«Υπάρχουν οι συνθήκες για συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» υπογράμμισε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχαν. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ανέφερε ο κ. Ρέντσι και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. «Είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσουμε τις βασικές μας αρχές στην Ευρώπη» σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας. «Στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετοί διχασμοί για να δημιουργήσουμε έναν ακόμη»  τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι «δεν θα δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του πρέπει να έχει τον απαραίτητο χρόνο για να ετοιμάσει το δικό της σχέδιο, το οποίο -όπως είπε- περιλαμβάνει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν το μεσημέρι.

Στην Αθήνα τώρα, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης για διαγραφή του χρέους, διευκρινίζοντας ότι διαγραφή μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους.

Συνοψίζοντας την συζήτηση των τελευταίων ημερών γύρω από το θέμα αυτό, αλλά και την συζήτηση για το μέλλον της τρόικας, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τονίζουν:

1. Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο για αυτό ακριβώς απαιτείται η διαγραφή του προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία και να μπορέσει να ενισχυθεί η πραγματική ανάπτυξη.

2. Διαγραφή χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους. Ένας από αυτούς τους τρόπους -υπάρχουν και άλλοι- είναι τα όσα παρουσίασε ο κ. Βαρουφάκης σε Βρετανούς επενδυτές. Καμιά κωλοτούμπα, λοιπόν.

3. Το τέλος της τρόικα. Η Ευρώπη αρχίζει να αποδέχεται ότι η τρόικα τελείωσε. Δεν είναι μόνο ο Γιούνκερ (διαρροή της εφημερίδας Handelsblatt ότι «πρέπει να βρούμε τώρα άμεσα μια εναλλακτική λύση» καθώς «ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα») αλλά και η ίδια η γερμανική κυβέρνηση που σήμερα διαρρέει ότι δεν θα επιμείνει στη συνέχιση των ελέγχων από την τρόικα. Και θα προσπαθήσει να επιβάλει τη συνέχιση της «συνεργασίας» με το ΔΝΤ. - θυμίζουμε την αρχική άρνηση του Β. Σόιμπλε ότι η τρόικα «δεν μπορεί να αλλάξει». Δημοσιεύματα, πάντως, ξένων εφημερίδων κάνουν λόγο για «μια αναμφισβήτητη νίκη» της νέας κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, «είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους ευρωπαίους εταίρους της» και προσθέτουν ότι αυτό το αντιλαμβάνεται και η κοινωνία. Επίσης, σημειώνουν, για πρώτη φορά η Ευρώπη συζητά για τον τερματισμό της λιτότητας και επικαλούνται δήλωση του Ιταλού υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γκρατσιάνο Ντελρίο ότι «οι πολιτικές της λιτότητας χωρίς ανάπτυξη έχουν πεθάνει».

 

Μία γραβάτα έκανε δώρο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων κοινών τους δηλώσεων, κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη γείτονα χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τη στιγμή που έδωσε, εθιμοτυπικά, το δώρο του στον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε: «Βλέπω ότι δεν φοράτε γραβάτα. Ωστόσο, είχατε πει ότι φορέσετε γραβατά όταν θα βρεις λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαμογέλασε και απάντησε: «Ευχαριστώ πολύ. Θα τη φορέσω, όταν θα δίνουμε την κοινή μάχη για μια τελική λύση».

«Χαίρομαι που ο Έλληνας πρωθυπουργός η πρώτη γραβάτα που θα φορέσει θα είναι ελληνική» κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας, με τη σειρά του, δώρισε στον Ιταλό πρωθυπουργό ένα CD με τραγούδια από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

 

Εξαιρετικά χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» για τα επόμενα χρόνια, αλλά και θέματα που τέθηκαν σε Παρίσι και Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και μεθαύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επίσης: «Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος για να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση».

Σημασία, είπε, έχει η ουσία και όχι το πώς θα ονομάσουμε τη λύση για απομείωση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη, χωρίς να δημιουργούνται πλέον κακοήθειες. Ο κ. Βαρουφάκης, τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube