Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε στην μια και τέταρτο η κυβέρνηση στη βουλή, καθώς επαναβεβαίωσαν τη στήριξη τους σε αυτή οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι στην κυβέρνηση είπαν με την ψήφο τους 131 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανόμενων και ανεξάρτητων βουλευτών.

Παρών δήλωσαν δυο ανεξάρτητοι ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου ενώ απουσίαζαν συνολικά 12 βουλευτές από τους αδικαιολόγητους απόντες ήταν ο Γιώργος Νταβρής και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε απόψε δεν θα διαψευστούν, οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απολύτως τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2016.

Νωρίτερα (πριν τη ψήφο εμπιστοσύνης) ο πρωθύπουργος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το μνημόνιο ενάμισι χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

«Οι εκλογές δεν θα γίνουν όποτε βολεύει εσάς, αλλά όποτε προβλέπει το Σύνταγμα. Μην προεξοφλείτε την ψήφο του λαού, είναι αλαζονικό» τόνισε ο κ. Σαμαράς, παγώνοντας τα σενάρια της εκλογολογίας και αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που επικαλέστηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους βουλευτές να μην επιτρέψουν να γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πηγή αστάθειας και διαχώρισε την ψήφο εμπιστοσύνης από την εκλογή του Φεβρουαρίου.

«Όποιος άκουσε τον κ. Τσίπρα γνωρίζει τη ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η Βουλή δεν τρομοκρατείται από «συνιστώσες που κάνουν παρεΐτσα με την τρομοκρατία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Τώρα που βρίσκεστε στη Βουλή καλό είναι ότι με βρισιές και λάσπες διάλογος δεν γίνεται», είπε προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Παλεύω κάθε μέρα σε χίλια μέρη για την Ελλάδα όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες».

«Το χρέος είναι βιώσιμο ευτυχώς για την Ελλάδα, δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε «λίστα γάμου» και «συνταγές υπονόμευσης της οικονομίας».

Επίσης ο πρωθυπουργός έκανε πιο συγκεκριμένες ορισμένες από τις φοροελαφρύνσεις, ανακοινώνοντας ότι οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αυξάνονται από 72 έως 100, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει καλύτερη μεταχείριση σε όσους ήδη έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις.

Επίσης τόνισε πως οι ένστολοι θα πάρουν πίσω τη μισή περικοπή από το 2012 και τα αναδρομικά του 2014 από τον Ιούλιο. Ο ίδιος τόνισε πως η χώρα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο και μπορεί να βγει από το ήδη υπάρχον ενάμιση χρόνο νωρίτερα.

Το σενάριο συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού απέκλεισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκλογές τώρα προκειμένου στη συνέχεια να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρεία συναίνεση και προκειμένου νέα Κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή να διαπραγματευτεί για το χρέος.

«Μην επιμένετε να κρατάτε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δώστε τη δυνατότητα στο λαό μας να αποφασίσει. Εκλογές τώρα και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με ευρύτατη συναίνεση» ανεφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Ζητάτε την εμπιστοσύνη του σώματος για τη συνέχιση της πολιτικής σας αλλά θα διαπιστώσετε, απόψε, ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν για την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Συναίνεση 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή δεν θα την έχετε» είπε και πρόσθεσε πως αυτή η πολύμηνη παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Διεμήνυσε δε στον πρωθυπουργό πως όποια συμφωνία συνάψει η κυβέρνηση τώρα δεν θα γίνει σεβαστή από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός γίνει κυβέρνηση.

Παρεμβαίνοντας νωρίτερα στη συζήτηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τρόπο προκλητικό, πρωτοφανή και αδιανόητο υπονόμευσε το εθνικό συμφέρον και τη θέση της χώρας στην τελική διαπραγμάτευση. “Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος έβλαψε συνειδητά το εθνικό συμφέρον ενώπιον πιστωτών και αγορών, εκβίασε ανοιχτά την βουλή και τους θεσμούς και ευτέλισε ακόμη και το αξίωμα του προέδρου της δημόκρατιας.

Η μονή λύση είναι οι εκλογές και μετά μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας” τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και απηύθυνε έκκληση στους ανεξάρτητους βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος του να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση, κάτι που όπως είπε προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης, πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φωτης Κουβελης χαρακτηρίζοντας παράλληλα εφικτό το στόχο μιας ευρείας συμπαράταξης των δυνάμεων με προοδευτικό πρόσημο.

Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε στην ομιλία της η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καταλογίζοντας τους συμπεριφορά εξαχρείωσης.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube