Μήνυμα προς τους βουλευτές να παραμερίσουν τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News. Ο Πρωθυπουργός εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγορεί πως με τη στάση του και την ρητορική των στελεχών του δημιουργεί κλίμα φόβου στις αγορές.
«H ανησυχία υπάρχει και είναι δικαιολογημένη και την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Όμως η δημοκρατία έχει όπλα να εξουδετερώσει αυτό το κλίμα φόβου. Με την ευθύνη των βουλευτών να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρά τους εκβιασμούς τους», τονίζει ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αγορές, οι οποίες είχαν ανοίξει για την Ελλάδα, έκλεισαν και πάλι.

Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση και ότι προωθείται σύντομα η συμφωνία με τους εταίρους για τον μηχανισμό προληπτικής στήριξης, καθώς και για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Κατηγορεί, μάλιστα, την Κουμουνδούρου ότι επιδιώκει να ανακόψει αυτή την πορεία.

«Σε δύο μήνες τελειώνουμε. Και πάνε να μας σταματήσουν. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία της επόμενης μέρας. Το μόνο που απομένει είναι να παραμερίσουμε τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας. Να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι εθνικό χρέος και αληθινή λύτρωση», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Πρωθυπουργό του χάους» αποκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Αντώνη Σαμαρά σε ομιλία του στην περιφερειακή σύσκεψη του κόμματός του στο Ηράκλειο Κρήτης, ανεβάζοντας εκ νέου στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι «καλεί τους βουλευτές να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα» και κάλεσε όλους τους πολίτες -και κυρίως αυτούς που μέχρι πρότινος ψήφιζαν ΝΔ- να κάνουν δική τους τη μάχη για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή

«Το πιο πιθανό είναι εκλογές να έχουμε μετά τη μη συγκέντρωση, απ' ότι φαίνεται, των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» εκτίμησε ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που βρέθηκε το Σάββατο το πρωί στα Καλάβρυτα για τις εκδηλώσεις μνήμης για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
«Το ζήτημα είναι τι θα φέρουν αυτές οι εκλογές για τον ελληνικό λαό» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το έγκλημα των ναζί, των φασιστών του γερμανικού ιμπεριαλισμού κατά του λαού δεν πληρώνεται με τίποτα και σημείωσε: «Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε»

Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα φθάνει στην Αθήνα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος θα έχει κρίσιμες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη.

 

Σε αντιστροφή της τάσης διεύρυνσης της διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν οι τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς για πρώτη φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κλείνει την «ψαλίδα», καλύπτοντας ένα μέρος της απόστασης που τη χωρίζει από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, ωστόσο, διατηρεί ένα ευκρινές προβάδισμα της τάξης του 3,6% στην πρόθεση ψήφου. 

 

Η εξέλιξη αυτή, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» από την εταιρεία Alco, είναι συμβατή με τα ευρήματα της έρευνας που δείχνουν ισχυροποίηση της πλειοψηφικής τάσης στην κοινωνία κατά των πρόωρων εκλογών και υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, την ίδια ώρα που το πρόσωπο του προτεινόμενου υποψηφίου δεν θεωρείται από την κοινή γνώμη ως η επιλογή που εντέλει θα αποτρέψει τις κάλπες. 




Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται το ποσοστό των πολιτών που αξιολογεί θετικά την απόφαση για επίσπευση της προεδρικής εκλογής, με το 58% να υποστηρίζει την άποψη ότι «σωστά έπραξε ο Αντώνης Σαμαράς», έναντι του 23% που πιστεύει ότι «ήταν μια λανθασμένη πρωτοβουλία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, που συγκεντρώνει την προτίμηση του 27,6% παραμένει σταθερά πρώτος, αλλά για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2014 οπότε στις διαχρονικές έρευνες της Alco πέρασε μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, παρουσιάζει μια ελαφρά υποχώρηση, η οποία σε συνδυασμό με με την αυξημένη συσπείρωση που παρουσιάζει η μεγαλύτερη κυβερνητική παράταξη περιορίζει στο 3,6% τη μεταξύ τους διαφορά που στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση είχε φτάσει το 4,8%. 

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24%, έναντι 27,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 5%. 

Από τα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με 5,6% (+0,2%) και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5% (+0,3%), το ΚΚΕ με 4,4% (+0,1%), το ΠΟΤΑΜΙ με 4,1% (-0,2%), οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,9% (-0,4%), τα οποία φαίνεται ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα χρειαστεί να δώσουν μάχη για την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή που παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση της τάξης του 25%, αφού ένας στους τέσσερις παλαιούς ψηφοφόρους κατευθύνεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχο ποσοστό κινείται προς τη ΝΔ. 

φωτογραφία bankwars



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube