίωμα, έζησαν στην εξορία για πάρα πολλά χρόνια-, αυτή η σημαντική μέρα της ζωής τους θα τους βρει στον Ναυτικό (πρώην Βασιλικό) Ομιλο Ελλάδος μαζί με το σύνολο της οικογένειας, αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη. Περίπου 100 προσκεκλημένοι θα παρευρεθούν στη δεξίωση που θα γίνει. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα εκφωνήσει λόγο και θα μιλήσει για τα 50 χρόνια έγγαμου βίου με την Αννα-Μαρία. Αλλά και η σύζυγος του τέως θα μιλήσει, απευθυνόμενη κυρίως στα νέα παιδιά και εγγόνια της, και θα τους αποκαλύψει τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζουν για έναν πετυχημένο γάμο. Θα δείξουν ακόμη φωτογραφίες και βίντεο από διάφορες στιγμές τους όλα αυτά τα χρόνια στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΟΕ, ενώ δεν αποκλείεται να εκφωνήσουν λόγο και κάποια από τα παιδιά τους, όπως είχε γίνει με τον Νικόλαο στην 40ή επέτειο του τέως βασιλικού ζευγαριού, που είχε πραγματοποιηθεί τότε στο Μουσείο Μπενάκη παρουσία γαλαζοαίματων αλλά και πολλών μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). 

 

Ερωτας με την πρώτη ματιά
Ο Κωνσταντίνος συνάντησε για πρώτη φορά την Αννα-Μαρία το 1959, όταν εκείνη ήταν 13 ετών, σε ένα ταξίδι που είχε κάνει μαζί με τους γονείς του, Παύλο και Φρειδερίκη, σε Δανία, Σουηδία και Νορβηγία. Τρία χρόνια αργότερα συναντήθηκαν ξανά στον γάμο της πριγκίπισσας Σοφίας με τον πρίγκιπα της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Τότε λέγεται πως ο Κωνσταντίνος χόρευε όλο το βράδυ αγκαλιά με την Αννα-Μαρία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τη μητέρα του, η οποία είδε στα μάτια της Αννας-Μαρίας τη γυναίκα του γιου της Κωνσταντίνου. Η πρόταση γάμου έγινε σε ένα ταξίδι που έκαναν οι δύο νέοι με ιστιοπλοϊκό στη Νορβηγία.

Ετσι, σε ηλικία 18 ετών και 18 ημερών η πριγκίπισσα Αννα-Μαρία παντρεύτηκε στη Μητρόπολη Αθηνών τον διάδοχο Κωνσταντίνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, στην τελετή, η οποία έγινε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, παρευρέθησαν επτά βασιλείς, οκτώ βασίλισσες, 88 πρίγκιπες και πριγκίπισσες και 1.500 καλεσμένοι, ενώ έξω από τη Μητρόπολη και στους γύρω δρόμους είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 600.000 Ελληνες  που ήθελαν να δουν τους νεόνυμφους και να τους ευχηθούν.

3

Ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία παντρεύτηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά. Το πρώτο, η πριγκίπισσα Αλεξία, γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1965 στο ανάκτορο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα - εκεί όπου είχε γεννηθεί και ο δούκας του Εδιμβούργου το 1921. Ο διάδοχος Παύλος γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1967, ο πρίγκιπας Νικόλαος την 1η Οκτωβρίου του 1969, η πριγκίπισσα Θεοδώρα στις 9 Ιουνίου του 1983 και ο πρίγκιπας Φίλιππος στις 26 Απριλίου του 1986.  «Το μυστικό ενός πετυχημένου γάμου είναι η υπομονή. Θέλει δουλειά ο γάμος, όπως και οι σχέσεις. Εμείς είμαστε μια χαρά μεταξύ μας. Είμαστε ευτυχισμένοι», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Αννα-Μαρία με αφορμή την 47η επέτειο του γάμου της. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» θα δώσουν η βασίλισσα Σοφία, η οποία σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα χωρίζει με τον Χουάν Κάρλος, η πριγκίπισσα Ειρήνη, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Φελίπε μαζί με τη σύζυγό του Λετίθια, και οι κόρες της, πριγκίπισσες Ελένα και Κριστίνα.

Ακόμη, ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ με τα παιδιά τους, ο Νικόλαος και η πριγκίπισσα Τατιάνα, η γοητευτική πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Αννόβερο, κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, ο βασιλιάς Συμεών της Βουλγαρίας και η αρχιδούκισσα της Αυστρίας Ελένη των Αψβούργων και πλήθος γαλαζοαίματων. Το «παρών» θα δώσουν επίσης πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με την τέως βασιλική οικογένεια.  Το γεύμα θα είναι λιτό χωρίς ιδιαίτερες σπατάλες καθώς, όπως έχει διαμηνύσει ο Κωνσταντίνος σε όλους, «δεν πρέπει τέτοιες εποχές να προκαλούμε».  



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube