Την έναρξη από την Τετάρτη των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς σε τεχνικό επίπεδο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ, την οποία χαρακτήρισε σημαντικό βήμα στην εξειδίκευση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση θα φέρει αποτελέσματα πριν από την καθορισμένη καταληκτική ημερομηνία του Απριλίου, ωστόσο πρόσθεσε ότι η τετράμηνη μεταβατική διαδικασία δεν έχει νόημα αν δεν διασφαλισθεί ομαλή χρηματοδοτική μετάβαση.

Παρά την αντίθετη εκτίμηση του προέδρου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος, αλλά και ότι η τρόικα αποτελεί παρελθόν. “Η ιδέα ότι ένας αριθμός τεχνοκρατών θα μπαίνει στα υπουργεία μας και θα επιβάλει πολιτικές είναι κάτι που δεν θα επιτρέψουμε. Αυτό αποξένωσε τον ελληνικό λαό και δεν επέτρεψε την αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος” δήλωσε. Σχολιάζοντας μάλιστα τη χρήση του όρου τρόικα από άλλους συναδέλφους του πρόσθεσε: “Αν τους αρέσει τόσο πολύ η τρόικα, μπορούμε να τους τη στείλουμε, αλλά εμείς δεν θα την ξαναέχουμε ποτέ”.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η λίστα επτά μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε ήταν ενδεικτική και θα εμπλουτίζεται διαρκώς μέσω διαλόγου με τους θεσμούς. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ιταλική εφημερίδα Κοριέρε ντελα Σέρα δημιούργησε στρεβλές εντυπώσεις με τη συνέντευξή του, εφόσον η απάντησή του σχετικά με τη διεξαγωγή εκλογών ή δημοψηφίσματος αφορούσε μόνο το υποθετικό ενδεχόμενο, που δεν ισχύει, της απόρριψης από τους θεσμούς κάθε μίας από τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει η ελληνική πλευρά.

 

Οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο ξεκινούν την Τετάρτη, επιβεβαίωσε μετά τη λήξη του Eurogroup ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα γίνονται στις Βρυξέλλες, αλλά τεχνικά κλιμάκια θα βρεθούν και στην Αθήνα.

«Το σημερινό Eurogroup ήταν ένα σημαντικό βήμα για την επιτυχή εκτέλεση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Αμφισβήτησε πως χάθηκε χρόνος και τόνισε πως θα υπάρξει νέα λίστα με προτάσεις, ενώ εμφανίσθηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για την μετά τον Ιούνιο εποχή.

Ακόμη έκανε λόγο και στο γεγονός ότι κάποιοι αναφέρονται στους θεσμούς ως τρόικα.

«Κάποιοι συνάδελφοί μου χρησιμοποίησαν τον όρο τρόικα. Αν τους αρέσει τόσο μπορούμε να τους την στείλουμε», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ως «θετικό» αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση το αποτέλεσμα του Eurogroup, όπου συμφωνήθηκε η έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η Αθήνα θα συνεχίσει να εμπλουτίζει τη λίστα μεταρρυθμίσεων που έχει κατατεθεί στους εταίρους και τους πιστωτές με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμενοποίηση των ελληνικών προτάσεων αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και, στη συνέχεια την εκταμίευση των δόσεων (συνολικού ύψους 7,2 δισ. ευρώ) που απομένουν στο τρέχον πρόγραμμα στήριξης.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κατά τη συνεδρίαση διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας μας.

Τέλος, οι κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν πως οι επαφές με τους θεσμούς θα γίνουν αποκλειστικά στις Βρυξέλλες, όχι στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως η τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν.


«Έχουμε καλά νέα από τις Βρυξέλλες. Αποφασίστηκε η έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας. Υπάρχει απόφαση για την εξεύρεση λύσης για το χρηματοπιστωτικό. Ξεκινούν οι διαδικασίες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας. Αυτή είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών. Δείχνει ότι όταν οι λαοί στηρίζουν μία κυβέρνηση και λαός και κυβέρνηση παίρνουν απόφαση να υπερασπιστούν μία πολιτική, αυτή αποδίδει. Πλέον έχουμε γυρίσει σελίδα και αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια, όχι φυσικά με την Τρόικα, θα έχουμε ξεχωριστές συναντήσεις με την ΕΚΤ και το Eurogroup. Φαίνεται ότι πλέον το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί βρήκε λύση. Είναι ξεκάθαρο αυτό» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Eurogroup.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε επίσης ότι το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε είναι η εξεταστική για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εξετάζονται οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει και οι δικογραφίες που υπάρχουν στη Βουλή και αφορούν μηνυτήριες αναφορές πολιτών για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο και τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν» σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και το πώς θα ενοποιηθούν αυτές οι υποθέσεις.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για "τη δυσαρέσκεια που φέρεται να υπάρχει στις Βρυξέλλες", σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν λαμβάνει εντολές, δεν παρακωλύει την λαϊκή εντολή»

«Βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από τον στόχο. Η ουσία είναι ότι η χώρα χάνει χρόνο, η αβεβαιότητα παραμένει και ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες συνεχώς ανεβαίνει» δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης σχετικά με τις θέσεις της κυβέρνησης στο Eurogroup.

«Μετά τις ανοησίες περί part time εφοριακών στα νησιά που προκάλεσαν θυμηδία, ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να υιοθετεί κάποιες από τις προτάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά, όπως κίνητρα, για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις (λοταρία) και τα μέτρα για τις τριγωνικές συναλλαγές» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube