Έκτακτη Σύνοδο για την Ελλάδα συγκαλεί τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. «Είναι ώρα να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Τουσκ. "Το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί εκ νέου ανά πάσα στιγμή", αναφέρει στο twitter και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. Την ίδια ώρα, γαλλική διπλωματική πηγή δήλωνε στο Reuters ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες ώστε οι Ευρωπαίοι ηγέτες να λάβουν αποφάσεις στη σύνοδο της Δευτέρας.

Δυστυχώς, πολύ λίγη πρόοδος έχει γίνει στις συζητήσεις μεταξύ θεσμών και Αθήνας και δεν υπάρχει ορατότητα για συμφωνία, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup.  Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο, ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία, να επιμηκυνθεί το υπάρχον πρόγραμμα. Όπως είπε η συμφωνία πρέπει να είναι αξιόπιστη και πρόσθεσε ότι μένει πολύ λίγος χρόνος.

Τόνισε, επίσης, ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να είναι αξιόπιστη όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη στο σύνολό της, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. «Ο χρόνος τελειώνει και το πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει στο τέλος του μήνα», τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε ορισμένα κράτη-μέλη.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μιοσκοβισί χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση. «θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Κάνω έκκληση συνεχισε στην ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου» τόνισε. Στην Κομισιόν είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μέρα και νύχτα για να φτάσουμε σε συμφωνία. Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά πρέπει να γίνει, κατέληξε ο επίτροπος.

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική λύση υποστήριξε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ζήτησε από την ελληνική πλευρά απτές και αξιόπιστες προτάσεις. «Οι θεσμοί συνέταξαν μια σειρά λογικές προτάσεις και τώρα περιμένουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.Συνεχίζοντας, η Κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι το ΔΝΤ δείχνει πάντοτε ευελιξία, και ότι αυτό έκανε σε κάθε αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και σημείωσε ότι "όσο λιγότερη προσπάθεια προσαρμογής κάνει μια χώρα, τόσο περισσότερη χρηματοδότηση χρειάζεται». Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην αποπληρώσει τις δόσεις που οφείλει προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, η Κ. Λαγκάρντ είπε ότι από την πλευρά του Ταμείου αυτό θα θεωρηθεί ως αθέτηση πληρωμών.


Το ενδεχόμενο νέου γύρου συνομιλιών το Σαββατοκύριακο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ δεν αποκλείουν κυβερνητικές πηγές, σε μια ύστατη προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θεωρεί πως με τα πρόσθετα μέτρα που έδωσε στους θεσμούς, έχει κλείσει το δημοσιονομικό "κενό" του 2015 και του 2016. Εκτιμούν ότι πλέον οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά,  αλλά παραδέχονται ότι υπάρχουν δημοσιονομικές και άλλες αποκλίσεις στα προτεινόμενα μέτρα.

 Νέα παρέμβαση από ΗΠΑ

H αμερικανική κυβέρνηση προτρέπει όλες τις πλευρές να εργαστούν από κοινού με στόχο την επίτευξη μίας λύσης στο ελληνικό ζήτημα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο την επίλυση (του ελληνικού ζητήματος) και να το κάνουν αυτό όσο το δυνατόν ταχύτερα» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Νομίζω ότι όλοι μας παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ, πολύ στενά. Δεν συμμετέχουμε άμεσα σε αυτές τις συνομιλίες αλλά τους προτρέπουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία τους» προσέθεσε ο ίδιος.

 

Οι προτάσεις μας δε σχολιάστηκαν ούτε από έναν εκπρόσωπο των θεσμών, δε συζητήθηκαν στο Eurogroup αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως δεν είναι ένα φόρουμ για σοβαρές συζητήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων, είπε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup. Αναφορικά με την πρόταση ανταλλαγής χρέους μεταξύ ΕΚΤ και ΕΜΣ, δήλωσε πως θα αποτελέσει νέο δάνειο με νέους όρους και προϋποθέσεις, από το οποίο όμως το ελληνικό δημόσιο δε θα πάρει ούτε ένα ευρώ αλλά θα αφιερωθεί εξολοκλήρου στην αποπληρωμή της ΕΚΤ. Επιπλέον τη χαρακτήρισε ως τη "μοναδική λογική πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι", υπογραμμίζοντας πως ο λόγος που δεν συζητείται είναι καθαρά αποτέλεσμα "πολιτικής απόφασης".

Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε πολλές φορές στον επικεφαλής Οικονομολόγο του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ και στην ανάγκη να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις από όλες τις πλευρές, όπως άλλωστε προτείνει και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ελέγχων κεφαλαίων υπογράμμισε πως είναι το ακριβώς αντίθετο από μια Νομισματική Ένωση και πως κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε την αποτυχία της ευρωζώνης.

Σχετικά με την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα επεσήμανε πως ο δανειζόμενος δεν επιλέγει τους πιστωτές του, ωστόσο αποτελεί ερώτημα αν το ίδιο το Ταμείο θα συνεχίσει να συμμετέχει, εφόσον το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, κάτι που απαγορεύει το καταστατικό του.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι εκ των ων ουκ άνευ» κατέληξε ο Έλληνας υπουργός.



casa victoria barkiza



φιλικά μέσα....

glyfada metropolitan

ShareNews 13

BANNERS PROTASEIS 1

acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
cp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες
acp advertising, Βάρκιζα, σταμπάδικο,νότια προάστια, φωτοτυπίες, καμβάς, μπλούζε,διαφημιστικά δώρα, γάμος,Μπλούζες,στάμπες,συγκροτήματα,στάμπες,πενταήμερηεκδρομή,σχολείου,τουριστικά,μπλουζάκια,αστείες,ατάκες,σχολικές,εκδηλώσεις,γυμναστικές,επιδείξεις,ποδιές,υφασμάτινες,τσάντες,Ζακέτες,Φούτερ,Fleece,αναπτήρες,σπίρτα,Κούπες,καπέλα,αναπτύρες,κορνίζες,μαξιλαράκια,φωτογραφίες,παιδικά,δωμάτια,Ποτήρια,Μπουκάλια,Θερμός,Σεϊκερ,Λάβαρα,Μαγνητάκια,άλλα,φωτογραφικά,είδη,Μεταλλικά,στυλό,Πένες,Μεταλλικά,μπρελόκ,Πλαστικά,μπρελόκ,Κονκάρδες,πίνακες,καμβά,ψηφιακές,εκτυπώσεις,Κρύσταλλα,Πέτρες

acp logo 16 1

NotosNet YouTube