Τους ισχυρισμούς του Γ. Αποστολόπουλου και όχι του Π. Χαϊκάλη θεωρεί επί της ουσίας πιο πειστικούς ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος θέτοντας στο αρχείο την υπόθεση με τις καταγγελίες Χαϊκάλη για προσπάθεια χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε επτά σελίδες που αριθμεί το πόρισμα, ο κ. Παναγιωτόπουλος κρίνει ότι δεν συντρέχει λόγος ποινικής διώξεως, καθώς δεν προκύπτουν ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για την πράξη της δωροδοκίας βουλευτή. "Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας."
Δεν πείθεται για τη βασιμότητα των καταγγελιών του Χαϊκάλη, καθώς "και το προσελθόν (Αποστολόπουλος) στη συνάντηση πρόσωπο είχε επίσης παγιδέψει το χώρο με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από τραπέζι της συνάντησης (το οποίο ανακάλυψαν οι Καμμένος και Χαϊκάλης), με κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι της οροφής αλλά και με τοποθέτηση ενός ζευγαριού σε σωστά επιλεγμένη θέση ώστε να έχει πλήρη οπτική επαφή με τα συνομιλούντα πρόσωπα".
Eνστάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση
Ενστάσεις, για την απόφαση του Εισαγγελέα να θέσει την «υπόθεση Χαϊκάλη» στο αρχείο διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με σχόλιο κύκλων του κόμματος.
Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, γεννάει εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και την σκοπιμότητα της απόφασης».
Ωστοσο Για ανακριβή δήλωση Πόθεν Έσχες θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αντίστοιχη Επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης. Ο συγκεκριμένος βουλευτής τις τελευταίες ημέρες δήλωσε ότι έδωσε ποσό 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο, προκειμένου εκείνος να παίξει μετοχές στο Χρηματηστήριο.
Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες Γιώργος Καλαϊτζής έχει ζητήσει και περιμένει την ακριβή διατύπωση της δήλωσης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να συγκαλέσει συνεδρίαση της Επιτροπής.
Σημειώνεται πως απαγορεύεται στους βουλευτές η διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών και αν διαπιστωθεί αγορά μετοχών, θα γίνει εφαρμογή του άρθρου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 500.000 ευρώ.