Κυκλωτικές πιέσεις, σε κάθε τόνο, για ελληνικό αίτημα παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος έως την Παρασκευή ασκούν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Μετά τη λήξη του απρόσμενα σύντομου Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του συμβουλίου, Jeroen Dijsselbloem κατέστησε σαφές ότι η σύγκληση νέου συμβουλίου θα γίνει εφικτή μόνο εάν η Ελλάδα καταθέσει αίτημα παράτασης του προγράμματος στήριξης.

Σε συνδυασμό με το αυστηρό τελεσίγραφο, το Eurogroup ξεκαθάρισε πως αν παρέλθει ο χρόνος, μόνη επιλογή που απομένει θα είναι νέο πρόγραμμα και οι δόσεις θα χαθούν. Κατέστη επίσης σαφές ότι και νέο πρόγραμμα θα συνδέεται από αυστηρούς όρους.

Οι αξιωματούχοι διαμήνυσαν πως υπάρχει περιθώριο ευελιξίας, αλλά εντός του προγράμματος, με τον Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Pierre Moscovici να αφήνει, μάλιστα, έμμεσο "παράθυρο" στο ζήτημα των δημοσιονομικών πλεονασμάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του notosnet η Κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει στο Eurogroup της Παρασκευής παράταση του μνημονίου με βάση το σχεδιο Μοσκοβισι το οποίο είχε απορρίψει ο Σόιμπλε.

 

"Ήμουν έτοιμος να υπογράψω το κείμενο που μου παρουσίασε πριν από το Eurogroup o Μoscovici" αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup στις Βρυξέλλες, καταγγέλοντας ότι το κείμενο με το οποίο συμφωνούσε απολύτως αποσύρθηκε με νέο που επιστρέφει τα δεδομένα σε αυτά που ήταν μία εβδομάδα πριν.


Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποβάλει αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

"Παραμένουμε περισσότερο από ευτυχείς να αιτηθούμε την παράταση της δανειακής σύμβασης", είπε ο κ. Βαρουφάκης, υποδηλώνοντας πως είναι πρόθυμος να συμβιβαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους. "Δεν έχουμε το δικαίωμα να παίζουμε παιχνίδια με το μέλλον της Ευρώπης. Θα βρεθούμε κάπου στη μέση τις επόμενες ημέρες", είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η κυβέρνησή του είναι έτοιμη "να προσφέρει μια σειρά από όρους" και δεσμεύτηκε πως δεν θα λάβει μια απόφαση που θα έβλαπτε τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.


Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφύγουμε τη ρήξη, διεμήνυσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος αναμένεται την Παρασκευή να απορρίψει εκ νέου το 30% του «τοξικού» Μνημονίου, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα αποδεχθούν οι Βρυξέλλες προκειμένου να υπογραφεί λίγων μηνών παράταση καθώς στις 28 Φεβρουαρίου λήγει το προηγούμενο πρόγραμμα.  
Σύμφωνα με πληροφορίες του notosnet οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση είναι τα εργασιακά, ασφαλιστικό, μισθολογικά και ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη.
Στα θέματα αυτά δεν κάνουμε βήμα πίσω με όποια παραλλαγή ή μετονομασία μας παρουσιαστούν από την άλλη πλευρά, τόνισε ο κ. Στρατούλης μετά τη συνάντηση του με κοινωνικούς φορείς.

Για δύο κείμενα, το πρώτο εκ των οποίων θεωρήθηκε κατ΄ αρχήν θετικό από την ελληνική πλευρά και το δεύτερο βρίσκονταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. Προσθέτει ότι το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση. Το κείμενο αυτό ζητούσε την παράταση του Μνημονίου.
Όπως γίνεται αντιληπτό, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού. Φαίνεται, προσθέτουν, ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει.
Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν σημειώνοντας ότι «οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube