«Πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές» διεμήνυσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ.Τσίπρα, με αφορμή τις καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού του Π.Χαϊκάλη.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει συναίνεση στην προεδρική εκλογή, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και διεξαγωγή εκλογών στο τέλος του 2015.

«Πρέπει να μην γίνουν εκλογές. Πρέπει να τερματιστεί η πολιτική αβεβαιότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του. 

 «Είναι εθνική υποχρέωση, να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας, να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και μετά -θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά- μπορούμε να βρούμε το χρονοδιάγραμμα για εκλογές ακόμη και στο τέλος του 2015», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. 

Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός περιέγραψε την πρότασή του για την υπέρβαση της κρίσης με συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και ορισμό εκλογών μέχρι το τέλος του 2015. 

Ανέφερε στην δήλωσή του ο πρωθυπουργός: «Ο Ελληνικός λαός δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Και έχει δίκιο. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι επιβάλλει το Σύνταγμα και το συμφέρον της Χώρας, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Πρέπει να μη γίνουν εκλογές. Πρέπει να τερματισθεί η πολιτική αβεβαιότητα. Πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη μέρα». 

«Δεν μπορούμε να τελειώσουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και να μπούμε αμέσως σε μιαν άλλη. Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να βαλτώνουν σε μια μόνιμη προεκλογική περίοδο» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Κατηγόρησε τον Τσίπρα ως υπεύθυνο της σκευωρίας.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο της υποτιθέμενης σκευωρίας με τις καταγγελίες περί εξαγοράς βουλευτών.
«Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος» ήταν η βαριά κατηγορία που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«Θυμίζω ότι ο κύριος Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει το απίστευτο, ότι δηλαδή, όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος! Ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα!» υπογράμισε ο κ. Σαμαράς. 

Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση στους βουλευτές να μην υποκύψουν στις πιέσεις. «Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν! Και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοκρατίας σήμερα!» επισήμανε και πρόσθεσε: «Τους καλώ λοιπόν όλους, να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, την ψυχή τους, τη φωνή του εθνικού συμφέροντος αλλά και της κοινής λογικής. Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό άλλωστε προβλέπει η συνταγματική επιταγή».

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας». 

Απευθυνόμενος στο σύνολο της Βουλής υπογράμμισε: «Ακόμα προσδοκώ τη στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται. Να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη Συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια».

 Διεύρυνση της κυβέρνησης

«Επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους» δεσμεύθηκε ο κ. Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «είναι λοιπόν Εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για Εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015».

Γιατί κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό Λαό.

Απορρίπτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού για εκλογή Προέδρου και καθορισμό ημερομηνίας βουλευτικών εκλογών. Ο κ. Σαμαράς, καθώς συνειδητοποιεί ότι δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων, «επαναλαμβάνει τις ήδη γνωστές του θέσεις, διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ Τέσσερις από τους ανεξάρτητους βουλευτές δήλωσαν την Κυριακή τι θα ψηφίσουν την ερχόμενη Τρίτη, στην δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ξεκάθαρη θέση πήραν οι Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Καπερνάρος και Πέτρος Τατσόπουλος. 

Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το πρωί της Κυριακής. Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Κουράκος με δηλώσεις τους ανακοίνωσαν ότι την Τρίτη θα ψηφίσουν «Σταύρο Δήμα», ενώ και οι δύο είχαν επιλέξει «παρών» κατά την πρώτη ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης.  

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Κουράκος σημειώνει πως «το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ανταποκρίνεται στο σύνολο των προϋποθέσεων που έθεσα. Έτσι, μου επιτρέπεται να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, με τον οποίον συνδέομαι από παλιά με βαθιά φιλία».

Θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα κατά τη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, δηλωνοντας πως «η πρόταση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπερκαλύπτει το κείμενο των οκτώ βουλευτών».

Αντίθετα, ο Βασίλης Καπερνάρος με δήλωσή του το απόγευμα της Κυριακής διευκρίνισε ότι στην ψηφοφορία της Τρίτης θα ψηφίσει «παρών». Ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε ότι «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών».

«Παρών» αλλά για διαφορετικούς λόγους, ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook, μετά τις σημερινές εξελίξεις: «Από τη στιγμή που ο Τσίπρας απορρίπτει την πρόταση του Σαμαρά, η πρόταση του Σαμαρά μετατρέπεται αυτομάτως σε πρόσχημα για τη συγκέντρωση 180 ψήφων στην τρίτη ψηφοφορία. ΄Εχω δηλώσει πολλές φορές πως δεν ψάχνω για πρόσχημα ώστε ν' αλλάξω τη ψήφο μου».

Ο κύριος Τατσόπουλος πάντως στρέφει τα βέλη του εναντίον του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας πως «μένει σταθερός στον λαϊκιστικό του μαξιμαλισμό», ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αλέξη, ώρα να μεγαλώσεις».

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube