Η ενδυματολογική αντίθεση μεταξύ των Υπουργών Γιάνη Βαρουφάκη και Τζορτζ Οσμπορν ήταν το πρώτο πράγμα που παρατήρησαν όσοι βρέθηκαν Ντάουνινγκ Στριτ, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο ανδρών.

Ο βρετανός υπουργός φορούσε ένα τυπικό μπλε κοστούμι, σε αντίθεση με τον έλληνα ομόλογό του που ήρθε με ένα δερμάτινο μπουφάν, το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και τα χέρια στις τσέπες.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Guardian. Με βιτριολικό βρετανικό χιούμορ, η εφημερίδα έσπευσε να σχολιάσει: «Αν θέλετε σοβαρή συζήτηση για το ελληνικό χρέος αναζητήστε την αλλού. Αλλά αν επιθυμείτε στιλιστική ανάλυση για την ημέρα που ο Έλληνας υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης περνούσε την Ντάουνινγκ Στριτ, σαν τον Σον Ράιντερ των Black Grape που τραγουδούσε "It’s Great When You’re Straight ... Yeah", τότε λάβετε θέση» σχολίασε η συντάκτρια Ίμοτζεν Φοξ.

Περιγράφοντας με περισσή παραστατικότητα τη στιγμή της συνάντηση των δύο υπουργών, ο Guardian αναφέρει: «Ο Οσμπορν, με το τύπου "Ιούλιος Καίσαρας" κούρεμα του και το σωστό κοστούμι έδινε το χέρι του σε έναν άνδρα που φορούσε ένα λαμπερό γαλάζιο πουκάμισο, κατάλληλο για το Wetherspoons (σ.σ. αγγλική παμπ), και ένα παλτό έμπορου ναρκωτικών από τις αρχές της δεκαετίας του '90. Το ξυρισμένο κεφάλι, η στάση πορτιέρη με τα ανοιχτά πόδια και τα χέρια στην τσέπη και το άνετο χαμόγελο τόνιζαν περισσότερο την εμφάνιση αυτή».

«Οι περισσότεροι πηγαίνουν σε μία διαπραγμάτευση μιμούμενοι το πρόσωπο που θα συναντήσουν. Όταν δεν το κάνουν, υπάρχει λόγος. Ο Βαρουφάκης πρέπει να ήταν σίγουρος ότι ο Οσμπορν και οι υπόλοιποι θα φορούσαν κοστούμια. Το γεγονός ότι η ιδιοσυγκρασία του δεν πλησίασε καν τη συντηρητική επιλογή τους, πρέπει να ερμηνευθεί τουλάχιστον ως αυτοπεποίθηση».

Η εφημερίδα ξεκαθαρίζει ότι δεν κατακρίνει το στιλ του κ. Βαρουφάκη, αλλά «όποιος δεν βρίσκει την ενδυματολογική επιλογή του αταίριαστη και άτοπη για την περίσταση λέει ψέματα».

Στον υπότιτλο πάντως του δημοσιεύματος ο Guardian λέει «μπράβο» (well done) στον Γιάννη Βαρουφάκη, γιατί επέλεξε ένα δερμάτινο πανωφόρι και ένα φανταχτερό πουκάμισο, «μία ασυνήθιστη ενδυμασία για μία διεθνή οικονομική συνάντηση».

 

Πυρά εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη εξαπέλευσε η δημοσιογράφος και υπεύθυνη επικοινωνίας για θέματα του Τάφου της Αμφίπολης, Άννα Παναγιωταρέα.

Μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, η κ. Παναγιωταρέα αναφέρει ότι προτιμά ο κ. Βαρουφάκης να οδηγεί τη μοτοσυκλέτα του παρά την οικονομία της Ελλάδας. «Την μοτοσυκλέτα του δεν θα την τρακάρει στον τοίχο. Την Ελλάδα όμως την πηγαίνει ντουγρού στα βράχια», έγραψε.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση της κ. Παναγιωταρέα:

«Καλημέρα!

Η οικτρή εικόνα της Ελλάδας- γιατί αυτήν εκπροσωπεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- συμπληρώθηκε με την εξάωρη επίσκεψη του κ. Νταϊσεμπλουμ, που εξελίχτηκε σε τραγωδία. Και μην πείτε ότι εμείς έχουμε εξοικειωθεί, από αρχαιοτάτων χρόνων με την τραγωδία, γιατί άλλο ο Αισχύλος κι άλλο ο Βαρουφάκης ως τραγωδοποιός. Και δεν ξέρω τί έσκυψε και του είπε ο κ. Νταϊσεμπλουμ, φεύγοντας αλλά ξέρουμε τι του είπε πριν: Να ξεχάσει την περίπτωση να μη συνομιλήσει με την τρόϊκα, να ξεχάσει την περίπτωση να μη γίνει αξιολόγηση. Επομένως, ας ξεχάσει και τον …καφέ που θα κερνούσε για να μην δεχθεί τους…υπαλλήλους στο γραφείο του. Αν η αξιολόγηση δεν γίνει, χρήματα δεν έρχονται.

Και ωραία τα μεγάλα λόγια αλλά η Ελλάδα δεν θα έχει να πληρώσει όχι μόνον τις υποχρεώσεις της-οπότε το πιστωτικό γεγονός είναι εδώ- αλλά ούτε και τους μισθούς και τις συντάξεις. Και η παράταση του προγράμματος που πρέπει να ζητηθεί εγγράφως, σε λίγες μέρες, δεν ξέρει τι τύχη μπορεί να έχει εφόσον δεν προϋπάρξει σαφής δήλωση της κυβέρνησης των Αθηνών ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες.

Μετά ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε διάφορα λεβέντικα. Ομως τον προτιμώ να οδηγεί την μοτοσυκλέτα του παρά την οικονομία της Ελλάδας. Την μοτοσυκλέτα του δεν θα την τρακάρει στον τοίχο. Την Ελλάδα όμως την πηγαίνει ντουγρού στα βράχια.

Μας είπε ότι πρέπει από δω και πέρα να τρώμε φασολάδα, πιστοί στην παράδοση. Ελπίζω, όμως, ότι δεν νομίζει πώς τρώμε ΟΛΟΙ κουτόχορτο. Πάντως η κυβέρνηση καταγράφει ήδη… δύο επιτεύγματα: Το πρώτο: Μόνον σε έξι μέρες τρομοκράτησε όλους εκείνους που την ψηφισαν πιστεύοντας ότι “δεν θα κάνει όσα λέει”. Το δεύτερο: Δικαίωσε τον Σαμαρά ότι έλεγε την αλήθεια!»



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube