Εθνικό πένθος στην Γαλλία για τον αποκεφαλισμό του Ερβέ Γκουρντέλ

 

Μια μαύρη κορδέλα τοποθετήθηκε στη μεγάλη φωτογραφία του Ερβέ Γκουρντέλ πάνω στο δημαρχείο της πόλης Σαιντ Μαρτέν, της πόλης όπου εργαζόταν.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους για έναν άνθρωπο που ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία.

apokefalismenos gallou-3

Ένα βιβλίο συλληπητηρίων έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του δημαρχείου.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι συγκλονισμένοι. Εκφράζουν τον πόνο και το θυμό τους.

Ο γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στο Παρίσι από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.

Εκδηλώσεις στη μνήμη του 55χρονου οδηγού βουνού που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστές έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της Γαλλίας.

 

Παγκόσμια οργή για τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου στην Αλγερία


Διεθνής κατακραυγή για τον αποκεφαλισμό ενός ακόμη ομήρου από τους τζιχαντιστές. O Γάλλος πολίτης είχε απαχθεί την Κυριακή στην Αλγερία από την οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου», η οποία αποτελεί παρακλάδι των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».

Συνεχίζουν τις ανελέητες πράξεις φρίκης οι τζιχαντιστές, οι οποίοι δημοσιοποίησαν χθες έναν ακόμη αποκεφαλισμό ενός ομήρου. Θύμα τους αυτή τη φορά ήταν ο Γάλλος ορειβάτης, που έπιασαν πριν από μερικές ημέρες.
 
O Γάλλος πολίτης είχε απαχθεί την Κυριακή στην Αλγερία από την οργάνωση «Στρατιώτες του Χαλιφάτου», η οποία αποτελεί παρακλάδι των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».
 
Η εξτρεμιστική οργάνωση είχε απειλήσει τη Δευτέρα ότι θα σκότωνε τον 55χρονο ορειβάτη Ερβέ Γκουρντέλ, σε περίπτωση που η Γαλλία δεν τερμάτιζε «σε διάστημα 24 ωρών» τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, ένα αίτημα που απέρριψε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, και σήμερα ανήρτησε στο διαδίκτυο το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του άτυχου Γάλλου.
 
Το βίντεο έχει τίτλο «Αιματηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Γαλλίας» και σε αυτό οι απαγωγείς του, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα, τον ρίχνουν στο έδαφος και του κόβουν το κεφάλι, αφού πρώτα διαβάζουν ένα κείμενο κατά της Γαλλίας, στο οποίο κάνουν λόγο για επέμβαση των «εγκληματιών σταυροφόρων από τη Γαλλία».

apokefalismenos gallou-1
 Ολάντ: Οι δολοφόνοι θα τιμωρηθούν
 
«Ο συμπατριώτης μας δολοφονήθηκε», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε δημοσιογράφους πριν από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, λίγο μετά τον αποκεφαλισμό του Γάλλου πολίτη. Ο Ολάντ χαρακτήρισε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου πράξη «άνανδρη» και «απεχθή», ενώ υποσχέθηκε πως οι δολοφόνοι του θα τιμωρηθούν.
 
Ο Γάλλος όμηρος, ο Ερβέ Γκουρντέλ, «δολοφονήθηκε με τρόπο άνανδρο, σκληρό, επαίσχυντο», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος και επισήμανε ότι οι επιδρομές της Γαλλίας εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ θα συνεχιστούν «για όσο καιρό χρειαστεί».
 
Ο Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε «ένα ειδεχθές έγκλημα οι αυτουργοί του οποίου θα τιμωρηθούν», ενώ διεμήνυσε ότι η αποφασιστικότητά του «είναι απόλυτη» και πως «αυτή η επίθεση δε μπορεί παρά να την ενισχύσει». 

apokefalismenos gallou
 Καταδίκη απο την Ευρωπαϊκή Ένωση
 
Και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία» του Γάλλου ομήρου στην Αλγερία, ενώ υπογράμμισε ότι είναι «περισσότερο από ποτέ ενωμένη» στο να προσφέρει στήριξη στη μάχη εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων».
 
«Η βάρβαρη δολοφονία του Γάλλου πολίτη Ερβέ Γκουρντέλ αποτελεί μία προσβολή στις αξίες και στα δικαιώματα που είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως», τόνισε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, προσθέτοντας ότι θα καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες «για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι οι αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων».
 
«Αυτό το στυγερό έγκλημα είναι μια νέα απόδειξη της αποφασιστικότητας των οργανώσεων που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τη στρατηγική του τρόμου» υπογραμμίζει η ΕΕ.

 

Η Γαλλία δεν θα υποκύψει ποτέ, τονίζει ο Μανουέλ Βαλς
 
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει περισσότερο από ποτέ ενωμένη στη δέσμευσή της να στηρίξει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας εναντίον αυτών των τρομοκρατικών ομάδων που απειλούν την περιφερειακή και διεθνή σταθερότητα».
 
«Τρόμος μπροστά στη βαρβαρότητα. Όλη η χώρα προσφέρει την υποστήριξή της στην οικογένεια του Ερβέ Γκουρντέλ. Η Γαλλία δεν θα υποκύψει ποτέ», έγραψε ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
 
Ομπάμα: Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να εξολοθρευτεί
 
Τη δέσμευση ότι η στρατιωτική πίεση που ασκείται στο Ισλαμικό Κράτος θα συνεχιστεί εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ κάλεσε όλους όσοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ να «εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης όσο ακόμη μπορούν».
 
Στην ομιλία του ενώπιον της ΓΣ του ΟΗΕ, ο Ομπάμα τόνισε πως το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να εξολοθρευτεί.
Αναφερόμενος εξάλλου στην κρίση στην Ουκρανία ο Ομπάμα καταδίκασε την «επιθετικότητα» της Ρωσίας, κάλεσε τη Μόσχα να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της διπλωματίας και υποσχέθηκε ότι εάν το κάνει, η κυβέρνησή του θα άρει τις κυρώσεις τις οποίες έχει επιβάλει.

 

Η Βρετανία να ενταχθεί στο συνασπισμό των ΗΠΑ κατά τζιχαντιστών, δηλώνει ο Κάμερον
 
Η Βρετανία πρέπει να ενταχθεί τώρα στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και να μετάσχει στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ δήλωσε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
 
"Είναι σωστό ότι η Βρετανία θα πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μια νέα φάση δράσης" είπε ο Κάμερον στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενώπιον των 193 μελών του διεθνούς οργανισμού. "Ως εκ τούτου, συγκαλώ το βρετανικό κοινοβούλιο την Παρασκευή για να εξασφαλιστεί η έγκριση και το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβει μέρος στις διεθνείς αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ" συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.
 
Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε νωρίτερα και πριν από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι θα πρέπει να δοθεί στο Ιράν η ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να συμβάλει σε μια λύση στο πρόβλημα της Συρίας. "Οι ηγέτες του Ιράν θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η απειλή" του Ισλαμικού Κράτους είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί.

με Πληροφορίες απο ant1iwo-euronews



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube