Μια νεκρή και επτά τραυματίες -δύο από τους οποίους σοβαρά- είναι ο τραγικός απολογισμός της φονικής καραμπόλας που σημειώθηκε χθες στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος των παλαιών διοδίων, στο Σχηματάρι.
Ενώ οι αρχές προσπαθούν να βρουν τα αίτια της φονικής καραμπόλας που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σχηματάρι, το πανελλήνιο θρηνεί για τον άδικο χαμό της 28χρονης που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα, στη χθεσινή φονική καραμπόλα των 35 αυτοκινήτων στο Σχηματάρι, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί της Τροχαίας συνέλαβαν πέντε οδηγούς, οι οποίοι εμπλέκονται στον θανάσιμο τραυματισμό της.
Πρόκειται για την Ιωάννα Γιαννακοπούλου, η οποία σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ήταν κόρη του γνωστού διαιτητή ποδοσφαίρου και υπαλλήλου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, Κοσμά Γιαννακόπουλου.
Ο Κοσμάς Γιαννακόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, κρατά την φωτογραφία της 28χρονης κόρης του στα χέρια και λυγίζει:

«Κοπελάρα, κούκλα, αστέρι… τζάμπα...» λέει και ένας λυγμός πνίγει τη φωνή του.
«Το μόνο που με πληροφόρησαν όταν πέρασα από την Τροχαία, ήταν ότι επέβαινε στο τελευταίο αυτοκίνητο, ένα άσπρο Hyυndai. Οι δυο φίλοι της βγήκαν τραυματισμένοι. Η κόρη μου ήταν πίσω και χάθηκε».
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, από τη σφοδρή σύγκρουση, το όχημα που μετέφερε την Ιωάννα, την 30χρονη φίλη της Αλεξία Φεγγίτη και οδηγούσε ο Βασίλης Πιτσίλκας, γιος του διαιτητή μπάσκετ Νίκου Πιτσίλκα, έγινε μια άμορφη μάζα μετά την καραμπόλα, με τις φωτογραφίες να είναι συγκλονιστικές.
Η 28χρονη καθόταν στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου το οποίο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα μετά τη σύγκρουση, ενώ οδηγός ήταν ο γιος γνωστού διεθνούς διαιτητή μπάσκετ. Μαζί τους στο αυτοκίνητο ήταν μία ακόμη 28χρονη, στη θέση του συνοδηγού.
Η άτυχη Ιωάννα, κόρη του παλαίμαχου διαιτητή ποδοσφαίρου Κοσμά Γιαννακόπουλου, ήταν εκείνη που τραυματίστηκε σοβαρότερα από όλους. Την έβγαλαν από το αυτοκίνητο χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Τις ανέκτησε λίγο αργότερα αλλά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή μέσα στο ασθενοφόρο, κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το eleftheria.gr και lamiarerpot.gr, η 28χρονη κοπέλα κατέβαινε από τη Λάρισα στην Αθήνα για να στηρίξει την αδερφή της, δημοσιογράφο της εκπομπής «Join Us», και να παραβρεθεί σε μπαζάρ που γίνεται στην Ομόνοια για την Κιβωτό του Κόσμου.
Ο 29χρονος οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκε σοβαρά στο θώρακα και έχει αιμάτωμα στους πνεύμονες. Μεταφέρθηκε αρχικά στον Ερυθρό Σταυρό, όπου χειρουργήθηκε, και στη συνέχεια στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και νοσηλεύεται.

Στην καραμπόλα εκτός από 35 αυτοκίνητα, ενεπλάκησαν δύο φορτηγά και ένα λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μαθητές του γενικού Λυκείου Περιστερίου.

 

Ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι υπήρχε σήμανση μήκους δύο χιλιομέτρων από το σημείο που γίνονται τα έργα στο Σχηματάρι, εξέδωσε η κατασκευάστρια κοινοπραξία Νέα Οδός
Η ανακοίνωση της κοινοπραξίας

Όπως τονίζει η κοινοπραξία, αναφορικά με την εκτέλεση των εργασιών στο συγκεκριμένο σημείο, ακολουθήθηκαν όπως πάντα οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες:

-Διενέργεια και ολοκλήρωση Μελέτης με τίτλο Ιόνια Οδός: Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις Κατάργηση Σταθμού Διοδίων Σχηματαρίου
-Κατάθεση της Μελέτης στον Ανεξάρτητο Μηχανικό.
-Έγκριση από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό. (Αριθμός Πρωτόκολλου Έγκρισης Μελετών (ΠΕΜ) IC0650/29052014)
-Γνωστοποίηση στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών (ΕΥΔΕ – ΛΣΕΠ) και αποστολή σχετικού αιτήματος έκδοσης αστυνομικής απόφασης από την ΕΥΔΕ- ΛΣΕΠ προς την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας. (Αριθμός Πρωτοκόλλου Α4 /01/10/16 25595)
-Έκδοση σχετικής Αστυνομικής Απόφασης Εφαρμογής της Μελέτης από την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας. (Αριθμός Πρωτοκόλλου 51883/14/1097453)

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «έχει δημιουργηθεί Ζώνη Προειδοποίησης 2 χλμ. πριν την έναρξη της ζώνης των εργασιών» και ότι:

«Στη Ζώνη Προειδοποίησης δεν εκτελούνται εργασίες, αλλά τοποθετείται η απαραίτητη σήμανση για την προειδοποίηση των οδηγών. Συγκεκριμένα, 2 χλμ. πριν το σημείο έναρξης των εργασιών, έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες Κ 20 (κίνδυνος λόγω εκτελούμενων εργασιών στην οδό) και ρυθμιστικές πινακίδες P 32 για το σταδιακό και ασφαλή περιορισμό του ορίου ταχύτητας σε 50 χλμ. την ώρα. Στα 50 μέτρα πριν του σημείου έναρξης των εργασιών λειτουργούν προειδοποιητικές πινακίδες με αναλάμπον βέλος (FLR), ενώ υπάρχει και επιπλέον ειδική σήμανση. (πινακίδες απαγόρευσης προσπέρασης, πινακίδες υποχρεωτικής πορείας, κώνοι)».

«Πέρα των παραπάνω φωτεινών σημάνσεων, στο σημείο όπου διενεργούνται οι εργασίες βρίσκονται ακόμα τοποθετημένοι και λειτουργούν δυο μεγάλοι πυλώνες (μανιτάρια) που χρησιμοποιούνταν για το φωτισμό του σταθμού διοδίων όσο αυτός βρισκόταν σε λειτουργία» επισημαίνεται.

Αναφορικά με την κατάσταση του οδοστρώματος, η κοινοπραξία αναφέρει ότι «στο συγκεκριμένο τμήμα έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα» και πως «η αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα αυξάνει την αντιολισθηρότητα του οδοστρώματος και προσφέρει αυξημένη δυνατότητα πρόσφυσης στα οχήματα».

Τέλος, σημειώνεται ότι η κοινοπραξία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, και πως από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος κινητοποιήθηκε το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Νέας Οδού και σε συνεργασία με την Τροχαία, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ και καταβλήθηκε μια μεγάλη προσπάθεια ασφαλούς απεγκλωβισμού των οδηγών και επιβατών των 25 εμπλεκομένων οχημάτων και διασφάλισης της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της κυκλοφορίας.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube