Ανακτήθηκαν τα πρώτα δεδομένα από το «μαύρο κουτί» που βρέθηκε χθες Τρίτη, ημέρα συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Αλπεις. Ωστόσο, Γάλλοι ερευνητές διευκρινίζουν ότι οι αναλύσεις και η επεξεργασία των συνομιλιών στο πιλοτήριο καθώς και της επικοινωνίας με τον πύργο ελέγχου, ενδέχεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Tο απόγευμα της Τετάρτης είχε βρεθεί και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Germanwings που κατέπεσε στις γαλλικές Άλπεις, κατεστραμμένο και με την κάρτα μνήμης να λείπει από το εσωτερικό του.

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από την εξιχνίαση του μυστηρίου που καλύπτει την πτώση του Airbus A 320 στις γαλλικές Άλπεις και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα κατέφτασαν και τα πρώτα στοιχεία από τη μελέτη του δεύτερου μαύρου κουτιού του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές, ένας από τους κυβερνήτες βγήκε από το πιλοτήριο και δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Εκείνος άρχισε να χτυπάει, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση και στη συνέχεια προσπάθησε να τη σπάσει.

Σύμφωνα με τους New York Times υπάρχει ακουστικό υλικό που επιβεβαιώνει το παραπάνω το οποίο περιλαμβάνει τα εξής λεγόμενα ενός από τους ερευνητές: «Ακούς τον τύπο απ' έξω να χτυπάει ελαφρά την πόρτα χωρίς να παίρνει απάντηση. Και ύστερα χτυπά δυνατότερα, χωρίς πάλι να παίρνει απάντηση. Δεν παίρνει ποτέ απάντηση... μπορείς να τον ακούσεις να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα».

Τα δραματικά, όπως φαίνεται, ντοκουμέντα του δεύτερου μαύρου κουτιού, αναμένεται να αποκαλύψουν πτυχές από το τι διαδραματίστηκε πριν το μοιραίο αεροπλάνο πέσει και παρασύρει στο θάνατο 150 άτομα.

Το μόνο που έχει ειπωθεί μέχρι τώρα με βεβαιότητα από τους εμπειρογνώμονες και τους ερευνητές είναι πως μέχρι και πριν την πτώση, δεν είχε σημειωθεί έκρηξη στον αέρα.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λόγο να υποπτεύεται ότι κάποιος τρίτος εμπλέκεται στη συντριβή του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο κατέπεσε χθες Τρίτη στις νότιες γαλλικές Άλπεις με 150 επιβαίνοντες, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Εξάλλου χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει στοιχεία ότι η αεροπορική τραγωδία «συνδέεται με την τρομοκρατία».

Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ, όπου κατευθυνόταν το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από τη Βαρκελώνη, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για να εξακριβωθούν οι ταυτότητες των θυμάτων και τα αίτια του δυστυχήματος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Παράλληλα ερευνητές από τη γαλλική υπηρεσία έρευνας και ανάλυσης αεροπορικών δυστηχημάτων (BEA) και από την αντίστοιχη γερμανική υπηρεσία (BFU) βρίσκονται στο σημείο της συντριβής μαζί με εμπειρογνώμονες της Germanwings, της μητρικής της Lufthansa καθώς και της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροπλάνου, της Airbus.

Κοινή συνέντευξη Ολάντ και Μέρκελ & Ραχόι

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έφτασαν με ελικόπτερο, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην απομακρυσμένη περιοχή των γαλλικών Άλπεων όπου συνετρίβη το αεροσκάφος.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι τους συνάντησε στο χωριό Σεν-λεζ-Αλπ, όπου οι Γάλλοι ερευνητές έχουν στήσει το αρχηγείο τους, κοντά στο σημείο της συντριβής.

Οι τρεις ηγέτες ευχαρίστησαν τα σωστικά συνεργεία και αναμένεται να συναντηθούν με τις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, τα αίτια της οποίας παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι τρεις ηγέτες, η κα. Μέρκελ υπενθύμισε ότι 18 έθνη έχασαν ανθρώπους σ’αυτό το δυστύχημα, ενώ ο Μαριάνο Ραχόι ευχαρίστησε τη Γαλλία για τις προσπάθειες που κάνει, τονίζοντας πως «Η συμπεριφορά των γαλλικών Αρχών ήταν γενναιόδωρη συμπεριφορά ενός μεγάλου φίλου».

Η ισπανική κυβέρνηση υπολογίζει πως το ένα τρίτο των νεκρών ήταν Ισπανοί πολίτες.

«Υπάρχουν 3 άνθρωποι εδω (εννοώντας Ραχόι, Μέρκελ, Ολάντ) που θα κάνουμε τα πάντα ώστε να δοθεί λύση στο μαρτύριο της αναμονής των συγγενών», πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Από τους συνολικά 150 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο οι 72 ήταν Γερμανοί, ενώ Ισπανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για 51 Ισπανούς πολίτες μεταξύ των θυμάτων.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube