Μαθήτρια σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε με μαχαίρι τρεις συμμαθήτριές της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στην Πέτρου Ράλλη, στου Ρέντη.

Η μαθήτρια είναι ηλικίας 22 ετών και επιτέθηκε σε τρεις συμμαθήτριές της, δύο αλλοδαπές και μία Ελληνίδα, ηλικίας 20 και 21 ετών. Αμέσως έφτασε στη σχολή κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ που παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ και οι τρεις μαθήτριες αρνήθηκαν να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 22χρονη επιτέθηκε στα κορίτσια μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας την ώρα του μαθήματος, στη νοσηλευτική σχολή όπου σπουδάζουν, λίγα λεπτά πριν από τις 5 το απόγευμα.

Αμέσως επικράτησε πανικός, όμως οι καθηγητές και άλλοι μαθητές που κινητοποιήθηκαν αστραπιαία, την αφόπλισαν και την απομόνωσαν, καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία.

Η 22χρονη συνελήφθη, οδηγήθηκε στο ΑΤ Ρέντη και κατόπιν στην Ασφάλεια Πειραιά, όπου προσπαθεί να εξηγήσει τι την οδήγησε στην πράξη αυτή.

Λίγο μετά τις 11 έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά ο πατέρας της 22χρονης Μαρίας, κύριος Γιώργος Κουσίδης.

Ο πατέρας της 22χρονης σε δηλώσεις που έκανε έξω από τα δικαστήρια τόνισε πως η κόρη του έπεφτε θύμα εκφοβισμού και λεκτικής βίας και πως σαν γονιός γνώριζε την κατάσταση αλλά δεν περίμενε πως θα έφτανε σε αυτό το σημείο.


Στο αυτόφωρο με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οδηγήθηκε πριν από λίγο η 22χρονη.

Πηγές από την Ασφάλεια ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι συνθήκες τις οποίες βίωνε η 22χρονη, φαίνεται να έχουν διαταράξει τον ψυχικό της κόσμο, ενώ η ίδια είχε εμπλακεί και πέρυσι σε ανάλογο επεισόδιο στο συγκεκριμένο σχολείο.

Μάλιστα για τον λόγο αυτόν βρισκόταν σε επιτήρηση από τους καθηγητές της, ενώ είχε κληθεί και κοινωνικός λειτουργός προκειμένου να προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες στην 22χρονη.

Στη σημείο όπου σημειώθηκε χθες το τραγικό περιστατικό βρέθηκαν δύο μαχαίρια, τα οποία, όπως εκτιμούν από την Ασφάλεια, τα πήρε από το σπίτι της.

Οι τρεις κοπέλες που τραυματίστηκαν στα χέρια- οι δύο αλβανικής καταγωγής ηλικίας 20 και 21 ετών και μία Ελληνίδα 20 ετών- στις καταθέσεις τους αρνήθηκαν ότι είχαν κάποιο πρόβλημα με τη συμμαθήτριά τους και χαρακτήρισαν ανεξήγητη τη στάση της, προσθέτοντας ότι δέχθηκαν την επίθεση απρόκλητα.

Από την πλευρά της η μητέρα της δηλώνει στο protothema.gr ότι η κόρη της είναι θύμα παρατεταμένου bullying από τους συμφοιτητές της λόγω καταγωγής- είναι ρωσοπόντια- και μάλιστα όπως ισχυρίζεται από το πρώτο ακόμη έτος την πείραζαν, τη χλεύαζαν και πριν λίγο καιρό απείλησαν ότι θα της κάνουν κακό όπως είχε πει στην ίδια της τη μητέρα η 22χρονη Μαρία.

Μάλιστα όπως η μητέρα της υποστηρίζει το μοναδικό πράγμα που μπορούσε να κάνει τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της είναι να παροτρύνει την κόρη τους να κάνει υπομονή για αν τελειώσει τη σχολή ενώ για να είναι όσο μπορούσε περισσότερο κοντά της πήγαινε και την έπαιρνε από τη σχολή σε καθημερινή βάση.

Σε ερώτημα για το πώς βρέθηκε το μαχαίρι στα χέρια της κόρης της ισχυρίζεται ότι κάποιοι από τους συμφοιτητές της, της έστησαν παγίδα και το έβαλαν επίτηδες στην τσάντα της ενώ για την επίθεση που έκανε η κόρη της σε συμφοιτήτριά της λέει ότι προφανώς έφτασε στα όριά της και δεν άντεχε άλλο αυτόν τον εξευτελισμό που υφίστατο καθημερινά στη Σχολή.

«Στην τάξη είχαμε διαχωριστεί σε κλίκες, ήταν τα παιδιά που ήταν από άλλη χώρα είχαν σχηματίσει την κλίκα τους και γενικότερα η Μαριά δεχόταν ρατσισμό από άλλα παιδιά», λέει στο protothema.gr συμμαθητής της.

Αυτά όμως όπως εξηγεί δεν την είχαν ενοχλήσει, «δεν είχαν πει κάτι για αυτήν αλλά έρχονταν σε αντιπαράθεση πολλές φορές.

Ο συμμαθητής της 22χρονης μας αναφέρει ένα περιστατικό. Το προηγούμενο διάστημα προσπαθώντας να κανονίσουν να πάνε εκδρομή, είχε δημιουργηθεί ένταση μεταξύ της Μαρίας και των συμμαθητών της, καθώς εκείνη δεν ήθελε να πάει. «Η Μαρία δεν ήθελε να έρθει και ρώτησε αν μπορούσε να γίνει αυτό, τότε "έπεσαν" όλοι πάνω της και την κατηγόρησαν ότι θα τους χαλάσει την εκδρομή», αναφέρει.

Η Μαρία ήταν πολύ ήσυχη σαν χαρακτήρας μας λέει, «δεν ενοχλούσε κανέναν, ήταν απόμακρη και όλοι, επειδή την έβλεπαν έτσι την κορόιδευαν και λόγω της εμφάνισής της».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube