Μετωπική σύγκρουση είχαν στα έδρανα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις εκτοξεύτηκαν με αναφορές για τις μίζες της Siemens από την Πρόεδρο της Βουλής με τον κ.Μητσοτάκη να απαντά με σχόλιο περί προσωπικής εμπάθειας προς την οικογένειά του.

Στην αντεπίθεση πέρασε η πρόεδρος της Βουλής μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για τους χειρισμούς της κατά την ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και την έμμεση αποδοκιμασία από το κόμμα της.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε από το βήμα «ως μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ» όπως είπε.
«Αυτό που επιδεικνύουν δεν είναι η απόστασή τους από την ΧΑ αλλά η εγγύτητά τους», είπε για όσους την κατηγόρησαν για ταύτισή της με το μόρφωμα αυτό, ενώ έκανε λόγο για «εσκεμμένη διαστρέβλωση» των απόψεών της.

«Κάποιοι κάνουν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής να επιδείξουν δήθεν την αντιφασιστικής τους στάση» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ σχετικά με την θέση της να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία παρά το γεγονός ότι δεν ήταν παρόντες όσοι βουλευτές από την ΧΑ είχαν υπογράψει το σχετικό αίτημα, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, επικαλέστηκε την δήλωση του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι για τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση θα ζητήσει η ίδια ονομαστική ψηφοφορία.

«Απευθύνθηκε στους βουλευτές και είπε ότι θα τα φέρουμε εμείς με ονομαστική ψηφοφορία γιατί δεν φοβόμαστε την ονομαστική ψηφοφορία. Και θα σπάσουμε αυτό το κατεστημένο να ζητείται η ονομαστική ψηφοφορία μόνο από την αντιπολίτευση. Αυτή την έννοια είχε η κρίση της προέδρου και επιβεβαιώνεται από αυτά που ακολούθησαν» ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει το σκεπτικό της είπε επίσης ότι «η έννοια της ανάγκης να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία ήταν να μην έχουμε Πόντιους Πιλάτους αλλά να έχουμε βουλευτές υπεύθυνους που κατά συνείδηση απαντούν ότι ανάμεσα στα συμφέροντα των δανειστών προκρίνουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

«Όποιος έχει δεύτερες σκέψεις σε αυτό το επίπεδο, τότε αυτός πρέπει και στην ονομαστική ψηφοφορία να αναλαμβάνει την ευθύνη», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής και απέδωσε σε «τερτίπια» τις απόψεις ότι δήθεν έχει «εκλεκτικές συγγένειες» με την Χ.Α.

Επικαλέστηκε δε την πολιτική και προσωπική της διαδρομή λέγοντας ότι «έχω συγκρουστεί ως μέλος των κινημάτων» και ότι «ακόμη και πριν πέντε μέρες υπήρχε δίκη που ήμουν αντίδικος του Κασιδιάρη».

«Παρά αυτή την συνεπή στάση μου δεν δυσκολεύομαι να δω τι είναι εκείνο που αφορά την πολιτική αντιπαράθεση και τι είναι αυτό που αφορά την δημοκρατική λειτουργία», συμπλήρωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Και προκάλεσε τους επικριτές της: «Αφήστε σε μένα τα μαθήματα αντιφασιστικής και αντιναζιστικής συμπεριφοράς. Ο καθένας το αποδεικνύει από την θέση του».

Μάλιστα διατύπωσε αιχμή, όπως ερμηνεύθηκε, για την στάση που τήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «αυτά τα λέω και προς εκείνους που με μεγάλη ευκολία επιλέγουν να χρωματίζουν μια επιλογή που είναι καθαρά προσηλωμένη στην πιστή εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής» Και πρόσθεσε ότι έλαβε τον λόγο κάνοντας χρήση του προνομίου που έχει ως Πρόεδρος της Βουλής για να καταλήξει: «Δεν είναι επιλογή μου να κάνω χρήση αυτού του προνομίου, αλλά δεν μπορώ να παραμένω σιωπηλή και απαθής απέναντι στην κανιβαλική, ακραία διαστρέβλωση και αυτά τα παιχνίδια».

Αντιπαράθεση με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης παίρνοντας τον λόγο είπε ότι «δεν θα της είναι πολύ ευχάριστο να την αδειάζει η κυβέρνηση και να ανακαλεί το αίτημα που η ίδια έθεσε» (περί ονομαστικής ψηφοφορίας).

«Καταλαβαίνω την δύσκολη θέση της και την ένταση», πρόσθεσε εγκαλώντας την ότι αντί να δημιουργεί ως Πρόεδρος της Βουλής ένα κλίμα συναίνεσης και σύμπνοιας, δυναμιτίζει τις διαδικασίες.

«Δεν απολαμβάνετε της πλήρους εμπιστοσύνης της Βουλής, τουλάχιστον της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τής είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απαντώντας στους υπαινιγμούς που διατύπωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου για χρήση εκ μέρους του προνομίων όπως η χρήση του γραφείου που διατηρεί ως πρώην πρωθυπουργός ο Κων. Μητσοτάκης, της υπενθύμισε ότι πριν τέσσερα χρόνια με επιστολή του προς τον τότε ΠτΒ είχε αποποιηθεί του προνομίου του βουλευτικού αυτοκινήτου, ενώ είχε προτείνει να μην λαμβάνουν οι βουλευτές αποζημιώσεις για την συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Η Ζ.Κωνσταντοπούλου αντεπιτέθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να τα πήρε από την Siemens που να του έκανε δώρο τηλεφωνικό κέντρο, που ανέλαβε να εισπράττει μαύρα χρήματα και μετά να ψηφίζει επονείδιστους συμβιβασμούς εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Και πρόσθεσε ότι αυτό που ενοχλεί κάποιους είναι ότι «θα γίνει υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου λογιστικός έλεγχος του χρέους και θα δούμε ποιος χρέωσε ποιον και για ποιους σκοπούς», πρωτοβουλία που όπως επισήμανε «δεν συγκρούεται με την κυβέρνηση, αλλά είναι επιβεβλημένη από τον λαό».

«Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι έχω πάρει οτιδήποτε. Να ανακαλέσετε τώρα» της ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντάς της όσον αφορά τα περί προνομίων για την διατήρηση εκ μέρους του πατέρα του γραφείου στην Βουλή, ότι «δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη», αλλά εν πάση περιπτώσει τόνισε ότι «αν απολαμβάνει ένα προνόμιο είναι γιατί το προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής».

Και κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας στην Πρόεδρο της Βουλής: «Πέσατε τόσο χαμηλά. Δεν ήταν η καλύτερη μέρας σας. Θα έλεγα ότι ήταν άλλη μια κακή μέρα.»

 



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube