Με ένταση και διαξιφισμούς ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ η στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης.


Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αργά χθες το βράδυ, αμέσως μετά το τέλος της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις προτάσεις των θεσμών και τις θέσεις της κυβέρνησης. Αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες είμαστε κοντύτερα σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση εμφανίστηκε στην τριτολογία του ο κ. Τσίπρας και δήλωσε βέβαιος πως τις επόμενες ημέρες η ελληνική θέση και στάση, ως συνεπής και ρεαλιστική, θα δικαιωθεί".

Συμπερασματικά κατέληξε ότι ουσιαστικά ομόθυμα τα κόμματα απέρριψαν το κείμενο Γιούνκερ ως βάση συζήτησης για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ωστόσο όπως επεσήμανε «υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να αποτελέσουν σημεία σύγκλισης, όπως τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα»

Απαντώντας κατά την δευτερολογία του στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την προοπτική νέου μνημονίου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το διακύβευμα είναι η αναδιάρθρωση του χρέους. Όπως τόνισε «Διαπραγματευόμαστε σκληρά προκειμένου να τελειώνουμε με τους λογαριασμούς σας, να τελειώνουμε με τα μνημόνια και δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψουμε συμφωνία που δεν θα βγάζει τη χώρα στις αγορές μέσα από την αναδιάρθρωση του χρέους».

Τέλος επεσήμανε ότι "η εξέλιξη σε αυτή τη μάχη δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα. Όπως είπε «είναι μακριά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι μία τιμωρία της Ελλάδας θα πλήξει μόνο την Ελλάδα και η επόμενη ημέρα θα είναι ίδια» και προειδοποίησε ότι σύντομα θα αφορά την Ιταλία και την Γαλλία.

 

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. «Ενημέρωση δεν είχαμε επί της ουσίας. Είχαμε μία επιστροφή στη γνωστή ρότα του κ. Τσίπρα της ακραίας δημαγωγίας. Με ύβρεις. Προσπάθησε να περάσει και μία απάτη. Είπε ότι έχουμε κοινές θέσεις και άρα θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη θέση μας όχι για την εθνική συνεννόηση, αλλά για την ευρωπαϊκή συνεννόηση, που προσπαθεί. Ή θα κάνουμε εθνική συνεννόηση ή φέρετε τη συμφωνία και τότε θα σας πούμε τι ψηφίζουμε και τι όχι. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες», τόνισε ο κ. Σαμαράς, που άφησε και νέες αιχμές για το κατά πόσο θα μπορέσει ο πρωθυπουργός να περάσει μία συμφωνία από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρία πράγματα πρότεινε ο κ. Σαμαράς προς τον κ. Τσίπρα για την εθνική συνεννόηση: "Πρώτον να βάλετε τέλος στις συκοφαντίες. Δεύτερον να αλλάξετε πολιτική και να σταματήσετε να χαϊδεύετε τον δημόσιο τομέα. Εγώ πασχίζω για τον ιδιωτικό τομέα. Τρίτον να αποκατασταθεί η σταθερότητα και η αξιοπιστία της χώρας προς τα μέσα και προς τα έξω. Ρωτάτε εμάς τι θα κάνουμε; Φέρτε την τελική συμφωνία και θα σας πούμε.
«Δεν λέγατε την αλήθεια, λέγατε ψέματα για μήνες. Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα είχα να σας κάνω θα ήταν να συνεχίσετε την διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδούβελη» είπε ο κ. Σαμαράς και ακολούθως αναφέρθηκε στην πολιτική του όταν ήταν στην κυβέρνηση. «Η χώρα πάει σε αναγκαστικό δανεισμό» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν λέγατε την αλήθεια ότι κάνατε πολιτική διαπραγμάτευση. Είναι θράσος ότι μας ζητάτε να τοποθετηθούμε αν συμφωνούμε με την πρόταση των δανειστών ή με την δική σας» είπε ο κ. Σαμαράς προς τον κ. Τσίπρα. Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι «η κυβέρνηση δεν πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους και έχει φέρει σε δύσκολη θέση την χώρα μειώνοντας την αξιοπιστία της». Με ρωτάτε αν δέχομαι την δική σας πρόταση είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «αν είχαμε δεχθεί την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα είχε κλείσει από πέρυσι η πέμπτη αξιολόγηση. Η πρότασή σας μας φέρνει πίσω και χτυπάει την μεσαία τάξη». Φέρνετε φοροεπιδρομή, διασύρατε την χώρα είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

Απέρριψε δε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λέγοντας ότι «δεν τις φοβόμαστε εμείς, δεν τις αντέχει η χώρα».
Ο Γεωργιάδης αποθέωσε τον Βενιζέλο στο Twitter μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τις διαπραγματεύσεις στη Βουλή.
Ο βουλευτής έγραψε χαρακτηριστικά: «Οφείλω να πω δημοσίως ότι ο @EVenizelos ήταν σήμερα Επικός! Θαυμάσιος! Η τελευταία του ως Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ομιλία ήταν και η καλύτερή του».

 

Θεοδωράκης: «Θα στηρίξουμε τη συμφωνία»

"Το Ποτάμι θα στηρίξει μια συμφωνία που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και των εταίρων" τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πολύτιμο χρόνο. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε πως οι μισοί πολίτες λένε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται λάθος.
"Ο κόσμος θέλει έντιμη συμφωνία και δεν τον πειράζει αν κάποια από τα προεκλογικά σας ψέματα παραμεριστούν" υπογράμμισε.

 

Κουτσούμπας: «Η πρόταση των δανειστών είναι Αρμαγεδδών»

«Ο λαός βρίσκεται στη μέγγενη του εκβιασμού να διαλέξει το σχέδιο Γιούνκερ ή το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι "η πρόταση των δανειστών είναι Αρμαγεδδών, ενώ- όπως είπε- η ελληνική , είναι νέο, επώδυνο μνημόνιο. "Τη στιγμή που ζητάτε από τον λαό να πληρώνει φόρους, το κεφάλαιο μένει στο απυρόβλητο" υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά τον λαό.

 

Καμμένος: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση»

«Ήρθε η ώρα να υπάρξει μία εθνική γραμμή για τέλος στις εντολές των δανειστών» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας πως "ή θα προχωρήσει η ελληνική πρόταση ή ας αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι που θα έχουν δυναμιτίσει την προσπάθεια". "Στηρίξαμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μέχρι να αποκτήσουμε ξανά την εθνική μας κυριαρχία" επεσήμανε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας πως η πρότασή μας δεν είναι μνημόνιο αλλά η απελευθέρωση της χώρας".

 

Βενιζέλος: «Δυστυχώς η χώρα θέλει νέο Μνημόνιο»

«Δυστυχώς η χώρα θέλει νέο δάνειο, νέο μνημόνιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και διερωτήθη "αν υπάρχει σχέδιο ή απλά τρώμε τον χρόνο πιστεύοντας ότι τον κερδίζουμε". "Το mail Χαρδουβελη είναι παιδική εκδρομή σε σύγκριση με τη συμφωνία του τρόμου των 47 σελίδων της κυβέρνησης" υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και έκανε λόγο για απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό της κυβέρνησης.

 

Πάντως η άποψη του notosnet είναι η εξής: Τελικά έπρεπε να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή?. Η διακυβέρνηση μιας χώρας δεν είναι "προσωπική υπόθεση"κανενός και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για το πολύ δύσκολο και σκληρό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Εαν κι εφόσον οι διαπραγματευσεις συνεχίζονται και δεν έχουν διακοπεί.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube