Η μάχη της πλατείας και της πλαστικής σημαίας παρότι κινείται σε ατμόσφαιρα παρακμής, επιστρέφει από το νέο δικομματισμό στην προσπάθεια να δημιουργήσουν τις ύστατες εντυπώσεις κυριαρχίας. Ετσι, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να επιλέγει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας την Ομόνοια.

Ωστόσο, τα βλέμματα και των δύο είναι στραμμένα στην Πέμπτη και τη συνεδρίαση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, μετά μάλιστα τις πληροφορίες που μετέδωσε το Spiegel ότι ίσως είναι η πρώτη φορά που το ευρωσύστημα θα εξαιρέσει χώρα, δηλαδή την Ελλάδα, από το πρόγραμμα νομισματικής πολιτικής.

Η πληροφορία αυτή επανέφερε τα σενάρια φόβου της ΝΔ, με ένα σκληρό τηλεοπτικό σποτ που αποτελεί και το προανάκρουσμα της τακτικής του Αντώνη Σαμαρά τις επόμενες ημέρες, που περιγράφει μια χώρα κατεστραμμένη που δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, με τις τράπεζες να καταρρέουν.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ, αφενός καταγγέλλει τον Αντώνη Σαμαρά για τυχοδιωκτική πολιτική επειδή βλέπει ότι χάνει τις εκλογές, αφετέρου στέλνει καθησυχαστικά ρεαλιστικά μηνύματα ότι η χώρα δεν θα μείνει χωρίς πρόγραμμα, που θυμίζουμε ότι είναι όρος Ντράγκι για την επαναγορά κρατικών ομολόγων. Μάλιστα η Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας το πρωί στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου έκανε λόγο για τεχνική παράταση, που ωστόσο – όπως και να την ονομάσει κανείς – είναι επέκταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με την Καθημερινή το δημοσίευμα του Spiegel ότι τα ελληνικά ομόλογα θα εξαιρεθούν από την επαναγορά έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο, και κυρίως στην Τράπεζα της Ελλάδας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επιχειρώντας συμβιβασμό με το Βερολίνο, προτείνει ως συμβιβαστική λύση, κάθε κεντρική τράπεζα να καλύπτει το ρίσκο της αγοράς τίτλων στη χώρα της.

Οι μονομερείς ενέργειες μπορεί να σας οδηγήσουν εκτός ευρώ. Δεν θα μπορούσε να γίνει εύκολα αποδεκτή από τους Ευρωπαίους εταίρους μια μονομερής καταγγελία του Μνημονίου», αναφέρει ο επικεφαλής της "επιτροπής των σοφών", Γερμανών οικονομολόγων, Κρίστοφ Σμιντ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Κεφάλαιο.
Οι ελληνικές τράπεζες είναι καλύτερα προετοιμασμένες σε σχέση με το 2012, λέει ο οίκος Fitch. Η αβεβαιότητα υπάρχει, οι αναλήψεις θα συνεχιστούν τις ημέρες κοντά στην ημερομηνία των εκλογών ωστόσο οποιεσδήποτε εκροές καταθέσεων είναι διαχειρίσιμες καθώς οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει «μαξιλάρια» ρευστότητας, λέει ο οίκος αξιολόγησης.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες...
Ενεργοποιείται από σήμερα η γραμμή του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο ψηφοφορίας των εκλογέων στον αριθμό 213.13 61500. Δήμοι, ΚΕΠ και τα γραφεία των αστυνομικών τμημάτων που εκδίδουν ταυτότητες θα λειτουργούν κανονικά το Σαββατοκύριακο με σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθώς και των εκλογέων

Δυόμισι ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή περίπου στις 9.30, η Singular Logic αναμένεται να δώσει την πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Εκείνη την ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί και από την εταιρεία πόσο ασφαλής θα είναι η συγκεκριμένη εκτίμηση, καθώς στη συγκεκριμένη αναμέτρηση υπάρχει η ιδιομορφία ότι πολλά μικρά κόμματα ενδεχομένως θα βρίσκονται κοντά στο 3%. 350 ξένοι δημοσιογράφοι από 37 χώρες βρίσκονται στην Αθήνα για να καλύψουν τις ελληνικές εκλογές.

Εν τω μεταξύ, διατηρείται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου από 4 έως 6,5 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η επόμενη βουλή θα είναι επτακομματική.

Στην εσωτερική προεκλογική σύγκρουση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που δεν θα συμβεί στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΝΔ για τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1. Τον κατηγόρησε για τη δήλωση πως θα ανακοινώσει φορολογικούς συντελεστές, μετά τις εκλογές. Σε Μαρκόπουλο και Κορωπί περιοδεύει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει στις 19.00 ομιλία στην Θεσσαλονίκη. Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση για να υπάρχει η δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος, τόνισε στην τρόικα του Αθήνα 984 η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

“Πρέπει να μπούμε στη Βουλή για να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία. Θέλουμε να συνεργαστούμε με δυνάμεις που δεν έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα”, τόνισε μιλώντας πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. “Αν ο Τσίπρας πει για διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας θα τον ρίξω” πρόσθεσε.

Το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη. Στις 19:30 το απόγευμα, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, θα μιλήσει ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Το μεσημέρι θα βρεθεί στην Κοζάνη και το απόγευμα στα Ιωάννινα.
Στα Ιωάννινα επίσης σήμερα ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε συνέντευξη στο Ρόιτερ δήλωσε ανοιχτός σε συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ με την προϋπόθεση να συμφωνήσει στη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές ενώ ανέφερε πως ήθελε να δημιουργήσει ένα κόμμα με αξίες και ταυτότητα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά “Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου».

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube