Το θέμα της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ έκλεισε οριστικά ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που διήρκεσε περισσότερες από οκτώ ώρες, χωρίς να λείπουν αιχμές και διαφοροποιήσεις. «Η πλειοψηφία των βουλευτών έκλεισε αυτό το θέμα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας μας», επανέλαβε ο Πρόεδρος της ΝΔ, ενώ επιλέγοντας προσωπικό τόνο υπεραμύνθηκε της πρωθυπουργικής θητείας του.
Συνέχεια στις εσωκομματικές αναταράξεις στη ΝΔ, με φόντο την παραίτηση Αβραμόπουλου από την αντιπροεδρία του κόμματος, το αίτημα στελεχών, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, για έκτακτο συνέδριο, αλλά και τις αποχωρήσεις στη χθεσινή επτάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, ανάμεσά τους αυτή του Νίκου Δένδια. Η διαδικασία έκλεισε με παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα ανέφερε πως φρόντιζε πάντα να υπάρχουν λεφτά στα ταμεία, δουλεύοντας 24 ώρες το 24ωρο, ενώ έκλεισε ξανά το ενδεχόμενο έκτακτου συνεδρίου. Κατά των «δελφίνων» τάχθηκε ο Βορίδης.

Μετωπική επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση ένα πράγματα εύχεται μόνο την ώρα που αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα, να βυθιστεί και η Νέα Δημοκρατία στην εσωστρέφεια, Αυτό το δώρο δεν πρόκειται να του το κάνουμε» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών περί δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για επανάληψη του «ολέθριου λάθους του Γ. Παπανδρέου», που επιβεβαιώνει τον κίνδυνο Grexit.

«Άνοιξαν το δρόμο για το νέο μνημόνιο» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος προς τους νέους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει δηκτικά την πρόταση του κ. Βαρουφάκη προς το Eurogroup για την «επιστράτευση» μη επαγγελματιών στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, λέγοντας:

«Πάλι καλά που δεν φώναξαν τον επιθεωρητή Κλουζώ από το Ροζ Πάνθηρα».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε θέατρο τη διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης, περιγράφοντας το κόστος της στην ελληνική κοινωνία. Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επικαλέστηκε τις δημόσιες διαφοροποιήσεις των Μανόλη Γλέζου και Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τα δύο λάθη

«Δεν ζούμε αυτή τη στιγμή κάτω από κανονικές συνθήκες, η χώρα βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά ο προϋπολογισμός είναι στον αέρα, η συμφωνία είναι στον αέρα» υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποφευχθούν «δύο λάθη», αυτά της «αριστερής παρένθεσης», αλλά και της «λογικής του ώριμου φρούτου».

«Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να πιει το ποτήρι των συνεπειών αυτής της εξαπάτησης γουλιά γουλιά» εξήγησε ο κ. Σαμαράς, την ώρα που «ούτε και πρόκειται να είμαστε εμείς μια ζωή τα κορόιδα».

Τα επόμενα βήματα

Υπεράσπιση του έργου, ελπίδα, εσωκομματική δημοκρατία, οδοιπορικό στην κοινωνία και διεύρυνση του κόμματος, καθώς «είμαι σε επαφή με προσωπικότητες που θέλουν να προσχωρήσουν», προανήγγειλε ο κ. Σαμαράς, αναγνωρίζοντας «μεγάλη αδυναμία» στο χώρο της επικοινωνίας, αλλά και «πολλά σφάλματα» σε επιλογές προσώπων.

Η δεξιά στροφή

«Δεν κάναμε εκστρατεία φόβου, επισημάναμε κινδύνους» απάντησε ο κ. Σαμαράς στις αιτιάσεις για την προεκλογική εκστρατεία, ενώ «είναι δεξιά στροφή ότι αναδείξαμε το πρόβλημα της ασφάλειας του πολίτη; Η ασφάλεια δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως «οι αυξήσεις φόρων δεν είναι δεξιά στροφή».

«Δεν υπήρξε καμιά ιδεολογική μετατόπιση. Υπήρξε αναπόφευκτο κόστος» περιέγραψε, δεχόμενος ωστόσο ότι «πρέπει να συζητήσουμε την επικαιροποίηση της ιδεολογίας μας», ανακοινώνοντας τη διοργάνωση νομαρχιακών συνελεύσεων και ακολούθως περιφερειακών διασκέψεων το επόμενο διάστημα.

Απόντες Κ. Καραμανλής - Β. Μεϊμαράκης

Αξιοσημείωτη ήταν η απουσία των κυρίων Κώστα Καραμανλή και Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τις εργασίες της συνεδρίασης, η οποία ωστόσο δεν αποτελεί έκπληξη διότι υπενθυμίζεται ότι τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Μεϊμαράκης είχαν αποχωρίσει από την συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

Παραίτηση Δ. Αβραμόπουλου

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ έθεσε στην διάθεση της ηγεσίας του κόμματος ο Δ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι η ώρα να βγουν μπροστά τα νέα στελέχη της Ν.Δ.

Να γεφυρώσουμε την παλιά με την καινούργια γενιά, ζήτησε ο έλληνας επίτροπος , εξηγώντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι η ενασχόλησή του με τα καθήκοντά του στην Κομισίον δεν του επιτρέπουν να δίνει καθημερινά τη μάχη της παράταξης.

Αναλυτικά, ο Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε: "Επιθυμώ εδώ να δηλώσω ότι λόγω της συνεχούς ενασχόλησής μου με τα ευρωπαϊκά θέματα σε καθημερινή βάση και με το βάρος της ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της ΕΕ, θέτω σήμερα στη διάθεση του Αντιπρόεδρου και της παράταξης την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ώστε αυτή σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί να καλυφτεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξης μας".

"Θεωρώ επίσης ότι η κάλυψη και της δεύτερης θέση Αντιπροέδρου από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς θα ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Είναι ώρα να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτήν την παράταξη. Εγώ από τις Βρυξέλλες θα είμαι μαζί σας και εδώ", είπε.

Σχολίασε ακόμη ότι στις 25 Ιανουαρίου «ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού μας γύρισε την πλάτη. Δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα στην παροχολογία του αντιπάλου, πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε αυτοκριτική. Να τελειώσουμε σήμερα με την φοβική ΝΔ».

Σύμφωνα με τον Έλληνα Επίτροπο, «ο ιδεολογικός άξονας της Παράταξής μας διαχρονικά είναι ο ευρύτερος χώρος της φιλελεύθερης πολιτικής, κοινωνικής και δημοκρατικής Κεντροδεξιάς» περιέγραψε ο κ. Αβραμόπουλος, ζητώντας «πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου».

Το παρασκήνιο παραίτησης Αβραμόπουλου

«Ο Πρόεδρος ήταν γνώστης των προθέσεων Αβραμόπουλου εδώ και καιρό, εδώ και μέρες» τόνισαν πηγές προσκείμενες στην ηγεσία της ΝΔ, μετά την σημερινή ανακοίνωση του Έλληνα Επιτρόπου, ο οποίος αιτιολόγησε την κίνησή του ενώπιον των μελών της ΠΕ της ΝΔ.

Συνεργάτες ωστόσο του Έλληνα Επιτρόπου υποστηρίζουν ότι «δεν έγινε καμία προσυνενόηση», επισημαίνοντας ότι η απόφαση του κ. Αβραμόπουλου δεν ήταν γνωστή σε κανέναν και πάρθηκε από τον ίδιο μόλις σήμερα το πρωί.

Επεισόδιο κατά την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση της πρώην υπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, αφού διακόπηκε έξι φορές.

Το θερμόμετρο ανέβηκε, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της πρώην υπουργού, λόγω της αποστροφής της, «ο Σαμαράς φοβάται το συνέδριο, μην τεθεί θέμα ηγεσίας».

«Σε ένα συνέδριο όμως η θα βγει ο Σαμαράς ενισχυμένος ή θα βγει ένας νέος ισχυρός αρχηγός» υποστήριξε η πρώην υπουργός, προκαλώντας την αντίδραση παρευρισκόμενων, που της απάντησαν: «Αρχηγό έχουμε», με την κ. Μπακογιάννη να ανταπαντά: «Στην Νέα Δημοκρατία δεν μιλάμε με κράχτες, αλλά με επιχειρήματα».


Κυρ. Μητσοτάκης: Έκτακτο συνέδριο δε σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού μας

«Δεν κρύβεται πίσω από κάθε καλόπιστη κριτική η εσωστρέφεια», υπογράμμισε από το βήμα της ΠΕ, ο πρώην υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ωστόσο: «οφείλω να πω όμως ότι δεν αγωνίστηκαν όλοι με την ίδια ένταση.

Κάποιοι τράβαγαν το κάρο των μεταρρυθμίσεων και κάποιοι λιθοβολούσαν».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «κάποιοι ήταν λαθρεπιβάτες στο μεταρρυθμιστικό κύμα και από τη δική μας παράταξη».

Αναφερόμενος στην εκλογική επίδοση της ΝΔ, ανέφερε ότι «δεν με προβληματίζει το 28% που πήραμε στις εκλογές. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι καλό ποσοστό.

Με προβληματίζει τι κρύβεται πίσω από αυτό», σχολίασε ο πρώην υπουργός, αναφορικά με τις ηλικιακές ομάδες που εγκατέλειψαν την ΝΔ.

«Δεν είναι δεδομένο ότι θα καρπωθούμε από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει πολύ αγώνα» περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είναι κακό στη συζήτηση που ακολουθούμε, να επανοριοθετήσουμε την ιδεολογία μας.

Το έκτακτο συνέδριο σε καμία περίπτωση δε σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού μας. Οι εξελίξεις στη χώρα ίσως να είναι ραγδαίες, πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι», κατέληξε.


Ηχηρή αποχώρηση Δένδια

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

«Τα πράγματα έχουν ένα λογικό όριο. Κάποια πράγματα είναι πρόδηλα» απάντησε ο κ. Δένδιας σε ερώτηση δημοσιογράφου αποχωρώντας, καθώς ο ίδιος φέρεται ενοχλημένος από την επιλογή της σειράς των ομιλητών, αφού δεν κατέστη δυνατό να λάβει το λόγο πέντε ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας, ενώ έχουν αποχωρήσει σχεδόν το 50% των μελών της ΠΕ.

Λίγα λεπτά ωστόσο μετά την αποχώρησή του, ο κ. Δένδιας εκλήθη στο βήμα της συνεδρίασης.

Πηγές της Λ. Συγγρού σχολίασαν ότι «υπήρχε συμφωνία» να μιλά ένας βουλευτής ανά πέντε μέλη της ΠΕ, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα είχαν τοποθετηθεί 60 ομιλητές.

Ωστόσο, τη στιγμή της αποχώρησης του κ. Δένδια ήταν στο βήμα ο 37ος ομιλητής, ενώ ο πρώην υπουργός επρόκειτο να μιλήσει 20ος, πράγμα που δεν έγινε, επισήμαναν συνεργάτες του.

«Δεν υπάρχει θέμα αρχηγού στη ΝΔ, υπάρχει θέμα λήψης αποφάσεων με συλλογικότητα» δήλωσε μιλώντας το πρωί στο MEGA ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα δεν τέθηκε από κανέναν ανοιχτά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, «συνεπώς το θέμα έχει κλείσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Ο κ. Σαμαράς φοβάται το συνέδριο για να μην τεθεί θέμα ηγεσίας. Ή θα βγει ενισχυμένος ή θα βγει ένας νέος αρχηγός» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.


«Ο κ. Σαμαράς έχει περάσει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ασκούσε κριτική στα Μνημόνια και την επόμενη μέρα από τις εκλογές εφάρμοσε την πιο σκληρή μνημονιακή λιτότητα οδηγώντας ευρύτατα τμήματα της κοινωνίας στην απόγνωση και το περιθώριο. Τον ενοχλεί που η σημερινή κυβέρνηση δεν ακολουθεί το δικό του παράδειγμα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube