Την επίθεση εναντίον φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάλιστα μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης. Οπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτιρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που 4-5 φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, δέχθηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση από «φουσκωτούς». Κάποιοι από τους φοιτητές τραυματίσθηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Νίκος Ορφανός προπηκαλίστηκε από «κουκουλοφόρους την ώρα που περπατούσε, προκειμένου να μπει στον χώρο της δίκης.

 

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη κατά τη μεταπολίτευση με πολιτικές διαστάσεις αλλά και την πρώτη δίκη μεταπολεμικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με ναζιστικά χαρακτηριστικά. Συνολικά, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή είναι 70 αλλά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 68 πρόσωπα. Και αυτό διότι, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και μια ανήλικη η οποία θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων, ενώ πριν λίγες ημέρες απεβίωσε ο Ιωάννης Μπολέτης.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί στον χώρο διεξαγωγής της δίκης έφτασε χωρίς να κάνει δηλώσεις η οικογένεια αλλά και φίλοι του Παύλου Φύσσα. Ο πατέρας του δολοφονημένου μουσικού είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στην πολύκροτη δίκη.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εισήλθε στην αίθουσα φορώντας χειροπέδες λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Προς το παρόν, οι γονείς του δολοφονημένου από το χρυσαυγίτη μουσικού παραμένουν έξω από την αίθουσα, αναμένεται όμως να έρθουν αντιμέτωποι για πρώτη φορά κατά πρόσωπο με τον άντρα που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού τους στις 17 Σεπτεμβρίου του 2013.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και τα «πρωτοκλασσάτα» στελέχη που είναι κατηγορούμενοι, Γιωργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Αντώνης Γρέγος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, δεν παρίστανται στο ακροατήριο κατά την πρώτη ημέρα της δίκης.

Απόυσες από το δικαστήριο ειναι η Βενετία Πώπωρη και η Θέμις Σκορδέλη.

Αντίθετα, παρόντες στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και οι πρώην βουλευτές Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.
Μεταξύ των κατηγορουμένων που είναι παρόντες στη δίκη βρίσκεται ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου επίσης κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα.

Στο εδώλειο βρίσκονται σήμερα τελικά 44 κατηγορούμενοι, από τους συνολικά 68.

Η αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού είναι κατάμεστη, με πλήθος εκπροσώπων του Τύπου, ελληνικού και διεθνούς, να παρακολουθούν. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός πως ακόμα και δικηγόροι των δεκάδων εμπλεκομένων στην διαδικασία στέκονται όρθιοι, καθώς όλες οι θέσεις είναι κατειλημμένες.

Στο ακροατήριο βρίσκεται ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ υπό την πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Με το ξεκίνημα της διαδικασίας παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα, καθώς τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και ο ήχος δεν έφτανε στην κατάμεστη αίθουσα. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε, όταν οι δημοσιογράφοι «απείλησαν» να αποχωρήσουν, μετά και από ολιγόλεπτη διακοπή.

Οι συνθήκες διεξαγωγής της δίκης πάντως μπορούν να περιγραφούν μόνο ως «τριτοκοσμικές», ενώ με την πάραδο του χρόνου η κατάσταση στη δικαστική αίθουσα συνεχώς επιδεινώνεται. Ο εξαερισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος, οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις ελλιπείς, το ακροατήριο ειναι κατάμεστο με τους περισσότερους παρευρισκόμενους να στέκονται όρθιοι.

Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να καλύψουν τη δίκη, καθώς δεν υπάρχει ούτε σύνδεση στο Διαδίκτυο, ούτε καν τηλέφωνο. Οι τουαλέτες είναι ανεπαρκείς, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ιατρική κάλυψη σε περίπτωση που κάποιος εκ των 1000 συνολικά παρευρισκομένων ασθενήσει.

Έξω από τον χώρο τον φυλακών βρίσκονται σε εξέλιξη αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις οπαδών του κόμματος καθώς και συγκεντρώσεις φορέων της περιοχής που ζητούν να μην διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο εντός των φυλακών. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και αυστηροί είναι οι έλεγχοι, στους οποίους θα υποβάλλονται όσοι εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνήγοροι αλλά και εκπρόσωποι φορέων θα θέσουν σήμερα στο δικαστήριο αίτημα για διακοπή της δίκης και διεξαγωγής της διαδικασίας σε άλλη δικαστική αίθουσα. Την σχετική απόφαση θα λάβει το δικαστήριο.

Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει σχηματιστεί μια γιγαντιαία δικογραφία. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 68 κατηγορούμενοι ενώ στο δικαστήριο θα καταθέσουν 131 μάρτυρες κατηγορίας.

Τώρα, κατά τη διάρκεια της δίκης ο Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και τα υπόλοιπα νυν και πρώην στελέχη του κόμματος που θα δικαστούν θα προσπαθήσουν, κατά τις πληροφορίες, να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Μάλιστα, για τον Ν.Μιχαλολιάκο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπεύει να μην εμφανίζεται στο δικαστήριο, όταν θα έρθει η ώρα να εξεταστούν ανθρωποκτονίες, όπως αυτή του Παύλου Φύσσα. Με την κίνηση αυτή, πιστεύει ότι θα καταδείξει πως ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν καμία σχέση με δολοφονίες και επιθέσεις, όπως αυτές περιγράφονται στο βούλευμα - «καταπέλτη» του συμβουλίου Εφετών.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube