Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο Χριστόδουλος Ξηρός, ένα χρόνο μετά την απόδραση του από της φυλακές Κορυδαλλού. Ο «Μανώλης» της 17Ν συνελήφθη την ώρα που έμπαινε σε μονοκατοικία στην περιοχή της Αναβύσσου από πάνοπλους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.
Κατά τη σύλληψή του, η οποία επιτεύχθηκε σήμερα το μεσημέρι, ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν προέβαλε καμία αντίσταση,ενώ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες, «εγώ είμαι ο Χριστόδουλος Ξηρός»

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο έως χθες καταζητούμενος τρομοκράτης της οργάνωσης «17η Νοέμβρη» και επικυρηγμένος με 1 εκατομμύριο ευρώ, διέμενε σε πολυτελή μονοκατοικία, η οποία είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες, γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι αποτελούσε γιάφκα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος είχε δραπετεύσει μετά από άδεια που είχε πάρει από τη φυλακή, συνελήφθη μόλις κινήθηκε, με ποδήλατο,από το σπίτι, το οποίο επιτηρούσαν οι αστυνομικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία είχε βρει εδώ και αρκετές ημέρες την άκρη του νήματος και παρακολουθούσε το σπίτι περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να κάνει έφοδο και να συλλάβει τον πλέον καταζητούμενο και επικηρυγμένο με ένα εκατομμύριο ευρώ Έλληνα πολίτη. Έτσι περίπου στις δυο το μεσημέρι η άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πήραν το «οκ» και προχώρησαν στην σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι πληροφορίες λένε πως ο Ξηρός δεν έκανε καμία απολύτως κίνηση και δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς οι οποίοι με γρήγορε κινήσεις του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο. Λίγα λεπτά αργότερα το τζιπ της Αντιτρομοκρατικής έφτανε στη ΓΑΔΑ και ο Ξηρός ανέβαινε στο 12ο όροφο στα γραφεία της ΔΑΕΕΒ.

Οι αναλυτές ψάχνουν τους ανθρώπους που έκρυβαν στον Μανόλη της 17Ν στη μονοκατοικία της Αναβύσσου. Αναζητούν τα στοιχεία προκειμένου να φτάσουν το συντομότερο δυνατό στον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πιθανότατα ο Ξηρός και η ομάδα του ετοίμαζαν εντυπωσιακό χτύπημα λόγω των εκλογών. Αν τελικά επαληθευθεί η εκτίμηση, τότε η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς σε αυτή την κρίσιμη χρονικά στιγμή μια τέτοια ενέργεια θα έπληττε τη χώρα.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός θεωρείται δραπέτης από τις 6 Ιανουαρίου του 2014, όταν και έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από άδεια που είχε πάρει για να πάει στη Θεσσαλονίκη να δει τους γονείς του.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα πρόλαβε να προβεί σε... διαδικτυακό διάγγελμα και επιχείρησε να αιματοκυλίσει το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, στέλνοντας βιβλίο βόμβα, δικής του κατασκευής, με θρησκευτικούς ψαλμούς στον διοικητή του τμήματος, το οποίο περιείχε 1,5 κιλό εκρηκτικής ύλης μαζί με μπουλόνια και βίδες!
 

Τα ίχνη του ωστόσο είχαν χαθεί από τις 5 Ιανουαρίου, όταν έφυγε από το σπίτι των γονιών του στη Χαλκιδική. Με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανιψιός του έφθασε στο κέντρο της Αθήνας και από τότε εξαφανίστηκε. Στις 21 Ιανουαρίου 2014, φορώντας ένα κόκκινο φούτερ και φόντο φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα, του Καραϊσκάκη, του Κολοκοτρώνη και του Άρη Βελουχιώτη, προέβη στο διάγγελμα... μίσους.

Λίγες μέρες νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, είχε συμμετάσχει σε «ρεβεγιόν» στις φυλακές με τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Μάλιστα, ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε «επισκεφθεί» τα κελιά των συγκεκριμένων κρατουμένων 312 φορές, από τον Νοέμβριο του 2011, έως την περσινή Πρωτοχρονιά. Το δικαστικό πόρισμα, περιγράφει αναλυτικά πότε, πώς και υπό ποιο «καθεστώς» γίνονταν οι τακτικές αυτές επισκέψεις, που μάλιστα αυξάνονταν με... γεωμετρική πρόοδο: από 71 το 2012, έγιναν 211 το 2013!

Στις 21 Ιανουαρίου 2014 είχε εμφανιστεί σε βίντεο που ανακοίνωνε την επιστροφή του και δήλωνε «ελεύθερο μέλος της 17 Νοέμβρη».

Επτά καλάσνικοφ και τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία. «Δε νομίζω ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός δε θα έκανε άλλη τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη του καταζητούμενου τρομοκράτη. Όπως είπε ο κ. Τσακνάκης, ο Ξηρός συνελήφθη ενώ οδηγούσε ποδήλατο, ενώ είχε αλλάξει τα χαρακτηριστικά του, αφήνοντας μακριά μαλλιά, βάφοντάς τα ξανθά, και αφήνοντας μούσι. Είπε μάλιστα ότι κατά τη σύλληψη ο Ξηρός οπλοφορούσε.

Πως έγινε η σύλληψη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη του Ξηρού έγινε μετά από τροχαίο ατύχημα που σκηνοθετήθηκε με «θύμα» αστυνομικό.

Μόλις ο Ξηρός πήγε να δει εάν χρειάζεται κάτι, συνάδελφοί του που καραδοκούσαν, υποδυόμενοι αμέριμνους πολίτες που πήγαν στην... εξοχή, τον συνέλαβαν αμέσως.

Όσον αφορά τώρα στο πώς η αστυνομία έφτασε στην περιοχή που κρυβόταν ο Ξηρός, πληροφορίες λένε ότι έγινε μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής , ενώ καθοριστικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε το γεγονός ότι κάτοικοι της Αναβύσσου τον είδαν να τηλεφωνεί από καρτοτηλέφωνο της περιοχής. Το γεγονός αυτό τους κίνησε υποψίες για το πώς ένας ένοικος ακριβού σπιτιού δεν διαθέτει τηλέφωνο και βγαίνει στο δρόμο για να επικοινωνήσει με δικούς του ανθρώπους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι στην Ανάβυσσο ο τρομοκράτης το είχε ενοικιάσει ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο, με ψεύτικα στοιχεία.

Πλέον οι αστυνομικοί ερευνούν προσεκτικά το χώρο του σπιτιού, για το οποίο εκτιμούν ότι είχε μετατραπεί σε γιάφκα, καθώς, επίσης, ποιοι άλλοι το χρησιμοποιούσαν.

Επίσης στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κάνουν ένα αγώνα δρόμου για να βρουν τους ανθρώπους που έκρυβαν τον «Μανώλη» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Νοέμβρη» στο σπίτι της Αναβύσσου, ώστε να μην προλάβουν να εξαφανιστούν.

Λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία, μέσω του λουγαριασμού του στο Twitter.

«Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό Δ. Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ», έγραψε ο υπουργός.

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube