Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στα πολιτικά κόμματα, λίγο πριν από την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία της Δευτέρας, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση αναζητεί τους 12 βουλευτές που απομένουν, για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180 βουλευτών και να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή.

Η άρνηση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σημαίνει πολιτικό εκβιασμό, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους βουλευτές να ψηφίσουν ΠτΔ, με την επισήμανση πως «κανένας βουλευτής δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε». 

Λίγες ώρες πριν την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία της Δευτέρας για την προεδρική εκλογή, ο κ. Σαμαράς μίλησε για κινδύνους από τις πρόωρες εκλογές, που, όπως είπε, μπορεί να βάλουν σε περιπέτεια τη χώρα, υπογράμμισε ότι η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τερματιστεί και επανέλαβε την πρότασή του για συναινετική εκλογή του Προέδρου.

Οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, σημείωσε, λέγοντας ότι «καταλαβαίνουν πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η παράλογη περιπέτεια» και πρόσθεσε: «Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μη γίνουν εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον ... ώστε να ολοκληρωθεί και η πρώτη φάση της μεγάλης συνταγματικής μεταρρύθμισης».

Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο για θανάσιμους κινδύνους από ανόητα νταϊλίκια και επικίνδυνους σχεδιασμούς, όπως ανέφερε, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. «Οσοι τα επιδιώκουν αυτά είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα» ανέφερε.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές, ο κ. Σαμαράς αρχικά ευχαρίστησε όσους ψήφισαν ΠτΔ και ακόμα αυτούς που θα ψηφίσουν στην τρίτη εκλογή, σημειώνοντας ότι πιστεύει πως αυτή η συμπεριφορά είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα. 

Πρόσθεσε όσοι αρνούνται την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου, δηλ. με τον πολιτικό εκβιασμό, και αποδέχονται πως η χώρα μπορεί να μπει να σε μια νέα περιπέτεια».

Όπως είπε, κάθε βουλευτής «θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπεις που μπορεί να προκύψουν».

Στο σημείο αυτό τόνισε πως «πρέπει να παραμερίσουμε την πολιτική αβεβαιότητα» και απεύθυνε έκκληση στους εκπροσώπους του ελληνικού λαού «να απομακρύνουν τα σύννεφα που μαζεύονται απειλητικά πάνω από τη χώρα». 

«Αν δεν εκλέξουμε Πρόεδρο, η ευθύνη των εκλογών, θα βαρύνει εκείνους που δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο, δηλαδή, όσους θα πουν "παρών"» προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως «αυτή τη φορά το "παρών" θα έχει το ονοματεπώνυμό τους και θα τους θυμάται όλος ο κόσμος και κυρίως η Ιστορία».

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που λέει ότι θα κάνει αποτελεί τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος. 

Όπως είπε, όλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος πως αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει.

«Παρότι με βολεύουν οι εκλογές, εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια, στο λιμάνι το ήρεμο» πρόσθεσε.

Παρέμβαση αναμένεται κάποια στιγμή και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να βρίσκεται σε προεκλογικό βηματισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προετοιμάζονται τα ψηφοδέλτια και μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχουν σταλεί στα κεντρικά γραφεία οι προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών για τους υποψηφίους. Στις αρχές της εβδομάδας εξάλλου αναμένεται να επικυρωθεί από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, η εκλογική συνεργασία των δυο κομμάτων.

Κινήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αναμένεται να διαμηνύσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος στην ιστορία του να πάει ενωμένο στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, παραπέμποντας τη συζήτηση όλων των εσωκομματικών ζητημάτων για μετά τις κάλπες. Αποφασισμένος για τη δημιουργία νέου κόμματος εμφανίζεται πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή όπου αλλού επιθυμεί.

«Το πρώτο βήμα θα είναι η υλοποίηση του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης" για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτό δεν είναι προς διαπραγμάτευση. Δεν δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά και δεν θα μπει στο τραπέζι της συζήτησης», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην «Αυγή» της Κυριακής.

«Στη βάση αυτής της δέσμευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συσπειρώσει γύρω του όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις στο λαό, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη νέα Βουλή, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός του. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις», τονίζει  Αλ. Τσίπρας.

Στο άρθρο του αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «αντλεί την δύναμή του από τη στήριξη μιας μεγάλης κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Η εκλογική του νίκη θα είναι η αρχή μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την κοινωνική σωτηρία και την ανασυγκρότηση του τόπου. Μια εθνική προσπάθεια, όμως, που θα έχει διεθνή αντίκτυπο, αφού η ιστορική μας ευθύνη είναι να ανοίξουμε τον δρόμο μιας εναλλακτικής πολιτικής στην Ευρώπη, μετατρέποντας μια χώρα της ευρωζώνης, από νεοφιλελεύθερο πείραμα σε παράδειγμα κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης. Να αποδείξουμε ότι όταν οι λαοί θέλουν, όταν πιστεύουν στις δυνάμεις τους, μπορούν».
.  
Και συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η αριστερά βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο κατώφλι της ιστορίας, για να αναλάβει τα δύσκολα. Και έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ερχόμαστε για να ενώσουμε, όχι για να διχάσουμε. Για να ξαναχτίσουμε πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας λεηλατημένης. Για αυτό και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα είναι κυβέρνηση μιας παράταξης. Θα είναι κυβέρνηση όλου του λαού.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, γιατί ξεφύγαμε από το στενό πλαίσιο της αλαζονικής συμπεριφοράς αλλά και του σεχταρισμού. Μιλήσαμε έγκαιρα για μια πλατιά κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας. Η πρόταση αυτή επιδοκιμάστηκε ευρύτατα στις εκλογές του 2012.

Σήμερα είναι η ώρα να την κάνουμε πράξη, να την εμβαθύνουμε και να νικήσουμε. Συγκροτώντας μια πλατιά εκλογική συμμαχία σε ισχυρές προγραμματικές βάσεις».

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Bild ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της.

 

Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο. Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνοντας ότι η κατάσταση του χρέους της χώρας δεν θα άλλαζε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. «Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της», επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αλλά αν η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση» προειδοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει τίτλο «Η λιτότητα στην Ελλάδα θα πρέπει να συνεχιστεί». Στο ερώτημα αν οι ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές σημαίνουν το τέλος της λιτότητας, αλλά και τον τερματισμό της στήριξης από την ΕΕ, ο κ. Σόιμπλε απαντά: «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές προόδους από το 2009, τις οποίες και θα πρέπει να σεβόμαστε περισσότερο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την χώρα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων χορηγώντας βοήθεια για να μπορέσει η ίδια να βοηθήσει τον εαυτό της. Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο, τα πράγματα δυσκολεύουν. Πρόωρες εκλογές δεν αλλάζουν κάτι ως προς το χρέος της χώρας. Κάθε νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της».

 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Τύπο.

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα, στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα κλείνει στις 2,5 μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 27,2%, έναντι 24,7% της ΝΔ. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 6,1%, ΚΚΕ 5,8%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 5,8%, η Χρυσή Αυγή 5,5% και ΑΝΕΛ 2,5%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποφυγή πρόωρων εκλογών επιθυμεί το 58,2% των πολιτών. 

Σε δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, η διαφορά βρίσκεται στο 3,3%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 28,3%, έναντι 25% της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή 5,2%, ΠΑΣΟΚ 4,6%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%, ΚΚΕ 4,2%, ΑΝΕΛ 3%.

Σύμφωνα με την Κάπα Research, o Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 44,1% των πολιτών, έναντι 34,4% του κ. Τσίπρα, ενώ καταλληλότερη κυβέρνηση για να μας βγάλει από την κρίση θεωρείται από το 44,4% μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube