Η Κυβέρνηση θα κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μία συμφωνία που δεν θα είναι απλά συμφωνία, αλλά θα είναι μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δίνει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργεί συνθήκες βιωσιμότητας του χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στην ΕΡΤ. Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν δήλωσε ότι εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που έχουν απομείνει, ιδίως τις διαφορές στο δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό ζήτημα». Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, ο κ. Γιούνκερ εξήγησε στον κ. Τσίπρα ότι υπάρχει η διαδικασία με τους τρεις θεσμούς που ακόμα επιτρέπει την έγκαιρη εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε επικοινωνία.

Ως μια "τελευταία προσπάθεια" για την επίτευξη συμφωνίας μιλούν αξιωματούχοι της ΕΕ. Δήλωση- βόμβα, την ίδια ώρα, από το ΔΝΤ που κάνει λόγο για μεγάλες διαφορές.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες για τη διαδικασία που δημιουργήθηκαν από την αναχώρηση των διαπραγματευτών του ΔΝΤ και της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε: "Αν η διαδικασία λειτουργούσε σωστά, ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να έχει σήμερα μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Ο πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία προσπάθεια για να καταστήσει δυνατή μια συμφωνία".

ΔΝΤ: Μεγάλες οι διαφορές

Εξακολουθούν να υπάρχουν "μεγάλες διαφορές" ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της, μια συμφωνία είναι "ακόμη μακριά", αλλά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει "πλήρως δεσμευμένο" στη χώρα, ενώ η Αθήνα προετοιμάζει νέες προτάσεις και "η μπάλα βρίσκεται κατά κύριο λόγο στην περιοχή της Ελλάδας", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.

"Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσά μας στα περισσότερα ζητήματα-κλειδιά και δεν έχει υπάρξει πρόοδος όσον αφορά τη γεφύρωση των διαφορών αυτών πρόσφατα, επομένως βρισκόμαστε ακόμη αρκετά μακριά από μια συμφωνία", είπε ο Ράις και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας νέων προτάσεων και "η μπάλα βρίσκεται τώρα στην περιοχή της Ελλάδας".

Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη πως το ΔΝΤ δεν "εγκαταλείπει ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

Σύμφωνα με τον Τζέρι Ράις, οι κυριότερες διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της εντοπίζονται στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, τον ΦΠΑ και τη χρηματοδότηση των δημοσίων δαπανών.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι "βιώσιμα", ενώ πρέπει να μεγεθυνθούν τα φορολογικά έσοδα, εάν η Ελλάδα θέλει να ανατάξει τα δημόσια οικονομικά της.

«Η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα. Γι' αυτόν το λόγο θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα εναπομείναντα θέματα, όπως το δημοσιονομικό και η βιωσιμότητα του χρέους», τονισε από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της παραμένει δυνατή και εξαρτάται από την πολιτική βούληση, υποστήριξε σήμερα από τη Μαδρίτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

"Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο" είπε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίντος. "Είναι δυνατόν να επιτευχθεί πρόοδος και μια συμφωνία είναι δυνατή. Αυτό που πραγματικά απαιτείται είναι πολιτική βούληση", συνέχισε.

Νωρίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η ομάδα του αναχώρησε από τις Βρυξέλλες όπου διεξάγονται οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.

Σχετικά με την αποχώρηση των κλιμακίων του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες, ευρωπαίος διπλωμάτης σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αν η διαδικασία με τους θεσμούς δούλευε σωστά, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ δεν θα χρειαζόταν να συναντηθεί σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο ίδιος διπλωμάτης τόνισε ότι «ο Ζ.Κ. Γιούνκερ έκανε μία τελευταία απόπειρα για να κάνει δυνατή μια συμφωνία».



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube