Συναγερμός έχει σημάνει σε καφετέρια του Σύδνεϋ, όπου δέκα εργαζόμενοι και 30 πελάτες κρατούνται όμηροι ισλαμιστών, με έναν ένοπλο, που έχει καταλάβει καφέ της πόλης με το όνομα «Lindt Chocolate Cafe» και κρατά άγνωστο αριθμό ομήρων.
Δέκα δραματικές ώρες μετά το απίστευτο περιστατικό ομηρίας στο Σίδνεϊ οι πληροφορίες που συλλέγονται, δημιουργούν ερωτήματα γύρω από την προσωπικότητα του δράστη.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την επικοινωνία που είχαν οι αυστραλιανές αρχές με τον δράστη, εκείνος ζήτησε μια σημαία του ISIS, επιβεβαιώνοντας πως είναι τζιχαντιστής και να μιλήσει με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ.

Μάλιστα υποστήριξε πως έχει τοποθετήσει τέσσερις βόμβες, οι δυο εκ των οποίων μέσα στην καφετέρια.
Ο δράστης ανάγκασε νωρίς το πρωί τους ομήρους στο Lindt Chocolat Café που βρίσκεται στην Martin Place να κρατούν ψηλά μια μαύρη σημαία (Shahada flag) με θρησκευτικό μήνυμα και να είναι κολλημένοι στη τζαμαρία με τα χέρια ψηλά. Η σημαία έφερε την ισλαμική διακήρυξη της πίστης : «Δεν υπάρχει Θεός αλλά ο Θεός και Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Θεού».

Η σημαία «Shahada» χρησιμοποιείται από την ομάδα Σύρων Εξτρεμιστών Jabhat al-Nusra, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Η ομάδα μάχεται κατά της κυβέρνησης και έχει ως σύνθημά της τη φράση: «Δεν υπάρχει Θεός, υπάρχει μόνο ο Αλλάχ».

Η συγκεκριμένη σημαία είναι ιδιαιτέρως γνωστή στους κόλπους των σουνιτικών ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως είναι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η αστυνομία έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί του, με τον ίδιο να αρνείται κατά τις ίδιες πηγές να δηλώσει τα κίνητρα της ομηρίας.

Ο δράστης, όπως διαφαίνεται και στη φωτογραφία, φορά μαύρη μπαντάνα, λευκό μπλουζάκι και ένα μαύρο γιλέκο.

Τρία τηλεοπτικά μέσα έχουν μιλήσει απευθείας με ομήρους, ένα εξ αυτών είναι και το Channel 10. Κατά τα λεγόμενά τους ο δράστης έχει ως αίτημά του να μιλήσει με τον πρωθυπουργό Τόνι Αμποτ και να του παραδοθεί μια σημαία του ISIS.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των ομήρων.

Έπειτα από τις μαρτυρίες των δύο γυναικών που απέδρασαν από το καφέ, ο δράστης ισχυρίζεται ότι έχει τοποθετήσει τέσσερις βόμβες, δύο μέσα στο «Lindt Chocolate Cafe» και άλλες δύο σε άγνωστα σημεία, εκτός του καφέ. Ωστόσο, η αστυνομία κρατά επιφυλακτική στάση απέναντι σε αυτές τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είναι γνωστός στις Αρχές, οι οποίες ζητούν από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μη δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τον επικίνδυνο άντρα.

Κρατά όμηρο ως ανθρώπινη ασπίδα;

Η φωτογραφία που κάνει αυτή την ώρα το γύρο του διαδικτύου απεικονίζει το δράστη να κρατά έναν όμηρο μπροστά του ως ανθρώπινη ασπίδα. Υπάρχουν ωστόσο και αναφορές ότι το χέρι που απεικονίζεται μπροστά από τον αδίστακτο άντρα είναι ψεύτικο.
Εκκενώθηκε και το αμερικανικό προξενείο στο Σίδνεϊ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο καφέ, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση-προειδοποίηση σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Το κέντρο του Σίδνεϊ έχει παραλύσει, πολλά δημόσια κτίρια όπως η Όπερα και η Βιβλιοθήκη έχουν εκκενωθεί και γύρω από το καφέ όπου κρατούνται οι όμηροι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και οχήματα πρώτων βοηθειών και πολυάριθμοι ένοπλοι αστυνομικοί.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, ο οποίος έκανε έκκληση για ψυχραιμία αλλά και επαγρύπνηση, παρέμεινε εκτάκτως στην Καμπέρα απόψε.

Επιπλέον μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο Σίδνεϊ αλλά και σε όλες τις αυστραλιανές πόλεις.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «Sunday Express» ότι «όλοι περιμένουν κάτι καταστροφικό πολύ σύντομα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό οι ακραίοι Ισλαμιστές να κάνουν τις απειλές τους πράξεις.
Την ίδια ώρα έντονη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζονται να σκορπίσουν τον θάνατο στην Ευρώπη, καθώς σχεδιάζουν να «χτυπήσουν» πέντε επιβατικά αεροπλάνα στην Γηραιά Ήπειρο, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι αρχές στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές θα χτυπήσουν πέντε αεροσκάφη, σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις, κατά τη διάρκεια των εορτών.
«Περιμένουν και ετοιμάζονται για ένα μεγάλο χτύπημα», είπε, ενώ σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι βρετανικές αρχές ήταν οι πρώτες που αποκάλυψαν και έφεραν στο «φως» τα σχέδια αυτά.
Πηγές από μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ανέφεραν στη βρετανική εφημερίδα ότι είχαν πληροφορίες πως οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να μεταφέρουν ισχυρές βόμβες μέσα σε χειραποσκευές.
Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές της χώρας εξετάζουν την απαγόρευση ή την εξέταση -για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- της μεταφοράς συσκευών, όπως smartphone και iPad από τους επιβάτες, μέσα στα αεροσκάφη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν -μεαξύ άλλων- και για να πυροδοτήσουν βόμβες.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube